Στην Κίνα η Μέρκελ εν μέσω εμπορικών εντάσεων και διαδηλώσεων στο Χονγκ Κονγκ

Στην Κίνα η Μέρκελ εν μέσω εμπορικών εντάσεων και διαδηλώσεων στο Χονγκ Κονγκ Facebook Twitter
EPA
0

Στην Κίνα θα βρεθεί η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ εν μέσω εμπορικών εντάσεων και διαδηλώσεων στο Χονγκ Κονγκ.


Στη διάρκεια της τριήμερης επίσκεψής της, η Μέρκελ θα συνοδεύεται από μεγάλη εμπορική αντιπροσωπεία. Η επίσκεψη θα αρχίσει από το Πεκίνο, με συναντήσεις αύριο, Παρασκευή, με τον Κινέζο πρωθυπουργό Λι Κετσιάνγκ και τον πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ.Η Γερμανίδα καγκελάριος θα μεταβεί στη συνέχεια στο Γουχάν, όπου θα συναντηθεί με εκπροσώπους της βιομηχανίας και φοιτητές του πανεπιστημίου Χουατσόνγκ.

Το ταξίδι πραγματοποιείται σε μια μάλλον δύσκολη στιγμή για τις σχέσεις ανάμεσα στη Γερμανία και την Κίνα. Το Πεκίνο κατηγορεί τη Γερμανία για προστατευτισμό επειδή έχει θέσει υπό έλεγχο την κινεζική τεχνολογία. Λίγο πριν αναχωρήσει για το Πεκίνο, ηγέτες του κινήματος διαμαρτυρίας στο Χονγκ Κονγκ ζήτησαν να συναντηθούν με την Μέρκελ στη διάρκεια της επίσκεψής της.

Ο εκπρόσωπος της Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπερτ δήλωσε ωστόσο πως η καγκελάριος δεν σχεδιάζει να συναντηθεί με τους επικεφαλής των διαδηλώσεων. Σε ανοικτή επιστολή προς την Μέρκελ, που δημοσιεύεται από τη γερμανική εφημερίδα Bild, ο Τζόσουα Ουόνγκ, εκ των επικεφαλής της φοιτητικής διαμαρτυρίας, ζήτησε βοήθεια από την Γερμανίδα καγκελάριο και προειδοποίησε πως οι διαμαρτυρίες, που διαρκούν μήνες, μπορεί να τερματισθούν με τη βία.

«Μια δικτατορική δύναμη που δεν επιτρέπει οποιαδήποτε θεμελιώδη δικαιώματα στην ελευθερία, που χρησιμοποιεί όλο και περισσότερο βίαια μέτρα, βρίσκεται απέναντί μας, με τάση προς άλλη μια σφαγή της Πλατείας Τιενανμέν», γράφει ο Ουόνγκ στην επιστολή του.

Ερωτηθείς αν η Μέρκελ θα ανταποκριθεί, ο Ζάιμπερτ δήλωσε πως ο γενικός κανόνας είναι ότι η καγκελάριος δεν απαντά σε ανοικτές επιστολές. 

Η γερμανική κυβέρνηση κάλεσε τους διαδηλωτές να επιδιώξουν τον διάλογο με το Πεκίνο και να βρουν μια μη βίαιη λύση στη σύγκρουση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ /DPA

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΕΕ θέτει στόχο μείωσης των εκπομπών άνθρακα κατά 90% έως το 2040 με πιστώσεις από αναπτυσσόμενες χώρες

Περιβάλλον / Η ΕΕ θέτει στόχο μείωσης των εκπομπών άνθρακα κατά 90% έως το 2040 με πιστώσεις από αναπτυσσόμενες χώρες

Περιβαλλοντικές οργανώσεις και επιστημονικές ομάδες εκφράζουν οργή, υποστηρίζοντας ότι η πρόταση υπονομεύεται από τις πιστώσεις, που θεωρούνται ευρέως αναποτελεσματικές
LIFO NEWSROOM
Έκθεση του ΟΗΕ κατονομάζει επιχειρηματικούς κολοσσούς που «κερδοσκοπούν από τη γενοκτονία του Ισραήλ στη Γάζα»

Διεθνή / Έκθεση του ΟΗΕ κατονομάζει επιχειρηματικούς κολοσσούς που «κερδοσκοπούν από τη γενοκτονία του Ισραήλ στη Γάζα»

Αμερικανικές εταιρείες όπως η Microsoft, η Alphabet Inc., η IBM και η Amazon, αλλά και Caterpillar, Rada, HD Hyundai, Volvo, Airbnb, Booking.com, Drummond,Barclays, BP είναι μεταξύ των εταιρειών που αναφέρει στην έκθεσή της η ειδική εισηγήτρια για τη Γάζα
LIFO NEWSROOM
Diddy: Στη φυλακή μέχρι την επιβολή ποινής - Δεν έχει δικαίωμα αποφυλάκισης με εγγύηση

Διεθνή / Diddy: Στη φυλακή μέχρι την επιβολή ποινής - Δεν έχει δικαίωμα αποφυλάκισης με εγγύηση

Οι 12 ένορκοι τον απάλλαξαν για τρεις από τις πέντε σοβαρότερες κατηγορίες - Ο Κομπς γονάτισε, έκρυψε το πρόσωπό του και προσευχήθηκε, τρέμοντας, με το άκουσμα της ετυμηγορίας
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Ο ισραηλινός στρατός χρησιμοποίησε «απαγορευμένη» βόμβα στο χτύπημα σε καφετέρια, αποκαλύπτει ο Guardian

Διεθνή / Γάζα: Ο ισραηλινός στρατός χρησιμοποίησε «απαγορευμένη» βόμβα στο χτύπημα σε καφετέρια, αποκαλύπτει ο Guardian

Ειδικοί στο διεθνές δίκαιο εκτιμούν ότι η χρήση τέτοιου πυρομαχικού, παρά την επιβεβαιωμένη παρουσία αμάχων – μεταξύ των οποίων παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένοι – είναι σχεδόν βέβαιο ότι παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και ενδέχεται να συνιστά έγκλημα πολέμου
LIFO NEWSROOM