Αντιδρούν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία για την εγκατάσταση προσφύγων στο «Αμαλία Φλέμιγκ»

Αντιδρούν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία για την εγκατάσταση προσφύγων στο «Αμαλία Φλέμιγκ» Facebook Twitter
0

Σε κινητοποίηση κατά της εγκατάστασης προσφύγων και μεταναστών στο Νοσοκομείο Αμαλία Φλέμιγκ προχωρούν τα Σωματεία Εργαζομένων.

Ειδικότερα, συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη μη εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών στο Νοσοκομείο Αμαλία Φλέμιγκ πραγματοποιούν την Παρασκευή τα Σωματεία Εργαζομένων Αμαλία Φλέμιγκ-Σισμανόγλειο-Παίδων Πεντέλης.
Τη συγκέντρωση καλύπτει και στηρίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στις 13:00 στο προαύλιο της πτέρυγας «Μπόμπολα» του Νοσοκομείου Αμαλία Φλέμιγκ.

Όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, «ασφαλώς είναι επιβεβλημένη η αποσυμφόρηση των νησιών από τους πρόσφυγες και μετανάστες. Ασφαλώς η κυβέρνηση πρέπει να εξασφαλίσει αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών. Όχι όμως να μετατραπούν Νοσοκομεία και Υγειονομικές Μονάδες σε HOT SPOT».

«Ημέρα με την ημέρα διαλύεται η λειτουργία του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου της Λέρου με τη δημιουργία HOT SPOT μέσα στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο που φιλοξενεί 1.800 πρόσφυγες και μετανάστες. 150 ασθενείς είναι σε συνεχή υπερδιέγερση εξαιτίας των συνθηκών που δημιουργήθηκαν. Αντί, λοιπόν, να μεταστεγασθούν οι πρόσφυγες, μετανάστες από το Νοσοκομείο της Λέρου, πάμε να φτιάξουμε και κέντρο φιλοξενίας και σε δεύτερο Γενικό Νοσοκομείο», καταλήγει η Ομοσπονδία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Από τα ισόβια στην «πρόωρη» αποφυλάκιση Κορκονέα και την επιστροφή στη φυλακή

Ελλάδα / Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Από τα ισόβια στην «πρόωρη» αποφυλάκιση Κορκονέα και την επιστροφή στη φυλακή

Η υπεράσπιση, μέσω της δικηγόρου Βάσως Πανταζή, ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει εκ νέου στον Άρειο Πάγο, χαρακτηρίζοντας την απόφαση «αναιρετέα»
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Τροχαίο δυστύχημα στην Ποσειδώνος: «Πρέπει να δούνε αν οδηγούσε ο σύζυγος ή ο συνοδηγός» λέει η γυναίκα του θυματος

Ελλάδα / Τροχαίο δυστύχημα στην Ποσειδώνος: «Πρέπει να δούνε αν οδηγούσε ο σύζυγος ή ο συνοδηγός» λέει η γυναίκα του θυματος

Οι Αρχές εξετάζουν τη μαρτυρία δημοσιογράφου που βρέθηκε τυχαία στο σημείο του τροχαίου και υποστηρίζει πως η μηχανή με τους δύο αναβάτες χτύπησε άλλη μηχανή
LIFO NEWSROOM