Σύσκεψη στον ΣΥΡΙΖΑ -Δεν φεύγουν από την Προανακριτική Τζανακόπουλος και Πολάκης

Σύσκεψη στον ΣΥΡΙΖΑ -Δεν φεύγουν από την Προανακριτική Τζανακόπουλος και Πολάκης Facebook Twitter
0

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή παρουσία του διευθυντή του γραφείου του και δικηγόρου Μιχάλη Καλογήρου, του Αλέξη Χαρίτση, της Όλγας Γεροβασίλη για την εξαίρεση του κ. Τζανακόπουλου και του κ. Πολάκη από την προανακριτική για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Υπενθυμίζεται ότι Πολάκης και Τζανακόπουλος εξαιρέθηκαν από την προανακριτική για τον Παπαγγελόπουλο, έπειτα από μια θυελλώδη συνεδρίαση.

Όπως ανακοίνωσε η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας, Όλγα Γεροβασίλη, ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναλάβει πρωτοβουλίες, χωρίς να αποκαλύπτουν περισσότερα αυτή τη στιγμή, προκειμένου, να συνειδητοποιήσουν οι ιθύνοντες ότι διαπράττουν κοινοβουλευτικό και θεσμικό ατόπημα για την εξαίρεση των δύο στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Με το ίδιο σκεπτικό, όπως είχε δημοσιεύσει από χθες το newpost.gr, δεν έπεσε ποτέ στο τραπέζι η συνολική αποχώρηση από τις εργασίες της Προανακριτικής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Δεν θα κάναμε αυτό το λάθος να αφήσουμε στα χέρια τους την Επιτροπή, τόνιζε μέλος της.

Όπως ανακοίνωσε η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας, Όλγα Γεροβασίλη, ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναλάβει πρωτοβουλίες, χωρίς να αποκαλύπτουν περισσότερα αυτή τη στιγμή, προκειμένου, όπως σημειώνουν οι εμπνευστές της απόφασης αυτής να συνειδητοποιήσουν ότι διαπράττουν μέγα κοινοβουλευτικό και θεσμικό ατόπημα. 

Το πρώτο βήμα έγινε χθες όταν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποχώρησε από τη σχετική ψηφοφορία προκειμένου να δείξει την αντίθεσή του στη διαδικασία. Από την πρώτη στιγμή στον ΣΥΡΙΖΑ στοχοποίησαν τον ίδιο τον πρωθυπουργό στην προσπάθεια που γίνεται οι κ.κ Τζανακόπουλος και Πολάκης να κληθούν μόνο ως μάρτυρες στην υπόθεση. Στο κάδρο βάζουν και το Κίνημα Αλλαγής επιχειρώντας να ταυτίσουν το κόμμα της κα. Γεννηματά με τη ΝΔ και τη συγκυβέρνηση που σχηματίστηκε το καλοκαίρι του 2012.

Δεν τους εξαίρεσε η Επιτροπή, αλλά ο κ. Μητσοτάκης κατόπιν σχετικής μεθόδευσης της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ. Ούτε λίγο ούτε πολύ αυτό που είδαμε χθες είναι η αναβίωση της συγκυβέρνησης ΝΔ και ΚΙΝΑΛ με στόχο τη συσκότιση του σκανδάλου Novartis. Το ΚΙΝΑΛ λειτούργησε ως το μακρύ χέρι του κ. Μητσοτάκη για να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά, υπογραμμίζουν από την Κουμουνδούρου.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυξάνονται οι ροές μεταναστών σε Κρήτη και Γαύδο: Στη Λιβύη Πλεύρης και Ευρωπαίοι για συνομιλίες με Ντμπέιμπα - Χαφτάρ

Πολιτική / Αυξάνονται οι ροές μεταναστών σε Κρήτη και Γαύδο: Στη Λιβύη Πλεύρης και Ευρωπαίοι για συνομιλίες με Ντμπέιμπα - Χαφτάρ

Ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία, με τη συμμετοχή των υπουργών Εσωτερικών της Ιταλίας και της Μάλτας, μετέβη στη Λιβύη για διαβουλεύσεις με τις πλευρές των Ντμπέιμπα και Χαφτάρ
LIFO NEWSROOM
Νίκος Χριστοδουλάκης: «Υπάρχει ένα οργανωμένο δίκτυο που αφαιμάζει κοινοτικούς πόρους με πολιτική κάλυψη»

LiFO politics / Νίκος Χριστοδουλάκης: «Ένα οργανωμένο δίκτυο αφαιμάζει κοινοτικούς πόρους με πολιτική κάλυψη»

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών και καθηγητής Νίκος Χριστοδουλάκης μιλά στη Βασιλική Σιούτη για το σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ, δίνει τη δική του ερμηνεία και εκτιμά ότι η κρίση «δεν μας έκανε σοφότερους, αλλά χειρότερους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Πλεύρης: «Άσυλο τέλος για μουσουλμάνους από την Συρία»

Πολιτική / Πλεύρης: «Άσυλο τέλος για μουσουλμάνους από την Συρία»

«Eκδόθηκαν οι πρώτες αρνητικές αποφάσεις για αιτούντες προερχόμενους από τη Συρία, αφού συνεκτιμήθηκε ο λόγος της φυγής τους σε συνδυασμό με τα προσωπικά τους χαρακτηριστικά» δήλωσε ο υπουργός υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
LIFO NEWSROOM
Εμμένει στην πρόταση για κυβέρνηση ειδικού σκοπού ο Νίκος Φαραντούρης - Αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική / Εμμένει στην πρόταση για κυβέρνηση ειδικού σκοπού ο Νίκος Φαραντούρης - Αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

Παρά τις αποδοκιμασίες από κομματικές πηγές, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει τη θέση του υπέρ κυβέρνησης κοινής αποδοχής, με στόχο την κάθαρση
LIFO NEWSROOM
Μέρκελ στην Αθήνα: «Κάποια στιγμή έβαλα τα κλάματα από την πίεση - Ήμουν αντίθετη με το Grexit»

Πολιτική / Μέρκελ στην Αθήνα: «Κάποια στιγμή έβαλα τα κλάματα από την πίεση - Ήμουν αντίθετη με το Grexit»

Η Άνγκελα Μέρκελ επέστρεψε στην Αθήνα με αφορμή την κυκλοφορία της αυτοβιογραφίας της «Ελευθερία» και μίλησε δημόσια για την πιο δραματική δεκαετία της ελληνικής σύγχρονης ιστορίας
LIFO NEWSROOM