Μεσσηνία: Προφυλακίστηκε η 68χρονη συζυγοκτόνος - Τι υποστήριξε στην κατάθεσή της

Μεσσηνία: Προφυλακίστηκε η 68χρονη συζυγοκτόνος - Τι υποστήριξε στην κατάθεσή της Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
0

Προφυλακιστέα κρίθηκε μετά την απολογία της η 68χρονη από το χωριό Σκάλα Οιχαλίας για το θάνατο του 73χρονου συζύγου της ύστερα από σοβαρά χτυπήματα που του κατέφερε κυρίως στο κεφάλι με έναν ξύλινο πλάστη και αφού του είχε ρίξει μια κατσαρόλα με βραστό νερό.


Η δικηγόρος υπεράσπισής της, η οποία έχει διορισθεί αυτεπάγγελτα, Αγλαΐα Κουμάντου, σημείωσε μιλώντας στην εφημερίδα Θάρρος, ότι ζητήθηκε και έγινε δεκτή η διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης για την 68χρονη, ενώ εκτίμησε ότι η γυναίκα βιώνει μετατραυματικό σοκ.

Σύμφωνα με το messinialive.gr στην απολογία της, σε ανακριτή και εισαγγελέα, υποστήριξε ότι ήταν θύμα χρόνιας κακοποίησης από το σύζυγό της, που την έβριζε και την κακοποιούσε σε καθημερινή βάση. Η γυναίκα στην απολογία της, που κράτησε δύο ώρες, αναφέρθηκε στη χρόνια καταπίεση που είχε από τον σύζυγό της και στα προβλήματα που αντιμετώπιζαν. «Δεν ήμουν ο εαυτός μου. Ήμουν μια τρελή», είπε χαρακτηριστικά, για την πράξη της.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι δεν είχαν καθόλου καλές σχέσεις με τον σύζυγό της από την αρχή του γάμου τους. Τα προβλήματα επιδεινώθηκαν τα επόμενα χρόνια με τη συμπεριφορά του συζύγου της να συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο, να την κακοποιεί. Τα τελευταία χρόνια, οπότε και έκλεισαν την επιχείρηση που διατηρούσαν, τα οικονομικά προβλήματα πλέον συσσωρεύτηκαν και με τον εθισμό του συζύγου της στη χαρτοπαιξία. Μάλιστα, δήλωσε πως μέσα σε 3 χρόνια «έφαγε» 100.000 ευρώ της περιουσίας τους, και εξακολουθούσε να την ξεπουλάει, ενώ το σπίτι τους θα έβγαινε σε πλειστηριασμό λόγων των χρεών που είχαν. Η δικηγόρος της 68χρονης, Αγλαΐα Κουμάντου, έκανε για μια γυναίκα που είναι σε σύγχυση, και πως η χρόνια κακοποίησή της την οδήγησε στο έγκλημα.

 

  

Ο γιος και η κόρη της 68χρονης είναι στο πλευρό της και τη στηρίζουν, σύμφωνα με το messinialife.gr. Μάλιστα ο γιος της εμφανίστηκε και στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας, όπου η μητέρα του απολογήθηκε. Μίλησε για τις κακές σχέσεις που είχαν οι γονείς του, και δήλωσε πως η μητέρα του είναι σε σύγχυση, δεν είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση, και δεν έχει συνειδητοποιήσει τι ακριβώς έχει συμβεί.

Με πληροφορίες από messinialive.gr/tharrosnews.gr/eleftheriaonline.gr

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντιδράσεις για τα ρατσιστικά «ειδικά δρομολόγια» του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης – Διευκρινίσεις από ΕΛΑΣ

Ελλάδα / Αντιδράσεις για τα ρατσιστικά «ειδικά δρομολόγια» του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης – Διευκρινίσεις από ΕΛΑΣ

Η υπόθεση προκάλεσε έντονη συζήτηση και αντιδράσεις, με την Ελληνική Αστυνομία να εκδίδει επίσημη ανακοίνωση, στην οποία τονίζει ότι ουδέποτε συμμετείχε ή συναίνεσε σε διαδικασίες διακριτικής μεταχείρισης επιβατών
LIFO NEWSROOM
Αρχιμανδρίτης Μελχισεδέκ για την επικοινωνία του με τον «εγκέφαλο» της κρητικής μαφίας

Ελλάδα / Αρχιμανδρίτης Μελχισεδέκ για τις συνομιλίες στη δικογραφία: «Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα»

Τι απάντησε για την επιμονή του κατηγορουμένου να μεσολαβήσει, ώστε ο ίδιος να γίνει μητροπολίτης, αλλά και την ασυνήθιστη οικειότητα σε διάλογό τους, που αποκαλύπτεται στη δικογραφία
LIFO NEWSROOM
AI in Schools: Μητσοτάκης και Σαμ Άλτμαν σε διάλογο για το πώς η τεχνητή νοημοσύνη μεταμορφώνει την εκπαίδευση

Ελλάδα / Μητσοτάκης και Σαμ Άλτμαν σε διάλογο για το πώς η τεχνητή νοημοσύνη μεταμορφώνει την εκπαίδευση

Ο πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην εκπαίδευση, προτείνοντας τη δημιουργία ενός εξατομικευμένου ψηφιακού δασκάλου για μαθητές που προετοιμάζονται για τις πανελλαδικές εξετάσεις
LIFO NEWSROOM
Ηγουμενίτσα: 18χρονος προσπάθησε να ταξιδέψει στην Ιταλία με ματσέτα, κατάνα και οπλοστάσιο

Ελλάδα / Ηγουμενίτσα: 18χρονος προσπάθησε να ταξιδέψει στην Ιταλία με ματσέτα, κατάνα και οπλοστάσιο

Κατά τη διάρκεια ελέγχου στον επιβατικό σταθμό της Ηγουμενίτσας, το Λιμενικό Σώμα εντόπισε ότι μετέφερε στις αποσκευές του ένα εντυπωσιακό οπλοστάσιο: αρκετές ματσέτες, μαχαίρια διαφόρων μεγεθών, ιαπωνικό «κατάνα» και άλλα
LIFO NEWSROOM