ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Αικατερίνη Σακελλαροπούλου: Στις 10:30 η ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

Αικατερίνη Σακελλαροπούλου: Στις 10:30 η ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας Facebook Twitter
Σήμερα η ψηφοφορία για την εκλογή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου στη θέση της Προέδρου της Δημοκρατίας (Πηγή φωτό EUROKINISSI)
1

Σήμερα, στις 10:30 το πρωί, θα διεξαχθεί στην ολομέλεια της Βουλής η ονομαστική ψηφοφορία για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, με μόνη υποψήφια την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Η πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας αναμένεται να λάβει, για πρώτη φορά, τις ψήφους βουλευτών τριών κομμάτων, της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του Κινήματος Αλλαγής. «Παρών» αναμένεται να δηλώσουν στην ψηφοφορία οι βουλευτές του ΚΚΕ, της Ελληνικής Λύσης και του ΜέΡΑ25.

Η κ. Σακελλαροπούλου, την οποία πρότεινε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα, θα εκλεγεί από την πρώτη ψηφοφορία, κατά την οποία απαιτούνται 200 θετικές ψήφοι, σύμφωνα με το πρόσφατα αναθεωρημένο άρθρο 32 του Συντάγματος.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Βουλής θα μεταβεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας προκειμένου να ανακοινώσει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στην νέα Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η οποία διαδέχεται τον Προκόπη Παυλόπουλο.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ

 

 

Πολιτική
1

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παύλος Μαρινάκης για Μάτι: Εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική / Παύλος Μαρινάκης για Μάτι: Εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ

Στη συγκεκριμένη υπόθεση εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε το 2019 από την τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, λίγο πριν φύγει από την εξουσία, δηλώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
NEWSROOM
Ιστορίες που μας υπενθυμίζουν ότι η δημοκρατία δεν είναι δεδομένη

Ευρωεκλογές 2024 / Ιστορίες που μας υπενθυμίζουν ότι η δημοκρατία δεν είναι δεδομένη

Η δεύτερη φάση της επικοινωνιακής εκστρατείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ξεκίνησε σήμερα με ένα συγκινητικό βίντεο που τονίζει τη σημασία της ψήφου στις φετινές Ευρωεκλογές.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Κατερίνα Σακελλαροπούλου για έξοδο του Μεσολογγίου: Πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές

Πολιτική / Κατερίνα Σακελλαροπούλου για έξοδο του Μεσολογγίου: Πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές

«Η προαποφασισμένη θυσία τους αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές και πηγή έμπνευσης για όλους μας» ανέφερε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Θα έλεγα να ευχηθούμε να είναι σιδεροκέφαλη (πραγματικά), γιατί δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι το έργο της θα είναι ανέφελο - αυτό, κρίνοντας από το διεθνές και εσωτερικό πολιτικό σκηνικό.Ο συμβολισμός δε στο πρόσωπό της κ. Σακελλαροπούλου είναι ούτως ή άλλως και διεθνώς πολύ υψηλός σαν Πρώτης Πολίτη, ειδικά όμως στην χώρα μας, οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να κριθούν ΚΑΙ από το πολιτικό ήθος που θα επιδείξουν απέναντί της σε σχέση με το φύλο της.Δεν το λέω τυχαία...