Υπόθεση Novartis: Οργή Λοβέρδου για την ποινική δίωξη - «Οι αμετανόητοι σκευωροί θα τιμωρηθούν»

Υπόθεση Novartis: Οργή Λοβέρδου για την ποινική δίωξη - «Οι αμετανόητοι σκευωροί θα τιμωρηθούν» Facebook Twitter
Οι σκευωροί θα τιμωρηθούν, διαμηνύει ο Ανδρέας Λοβέρδος, σχολιάζοντας την παραγγελία για άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του για δωροληψία (EUROKINISSI)
0

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο Ανδρέας Λοβέρδος, αντιδρώντας στην παραγγελία της Εισαγγελέως Διαφθοράς, για άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του για δωροληψία.  

«Εκείνοι που διέπραξαν κακουργηματική κατάχρηση εξουσίας, έβγαλαν σήμερα μόνοι τους και το τελευταίο προσωπείο. Αμετανόητοι σκευωροί. Θα τιμωρηθούν για τα κακουργήματά τους όπως ο Ποινικός Κώδικας ορίζει», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, αφότου πληροφορήθηκε την παραγγελία της κυρίας Τουλουπάκη προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών για την άσκηση ποινική δίωξης σχετικά με την υπόθεση Novartis. 

Η κα Τουλουπάκη αποδίδει στον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ τη διάπραξη του αδικήματος της δωροληψίας πολιτικού προσώπου κατ' εξακολούθηση και ζητά την απαγγελία κατηγορίας σε βάρος του μετά την άρση ασυλίας του, στις αρχές Οκτωβρίου, την οποία είχε ζητήσει και ο ίδιος.

Στο πόρισμα, που είχε αποστείλει η Εισαγγελίας Διαφθοράς στη Βουλή, τον περασμένο Απρίλιο, προκειμένου να κληθεί ο πρώην υπουργός Υγείας σε εξηγήσεις στους εισαγγελείς, αναφέρεται ότι ο κ. Λοβέρδος ελέγχεται ποινικά για το χρονικό διάστημα από τον Απρίλιο 2011 έως το Μάιο του 2012 και την κοστολόγηση 4 φαρμάκων της Novartis (Gilenya, Tasigna (των 150 mg και 200 mg) και Lucentis).

Σύμφωνα με τα στοιχεία που απέστειλαν στη Βουλή, οι εισαγγελείς Διαφθοράς στηρίζουν την κατηγορία σε βάρος του κ. Λοβέρδου σε καταθέσεις μαρτύρων, χειρόγραφες σημειώσεις και σε εικονικά τιμολόγια προς 3 ραδιοφωνικούς σταθμούς που εκδόθηκαν από συγκεκριμένη διαφημιστική εταιρεία. Σύμφωνα με το πόρισμα, τα τέσσερα αυτά φάρμακα διατέθηκαν στην ελληνική αγορά σε τιμές αρκετά πιο υψηλές, σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες με αποτέλεσμα να αυξηθεί αισθητά ο τζίρος της φαρμακοβιομηχανίας.

Από την πλευρά του, ο κ. Λοβέρδος αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή του σε επιλήψιμες πράξεις σε σχέση με την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας και έχει προβεί σε νομικές ενέργειες κατά των εισαγγελέων Διαφθοράς.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Πολιτική / Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Δεν θα μπορούσα να μην αντιδράσω σε μια χυδαία απόπειρα των τεσσάρων πιο μικρών κομμάτων της αντιπολίτευσης να μετατρέψουν ένα εθνικό δράμα σε απόπειρα πολιτικής σκευωρίας», είπε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

LiFO politics / Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

Ο πολιτικός αναλυτής και διευθυντής ερευνών της Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης, συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα σενάρια δημιουργίας νέων κομμάτων από τους δύο πρώην πρωθυπουργούς.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Πολιτική / Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει συνταγματικό τον νόμο για τη λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων χαιρέτισε ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για "τέλος στις ιδεοληψίες" και "τολμηρό βήμα προς την πρόοδο"
LIFO NEWSROOM