Φωτιά στη Μόρια: Δύο νεκροί - Μία γυναίκα και ένα παιδί

Φωτιά στη Μόρια: Δύο νεκροί - Μία γυναίκα και ένα παιδί Facebook Twitter
EUROKINISSI
1

Δύο νεκροί είναι ο επίσημος απολογισμός από τη φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα στη Μόρια

Η σορός μιας απανθρακωμένης νεκρής γυναίκας μεταφέρθηκε στις 7 το απόγευμα από ιδιώτη στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης και, λίγο αργότερα, πρόσφυγες και μετανάστες έβγαλαν το πτώμα ενός απανθρακωμένου παιδιού μέσα σε μια κουβέρτα, από το τμήμα του καταυλισμού που κάηκε στην κάτω πύλη του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ).

Περί τις 5 το απόγευμα, ξέσπασαν δύο φωτιές στην περιοχή κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμή συνθήκες. Η πρώτη φωτιά ξέσπασε μέσα σε ελαιοκτήματα έξω από τον καταυλισμό, περί τα 400 μέτρα από τις σκηνές στον εξωτερικό χώρο του ΚΥΤ. Η πρώτη φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο από την πυροσβεστική ενώ μια ακόμα πυρκαγιά ξέσπασε λίγο αργότερα στη «ζώνη 4», σε διώροφους οικίσκους - κοντέινερ όπου διαμένουν μετανάστες.

Φωτιά στη Μόρια: Δύο νεκροί - Μία γυναίκα και ένα παιδί Facebook Twitter
EUROKINISSI

Σύμφωνα με αξιωματικό της πυροσβεστικής που μίλησε στο LiFO.gr, η δεύτερη φωτιά εξαπλώθηκε και κατέκαψε μεγάλο τμήμα, με την κατάσβεση να γίνεται μετ' εμποδίων, καθώς οι πυροσβέστες απωθήθηκαν από άτομα στο σημείο, που προκάλεσαν ζημιές και σε πυροσβεστικά οχήματα. 

Μεγάλη ένταση επικράτησε στις εγκαταστάσεις της Υπηρεσίας Ασύλου και στη συνέχεια στις εγκαταστάσεις διοίκησης του ΚΥΤ. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, καταστράφηκαν οικίσκοι και μπήκαν φωτιές και σκουπίδια ενώ επεισόδια σημειώθηκαν και στο Κέντρο Κράτησης που περιορίστηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις. 

«Οι διοικούντες του ΚΥΤ εγκατέλειψαν το χώρο διοίκησης μαζί με τους εργαζομένους, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις υποχώρησαν συντεταγμένα κάνοντας χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης», σημειώνει το ΑΠΕ. Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν τουλάχιστον 5 άτομα. 

Ελλάδα
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας προς Δήμα: «Εντελώς αποπροσανατολιστική η αναφορά στον μισθό μας»

Ελλάδα / Ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας προς Δήμα: «Εντελώς αποπροσανατολιστική η αναφορά στον μισθό μας»

Σχετικά με τις απολαβές των 120.000 ευρώ ετησίως τονίζουν ότι οι «καθαρές απολαβές μας, φορολογούνται και δεν επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό, ενώ καταβάλλονται από τους χρήστες του εναερίου χώρου και μάλιστα το 90% προέρχεται από ξένες αεροπορικές εταιρείες»
LIFO NEWSROOM
Καιρός: Σε εξέλιξη τα φαινόμενα στη Δυτική Ελλάδα - Πού αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Ελλάδα / Καιρός: Σε εξέλιξη τα φαινόμενα στη Δυτική Ελλάδα - Πού αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Τα φαινόμενα μέχρι και το βράδυ θα είναι κατά τόπους ισχυρά - Στις υπόλοπες περιοχές νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως στα ηπειρωτικά
LIFO NEWSROOM
Ο Δημήτρης Οικονομόπουλος έλαβε εξιτήριο από το «Λαϊκό» - Σταματά την απεργία πείνας

Ελλάδα / Ο Δημήτρης Οικονομόπουλος έλαβε εξιτήριο από το «Λαϊκό» - Σταματά την απεργία πείνας

Ο Δημήτρης Οικονομόπουλος συμμετείχε στην κινητοποίηση χωρίς να έχει συγγενική σχέση με τα θύματα, θέλοντας, όπως είχε δηλώσει, να στηρίξει το αίτημα του Πάνου Ρούτσι για εκταφή της σορού του γιου του
LIFO NEWSROOM
Αυλώνας: Συνελήφθησαν οι ιδιοκτήτες βρεφονηπιακού σταθμού μετά από καταγγελίες ότι έλειπε τούφα από τα μαλλιά παιδιού

Ελλάδα / Αυλώνας: Συνελήφθησαν οι ιδιοκτήτες βρεφονηπιακού σταθμού μετά από καταγγελίες ότι έλειπε τούφα από τα μαλλιά παιδιού

Η μητέρα κατήγγειλε ότι, παραλαμβάνοντας το παιδί της το μεσημέρι της Πέμπτης 25 Σεπτεμβρίου, διαπίστωσε τραυματισμούς στο κεφάλι και στο χείλος του
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Το πιθανότερο σενάριο λοιπόν ήταν η φωτιά να ήταν σκόπιμη, καθώς άτομα εκεί απώθησαν τους πυροσβέστες που έτρεξαν να βοηθήσουν ενώ λίγο αργότερα ξέσπασε δεύτερη φωτιά σε άλλο σημείο. Δυστυχώς αυτοί οι άνθρωποι θα έκαναν τα πάντα για να φύγουν από τη χώρα ακόμα κι αν δεν έχουν τα χαρτιά γι΄αυτό. Κρίμα στα θύματα μόνο. Φαίνεται πως είναι έτοιμοι να θυσιάσουν άλλους για τη δική τους "ελευθερία".