Paul Bocuse: Το φημισμένο εστιατόριο τού «Σεφ του Αιώνα» έχασε ένα αστέρι Michelen

Paul Bocuse: Το φημισμένο εστιατόριο τού «Σεφ του Αιώνα» έχασε ένα αστέρι Michelen Facebook Twitter
Οργή στον κόσμο της υψηλής γαστρονομίας έχει προκαλέσει η υποβάθμιση σε Μισελέν του εστιατορίου του Πολ Μποκίς - ΕΡΑ
0

Το εστιατόριο του φημισμένου Γάλλου σεφ, Πoλ Μποκίς έχασε την αξιολόγηση των τριών αστεριών Μισελέν, προκαλώντας την οργή του κόσμου της υψηλής μαγειρικής.

Το Auberge du Pont de Collonges, γνωστό απλώς ως Paul Bocuse, που βρίσκεται στην πρωτεύουσα της γαστρονομίας Λυών, ήταν το παλιότερο στον κόσμο εστιατόριο με τρία αστέρια Μισελέν, τα οποία διατηρούσε αδιαλείπτως από το 1965.

Σε μία σπάνια ενέργεια, ωστόσο, ο ιδιοκτήτης του Guide Michelin, Gwendal Poullennec, επισκέφτηκε το εστιατόριο την Πέμπτη για να ανακοινώσει την υποβάθμιση της αξιολόγησης, μετά από 55 χρόνια. Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, το εστιατόριο θα διαθέτει από εδώ και στο εξής δύο αστέρια Μισελέν καθώς «η ποιότητα του φαγητού δεν είναι πια στο επίπεδο των τριών».

Η απόφαση αυτή προκάλεσε οργή και απογοήτευση στην ομάδα του εστιατορίου, την οικογένεια του Μποκίς, αλλά και τους συναδέλφους του. Ο οργανισμός Βocuse d'Or organisation, ο διεθνής ετήσιος διαγωνισμός υψηλής μαγειρικής που ο ίδιος ο Μποκίς δημιούργησε, υποδέχτηκε τα νέα με μεγάλη θλίψη και εξέφρασε την «ακλόνητη στήριξή» του στους ιθύνοντες του εστιατορίου.

Paul Bocuse: Το φημισμένο εστιατόριο τού «Σεφ του Αιώνα» έχασε ένα αστέρι Michelen Facebook Twitter
Το Auberge du Pont de Collonges ήταν το παλιότερο στον κόσμο εστιατόριο με τρία αστέρια Μισελέν, τα οποία διατηρούσε αδιαλείπτως από το 1965 - ΕΡΑ

Ο σελέμπριτι σεφ Marc Veyrat που ειδικεύεται στη μοριακή γαστρονομία και προσφάτως είχε μηνύσει τον οδηγό Μισελέν για την απώλεια του δικού του τρίτου αστεριού, χαρακτήρισε την απόφαση «αξιοθρήνητη».

Ο κριτικός γεύσης Périco Légasse τόνισε στη γαλλική τηλεόραση πως ο οδηγός Μισελέν υπέπεσε σε ένα ανεπανόρθωτο σφάλμα, σε μία προσπάθεια να αναζητήσει την προσοχή των μίντια.

«Κατανοώ τα αισθήματα της ομάδας. Είναι μία δύσκολη, αλλά για το Μισελέν δίκαικη απόφαση» τόνισε από την πλευρά του ο Poullennec.

Paul Bocuse: Το φημισμένο εστιατόριο τού «Σεφ του Αιώνα» έχασε ένα αστέρι Michelen Facebook Twitter
Τον αποκαλούσαν «Chef του αιώνα» και «Πάπα της γαστρονομίας». Εδώ με τον γιο του, Ζερόμ - ΕΡΑ

Σύμφωνα με τον οδηγό Μισελέν, τα εστιατόρια που τιμώνται με αστέρια πρέπει να πληρούν τέσσερα κριτήρια: Ποιότητα των υλικών, ειδημοσύνη του σεφ, αυθεντικότητα των πιάτων και συνέπεια στο χρόνο.

Ο «Μεσιέ Πωλ» όπως ήταν γνωστός ο Μποκίς, πέθανε το 2018 σε ηλικία 91 ετών από πάρκινσον. Τον αποκαλούσαν «Chef του αιώνα» και «Πάπα της γαστρονομίας» καθώς έδωσε στη γαλλική γαστρονομία την πρώτη θέση στην παγκόσμια μαγειρική ενώ ανέδειξε την έννοια του «σελέμπριτι σεφ» με την πληθωρική προσωπικότητά του.

Με πληροφορίες από Guardian/BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Μενέντεζ: «Ο αγώνας δεν έχει τελειώσει» - Η αντίδραση της κόρης του Έρικ μετά την απόρριψη αποφυλάκισης

Διεθνή / Υπόθεση Μενέντεζ: «Ο αγώνας δεν έχει τελειώσει» - Η αντίδραση της κόρης του Έρικ μετά την απόρριψη αποφυλάκισης

«Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να είναι ελεύθεροι» γράφει σε ανάρτησή της στα social media λίγα εικοσιτετράωρα μετά την απόρριψη του αιτήματος αποφυλάκισης του πατέρα της
LIFO NEWSROOM
Τζέι Ντι Βανς: «Οι Ρώσοι για πρώτη φορά έκαναν σημαντικές παραχωρήσεις για να τερματιστεί ο πόλεμος»

Διεθνή / Τζέι Ντι Βανς: Η Ρωσία έκανε πρώτη φορά σημαντικές παραχωρήσεις για να τελειώσει ο πόλεμος

«Ο πόλεμος δεν είναι προς το συμφέρον ούτε της Ευρώπης, ούτε των ΗΠΑ και πιστεύουμε ότι ούτε η Ρωσία ή η Ουκρανία έχουν συμφέρον να συνεχιστεί», ξεκαθαρίζει ο Αμερικανός αντιπρόεδρος
LIFO NEWSROOM
Υπό ποιους όρους o Πόύτιν θα αποδεχόταν μία ειρηνευτική συμφωνία με Ουκρανία

Διεθνή / Υπό ποιους όρους η Ρωσία θα αποδεχόταν μία ειρηνευτική συμφωνία με Ουκρανία

Την ώρα που διεθνείς αναλυτές βλέπουν πως η Ρωσία καθυστερεί κάθε σχέδιο, για συνάντηση Βλαντίμιρ Πούτιν και Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε διορία δύο εβδομάδων στον Ρώσο πρόεδρο για να συναντηθεί με τον Ουκρανό ομόλογό του
LIFO NEWSROOM
Τετραήμερη εργασία: Γιατί το «9-5» πέντε ημέρες την εβδομάδα είναι μοντέλο άλλου αιώνα και «δεν ταιριάζει πλέον»

Διεθνή / Τετραήμερη εργασία: Γιατί το «9-5» πέντε ημέρες την εβδομάδα είναι μοντέλο άλλου αιώνα και «δεν ταιριάζει πλέον»

Σχεδόν το 11% του εργατικού δυναμικού στο Ηνωμένο Βασίλειο αναφέρει πλέον ότι εργάζεται τέσσερις ημέρες σε πλήρη και μερική απασχόληση, σύμφωνα με ανάλυση
LIFO NEWSROOM
Ο Ζελένσκι συγκρούεται με τον Τραμπ για το Ντονμπάς – Το μεγάλο παζάρι για την Ουκρανία

Διεθνή / Ο Ζελένσκι συγκρούεται με τον Τραμπ για το Ντονμπάς – Το μεγάλο παζάρι για την Ουκρανία

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι απορρίπτει τις πιέσεις για παραχώρηση εδαφών στο Ντονμπάς, καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ προωθεί ειρηνευτική συμφωνία. Ποιο είναι το διακύβευμα για την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Η αμερικανική αξιοπιστία αμφισβητείται στην Ασία: Οι σύμμαχοι σκέφτονται στρατηγική ανεξαρτησία

Διεθνή / Η αμερικανική αξιοπιστία αμφισβητείται στην Ασία: Οι σύμμαχοι σκέφτονται στρατηγική ανεξαρτησία

Η πολιτική Τραμπ και οι απρόβλεπτες ενέργειες των ΗΠΑ αναγκάζουν Ιαπωνία, Νότια Κορέα και Αυστραλία να εξετάσουν εναλλακτικά σχέδια ασφάλειας στην Ασία, προκαλώντας αβεβαιότητα για την περιφερειακή σταθερότητα
THE LIFO TEAM
Η Ουκρανία χτυπά τη Ρωσία στην εθνική της γιορτή: Επίθεση με drone σε σταθμούς πυρηνικών και πετρελαίου

Διεθνή / Η Ουκρανία χτυπά τη Ρωσία στην εθνική της γιορτή: Επίθεση με drone σε σταθμούς πυρηνικών και πετρελαίου

Τις τελευταίες εβδομάδες, και την ώρα που εντείνονται οι συνομιλίες για τον τερματισμό του πολέμου υπό την πίεση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, η Ουκρανία έχει εξαπολύσει δεκάδες drone εναντίον του ρωσικού εδάφους
LIFO NEWSROOM
Doulos Phos: Το πλοίο-θρύλος που έγινε ξενοδοχείο πολυτελείας και σώθηκε από τη διάλυση

Διεθνή / Doulos Phos: Το πλοίο-θρύλος που έγινε ξενοδοχείο πολυτελείας και σώθηκε από τη διάλυση

Το MV Doulos Phos, πρώην επιβατηγό πλοίο και αποστολικό σκάφος, μετατράπηκε σε ξενοδοχείο πολυτελείας στην Ινδονησία, διατηρώντας την ιστορική του κληρονομιά και προσφέροντας εμπειρία θάλασσας στην ξηρά
LIFO NEWSROOM