Ερντογάν: Όσοι νομίζουν πως ο πλούτος της Κύπρου τους ανήκει θα μας βρουν απέναντι τους

Ερντογάν: Όσοι νομίζουν πως ο πλούτος της Κύπρου τους ανήκει θα μας βρουν απέναντι τους Facebook Twitter
0

Απειλητικός προς την Κυπριακή Δημοκρατία εμφανίστηκε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν αναφερόμενος στο ζήτημα των υδρογονανθράκων. 

Μιλώντας σε συνέδριο για το Κυπριακό στην Άγκυρα, o Τούρκος πρόεδρος επανήλθε στη σκληρή ρητορική του.

«Ως Τουρκία όπως υπερασπιζόμαστε τα δικά μας συμφέροντα, με την ίδια αποφασιστικότητα υπερασπιζόμαστε και τα συμφέροντα των Τ/Κ στο νησί και την ανατολική Μεσόγειο», είπε και συνέχισε:

«Συνεχίζουμε τις δραστηριότητες που ξεκινήσαμε μαζί με τους Τ/Κ αδελφούς μας στην ανατολική Μεσόγειο με δύο γεωτρύπανα και δύο ερευνητικά πλοία. Για να μπορούν αυτά τα πλοία μας να συνεχίζουν με ασφάλεια την εργασία τους ασκούν καθήκοντα οι δυνάμεις του ναυτικού και της αεροπορίας μας».

«Αυτοί που νομίζουν ότι ο πλούτος του νησιού και της περιοχής ανήκει μόνο σε εκείνους, όπως και σήμερα έτσι και στο μέλλον θα βρουν απέναντί τους την αποφασιστικότητα της Τουρκίας και των Τ/Κ», διαμήνυσε προς κάθε πλευρά.


Νωρίτερα σήμερα, δηλώσεις επί του ίδιου θέματος είχε κάνει και ο Τούρκος αντιπρόεδρος, Φουάτ Οκτάι, ο οποίος επέμεινε στις τουρκικές θέσεις περί προστασίας των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων στην εκμετάλλευση των φυσικών πόρων της περιοχής από τις παραβιάσεις που επιχειρούν οι Ελληνοκύπριοι.

«Κανείς δεν μπορεί να θεωρήσει μειονότητα τους Τουρκοκυπρίους, στους οποίους ανήκει, επίσης, το νησί», είπε.

Παράλληλα, όμως, ο Οκτάι αναφέρθηκε και στην Αμμόχωστο, απηχώντας τα όσα είχε πει προ ημερών ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Συγκεκριμένα, είπε ότι η πόλη θα ανοίξει όταν επιστραφούν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους οι ιδιοκτησίες της περιοχής. Μάλιστα, τόνισε πως η επιστροφή θα γίνει βάσει ιστορικών εγγράφων.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΖΟΧΡΑΝ ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΙΣΡΑΗΛ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΧΑΜΑΣ

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Ισραηλινός υπουργός καλεί τους Εβραίους της Νέας Υόρκης να μεταναστεύσουν στο Ισραήλ - «Είναι υποστηρικτής της Χαμάς»

Τους τελευταίους μήνες ο Ζοχράν Μαμντάνι έχει μιλήσει πολλές φορές κατά του αντισημιτισμού, καταγγέλλοντας παράλληλα την ισλαμοφοβία της οποίας υπήρξε θύμα
LIFO NEWSROOM
Ζόραν Μαμντάνι:

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Ποιες είναι οι προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης;

Ο Ζοχράν Μαμντάνι γράφει ιστορία στη Νέα Υόρκη, καθώς γίνεται ο πρώτος μουσουλμάνος και ο νεότερος δήμαρχός της, νικώντας τον πρώην κυβερνήτη της και φέρνοντας μια σαρωτική αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό των Δημοκρατικών
LIFO NEWSROOM
ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΚΕΝΤΡΙΚ ΛΑΜΑΡ

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Η στιγμή που χορεύει σε κλαμπ το «Not Like Us» του Λαμάρ λίγες ημέρες πριν εκλεγεί δήμαρχος Νέας Υόρκης

Η επικράτησή του αντανακλά τη δύναμη μιας νεανικής, προοδευτικής συμμαχίας και μια πολιτική βούληση που δίνει προτεραιότητα σε ζητήματα, όπως το κόστος ζωής
LIFO NEWSROOM
Ποια είναι η Ράμα Ντουουάτζι, η σύζυγος του Ζόχραν Μαμντάνι και πιθανή νέα Πρώτη Κυρία της Νέας Υόρκης

Διεθνή / Ποια είναι η Ράμα Ντουουάτζι, η σύζυγος του Ζοχράν Μαμντάνι και πιθανή νέα Πρώτη Κυρία της Νέας Υόρκης

Γνώρισε μέσω dating app τον Μαμντάνι και παντρεύτηκαν το 2024 - Σε αναρτήσεις της έχει εκφράσει αλληλεγγύη προς τους Παλαιστίνιους και έχει επικρίνει την αμερικανική εξωτερική πολιτική
LIFO NEWSROOM