Δίκη Λεμπιδάκη: Αθώα η ανήλικη - «Δεν ήξερα τι περιείχαν οι φάκελοι»

Δίκη Λεμπιδάκη: Αθώα η ανήλικη - «Δεν ήξερα τι περιείχαν οι φάκελοι» Facebook Twitter
Αθώα η ανήλικη, ο πατέρας της οποίας την έβαζε να κάνει συγκεκριμένες ενέργειες για εκείνον, στην υπόθεση απαγωγής Λεμπιδάκη
0

Αθωώθηκε από το Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων Ηρακλείου η ανήλικη, κόρη του 62χρονου, ο οποίος τον Φεβρουάριο του 2019 είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 20 ετών και 2 μηνών για την εμπλοκή του στην υπόθεση απαγωγής του Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Σύμφωνα με το τοπικό σάιτ neakriti.gr, η έδρα υιοθέτησε την πρόταση του Εισαγγελέα για την απαλλαγή της από όλες τις κατηγορίες οι οποίες τη βάραιναν.

Ειδικότερα, η κοπέλα κατηγορείται για «συνέργεια στην αρπαγή» του Μιχάλη Λεμπιδάκη και για «συνέργεια στην απόπειρα εκβίασης».

Τι είπαν οι μάρτυρες

Υπενθυμίζεται ότι η δίκη της ανήλικης έγινε κεκλεισμένων των θυρών και παρουσία του ίδιου του απαχθέντος επιχειρηματία, Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, ο οποίος κατέθεσε ως μάρτυρας, δεν γνωρίζει τίποτα αναφορικά με το ανήλικο κορίτσι, καθότι δεν την είχε δει ποτέ, ούτε και είχε κάποια επαφή μαζί της.

Το ίδιο υποστήριξε και αστυνομικός, ο οποίος επίσης κατέθεσε ως μάρτυρας.

Τι δήλωσε η ανήλικη

Από την πλευρά της, η ανήλικη, επέμεινε στην αρχική της απολογία, αναφέροντας πως δεν γνώριζε τι περιείχαν οι επιστολές που είχε ταχυδρομήσει, όπως επίσης δεν γνώριζε γιατί ο πατέρας της την έβαζε να κάνει συγκεκριμένες ενέργειες για εκείνον.

Όπως είπε, είχε εμπιστοσύνη στον πατέρα της και δεν είχε γνώση πως εκείνος είχε εμπλακεί στην υπόθεση απαγωγής του Κρητικού επιχειρηματία, Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χριστούγεννα 2025: Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Ελλάδα / Χριστούγεννα 2025: Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Αναλυτικά οι εταιρείες που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία των υπουργείων Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής
THE LIFO TEAM
ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Ελλάδα / Αγρότες: Συνεχίζουν τα μπλόκα μετά το «όχι» στο κάλεσμα Μητσοτάκη - Τι ζητούν κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι

Ο «χάρτης» των κινητοποιήσεων - Οι αγρότες δηλώνουν ότι ο κλάδος οδηγείται σε αδιέξοδο, ζητώντας άμεσα, συγκεκριμένα και ουσιαστικά μέτρα στήριξης
THE LIFO TEAM