Iσπανία: Νέες εκλογές στις 10 Νοεμβρίου - Τέταρτη φορά σε 4 χρόνια

Iσπανία: Νέες εκλογές στις 10 Νοεμβρίου - Τέταρτη φορά σε 4 χρόνια Facebook Twitter
Ο ηγέτης των Σοσιαλιστών Πέδρο Σάντσεθ μαζί με τον βασιλιά Φίλιππο τον ΣΤ΄
0

Για τις 10 Νοεμβρίου προκηρύχθηκαν νέες βουλευτικές εκλογές στην Ισπανία, καθώς ο βασιλιάς Φίλιππος Στ΄ αποφάσισε να μην δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης σε κανέναν άλλον υποψήφιο, μετά την άρνηση όλων των άλλων κομμάτων να στηρίξουν τον ηγέτη των Σοσιαλιστών Πέδρο Σάντσεθ για την πρωθυπουργία.

Οι εκλογές αυτές θα είναι οι τέταρτες που θα διεξαχθούν στην Ισπανία μέσα σε τέσσερα χρόνια. «Κανείς υποψήφιος δεν διαθέτει την αναγκαία στήριξη για να του δώσει ψήφο εμπιστοσύνης το κοινοβούλιο», ανέφερε στην ανακοίνωσή του το παλάτι.

Ο Σάντσεθ είχε κερδίσει τις εκλογές του Απριλίου, χωρίς όμως να εξασφαλίσει πλειοψηφία στο κοινοβούλιο και δεν κατάφερε να πείσει τα άλλα κόμματα να τον στηρίξουν.

Η απόφαση για την προκήρυξη εκλογών ελήφθη μετά τις διήμερες διαβουλεύσεις που είχε ο βασιλιάς με τους ηγέτες όλων των κομμάτων που εκπροσωπούνται στο κοινοβούλιο.

Μετά την πρώτη αποτυχία του Σάντσεθ να εξασφαλίσει ψήφο εμπιστοσύνης, τον Ιούλιο, καθώς δεν κατάφερε να συμφωνήσει με το αριστερό Podemos, ο χρόνος κυλούσε αντίστροφα. Η καταληκτική ημερομηνία ήταν η 23η Σεπτεμβρίου, οπότε, εφόσον δεν βρισκόταν λύση, το κοινοβούλιο θα διαλυόταν και η χώρα θα όδευε ξανά σε εκλογές.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επεισόδια στη Διάσκεψη COP30 στη Βραζιλία – Αυτόχθονες εισέβαλαν στο συνεδριακό κέντρο του ΟΗΕ

Διεθνή / Επεισόδια στη Διάσκεψη COP30 στη Βραζιλία – Αυτόχθονες εισέβαλαν στο συνεδριακό κέντρο του ΟΗΕ

Η φετινή διάσκεψη είναι η πρώτη μετά από τρία χρόνια που πραγματοποιείται σε χώρα όπου ενθαρρύνονται οι ειρηνικές διαδηλώσεις και η συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ εξετάζει πάγωμα ομοσπονδιακής χρηματοδότησης στη Νέα Υόρκη μετά τη νίκη Μαμντάνι

Διεθνή / Ο Τραμπ εξετάζει πάγωμα ομοσπονδιακής χρηματοδότησης στη Νέα Υόρκη μετά τη νίκη Μαμντάνι

Η Νέα Υόρκη λαμβάνει περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως από ομοσπονδιακή χρηματοδότηση, ποσό που αντιστοιχεί στο 8,3% του δημοτικού προϋπολογισμού και αφορά κυρίως προγράμματα παιδείας, στέγασης και κοινωνικής πρόνοιας
LIFO NEWSROOM
ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΗΠΑ

Διεθνή / Τι σηματοδοτεί η άφιξη του μεγαλύτερου αεροπλανοφόρου στον κόσμο στη Λατινική Αμερική

Το αεροπλανοφόρο, το πιο προηγμένο του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού, μεταφέρει μεταξύ άλλων τέσσερις μοίρες μαχητικών αεροσκαφών και συνοδεύεται από τρία πυραυλοφόρα αντιτορπιλικά
LIFO NEWSROOM