Το ΚΙΝΑΛ θα υπερψηφίσει την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

 

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ η απόφαση ελήφθη ομόφωνα πριν από λίγο, στην κοινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, κατόπιν εισήγησης της προέδρου, Φώφης Γεννηματά. «Η προσωπικότητα της κυρίας Σακελλαροπούλου ανταποκρίνεται σε ουσιώδεις πλευρές της πρότασής μας», αναφέρει η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ σε μήνυμά της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

«Είναι μία γυναίκα που υπηρετεί με συνέπεια προοδευτικές αντιλήψεις όπως απέδειξε και στη δικαστική της διαδρομή με το γνωστό ακέραιο δημοκρατικό της ήθος, ιδιαίτερα μάλιστα στα χρόνια της κρίσης», είπε μεταξύ άλλων η Φώφη Γεννηματά εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου θα εκπληρώσει με υπευθυνότητα και επιτυχία τη συνταγματική της αποστολή. 

 


Νωρίτερα σήμερα και η αξιωματική αντιπολίτευση ανακοίνωσε ότι θα υπερψηφίσει την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου. «Θα κρατήσουμε στάση ευθύνης και θα δώσουμε την δυνατότητα η νέα πρόεδρος της Δημοκρατίας να εκλεγεί με ευρεία πλειοψηφία», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνοντας ότι στην πολιτική όπως και στη ζωή έχει πάντα μεγαλύτερη αξία η συνέπεια από τα επικοινωνιακά παιχνίδια.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ