«Τεράστια ανακούφιση»: Οι κατακλυσμιαίες βροχές σβήνουν τις φωτιές στην Αυστραλία

«Τεράστια ανακούφιση»: Οι κατακλυσμιαίες βροχές σβήνουν τις φωτιές στην Αυστραλία Facebook Twitter
0

Οι κατακλυσμιαίες βροχοπτώσεις των τελευταίων ωρών στη Νέα Νότια Ουαλία έχουν μειώσει τον αριθμό των ενεργών μετώπων πυρκαγιάς κατά ένα τρίτο - από τα 60 στα 42.

Ωστόσο, τώρα, τμήματα της ανατολικής ακτής βρίσκονται αντιμέτωπα με την απειλή των πλημμυρών.


Ο διοικητής της Πυροσβεστικής της Νέας Νότιας Ουαλίας τόνισε πως υπήρξε «δραματική αλλαγή» του ζεστού, ξηρού και με ανέμους καιρού - που οδήγησαν σε μία άνευ προηγουμένου καταστροφή λόγω των δασικών πυρκαγιών  που έπληξαν τη χώρα τους τελευταίους μήνες.

«Πρόκειται για μία απολύτως ευπρόσδεκτη διακοπή του σκηνικού αυτού και τεράστια ανακούφιση για τόσους ανθρώπους σε ολόκληρη τη Νέα Νότια Ουαλία» σημείωσε ο ίδιος.

«Προφανώς δε θέλουμε να δούμε ζημιές και καταστροφές από τις πλημμύρες, ωστόσο ήταν οπωσδήποτε μία καλοδεχούμενη αλλαγή σ'αυτό το ανελέητο κύμα ζέστης και ξηρασίας που κατέληξε σε εκτεταμμένες, καταστροφικές φωτιές τις οποίες βιώνουμε εδώ και πολύ καιρό» συμπλήρωσε.

Με τις νεροποντές η κατάσταση έγινε καλύτερη και για τους αγρότες που ταλαιπωρήθηκαν από τις πυρκαγιές, σε δύο πολιτείες.

 

«Τεράστια ανακούφιση»: Οι κατακλυσμιαίες βροχές σβήνουν τις φωτιές στην Αυστραλία Facebook Twitter

Μόνο στο Σίδνεϊ έπεσαν περισσότερα από 60 χιλιοστά βροχής κατά το τελευταίο 24ωρο, ενώ προβλέπεται ότι μέχρι την Δευτέρα θα δεχθεί 360 χιλιοστά βροχής.

Οι αρμόδιες αρχές στη Νέα Νότια Ουαλία (NSW RFS) δήλωσαν χθες, ότι ο συνολικός αριθμός των πυρκαγιών σε ολόκληρη την χώρα μειώθηκε κατά 20, μέσα σε μία ημέρα.

Για πρώτη φορά μέσα στους πρόσφατους μήνες, δεν εκδόθηκαν προειδοποιήσει για φωτιές, ενώ τα ενεργά μέτωπα μειώθηκαν στα 42, που είναι λιγότερα από το 50% του μέγιστου αριθμού πύρινων μετώπων που έχει καταγραφεί.

Με πληροφορίες από Guardian/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Διεθνή / Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει έτοιμος να «πάρει» τη Γροιλανδία με κάθε τρόπο, επαναφέροντας ένα σενάριο που φέρνει σε ανοιχτή σύγκρουση τις ΗΠΑ με τη Δανία και δοκιμάζει τα όρια της συνοχής του ΝΑΤΟ στην Αρκτική
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΜΕΙΩΣΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Διεθνή / «Αναπαραγωγική βία» στη Γάζα: Πτώση 41% στις γεννήσεις σε σχέση με το 2022, σύμφωνα με εκθέσεις

Οι συντάκτες υποστηρίζουν ότι η εικόνα που προκύπτει από τις γεννήσεις, τις αποβολές και την κατάρρευση της μαιευτικής φροντίδας καλύπτει τις προϋποθέσεις της Σύμβασης για τη Γενοκτονία
THE LIFO TEAM
Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Διεθνή / Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας του Μπουένος Άιρες χαρακτήρισε το περιστατικό «απρόβλεπτο», σημειώνοντας ότι «δεν υπήρχαν μετεωρολογικές ή επιστημονικές μελέτες που να το είχαν προβλέψει»
THE LIFO TEAM