Πυρκαγιές στον Αμαζόνιο: Περισσότερα τα παιδιά με αναπνευστικά προβλήματα στη Βραζιλία

Πυρκαγιές στον Αμαζόνιο: Περισσότερα τα παιδιά με αναπνευστικά προβλήματα στη Βραζιλία Facebook Twitter
Greenpeace Brazil
0

Η αύξηση των πυρκαγιών που σημειώθηκαν φέτος στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου στη Βραζιλία προκάλεσε αύξηση των περιστατικών αναπνευστικών προβλημάτων στα παιδιά σύμφωνα με μελέτη που είδε το φως της δημοσιότητας.  

Περίπου 5.000 παιδιά ηλικίας εννέα ετών και κάτω χρειάστηκε να νοσηλεύονται κάθε μήνα την περίοδο μεταξύ Μαΐου και Ιουνίου σε 36 περιοχές, «στο τόξο της αποψίλωσης» της Βραζιλίας, μια περιοχή που περικυκλώνει τον Αμαζόνιο, σύμφωνα με έρευνα του Oswaldo Cruz, ενός ινστιτούτου υγείας.

Ο αριθμός αυτός είναι διπλάσιος σε σχέση με τον μέσο όρο των τελευταίων 10 ετών, με την έρευνα να συνδέει την αύξηση αυτή με τις πυρκαγιές.

Η έρευνα εξέτασε περιπτώσεις μόνο για τον Μάιο και τον Ιούνιο, μήνες για τους οποίους υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, όταν ο αριθμός των πυρκαγιών ήταν λίγο μεγαλύτερος σε σχέση με πέρυσι. Όμως το χρονικό αυτό διάστημα προηγείται της μεγάλης αύξησης των πυρκαγιών τον Αύγουστο, όταν ο αριθμός τους σχεδόν τριπλασιάστηκε σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2018.

«Υπάρχει μια αλληλουχία που ξεκινά με την αποψίλωση, μετά έρχονται οι πυρκαγιές και τα αναπνευστικά προβλήματα», εξήγησε, ο Κριστοβάο Μπαρσέλος, ένας από τους ερευνητές που συμμετείχαν στην έρευνα.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: «Υπάρχνουν κι άλλες», φέρεται να δήλωσε ο συρροή γυναικοκτόνος

Διεθνή / Ιταλία: «Υπάρχουν κι άλλες», φέρεται να δήλωσε ο συρροή γυναικοκτόνος

«Υπάρχουν κι άλλες», φέρεται να είπε ο Βασίλε Φρουμουζάκε μέσα στη φυλακή - Οι Αρχές επεκτείνουν τώρα την έρευνα σε τηλεφωνικές επικοινωνίες πέντε ετών και σε καταλόγους αγνοουμένων
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΥΣΑ ΓΡΙΒΑ
Ιταλία: 32χρονος ομολόγησε γυναικοκτονίες σεξεργατριών - Θεωρείται κατά συρροή δολοφόνος

Διεθνή / Ιταλία: 32χρονος ομολόγησε γυναικοκτονίες σεξεργατριών - Θεωρείται κατά συρροή δολοφόνος

«Βασίλε Φρουμουζάκε: Ο υποδειγματικός πατέρας που έκρυβε έναν κατά συρροή δολοφόνο», γράφουν τα ιταλικά ΜΜΕ για τον άνδρα που έχει ομολογήσει δύο γυναικοκτονίες μετά από βασανισμό και ερευνάται για άλλα εγκλήματα
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΥΣΑ ΓΡΙΒΑ
Ισχυρός σεισμός 6,4 Ρίχτερ στη βόρεια Χιλή - Ζημιές σε κτίρια, 20.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα

Διεθνή / Ισχυρός σεισμός 6,4 Ρίχτερ στη βόρεια Χιλή - Ζημιές σε κτίρια, 20.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα

Εικόνες και πλάνα που μεταδίδονται από τοπικά μέσα δείχνουν σπασμένα τζάμια και κατεστραμμένους τοίχους στην πόλη Κοπιαπό, περίπου 800 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας Σαντιάγο
LIFO NEWSROOM