Μητσοτάκης στην Εθνική Αστέγων: Προσωπικό μου στοίχημα η καταπολέμηση της φτώχειας

Μητσοτάκης στην Εθνική Αστέγων: Προσωπικό μου στοίχημα η καταπολέμηση της φτώχειας Facebook Twitter
Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ
0

Τα μέλη της Εθνικής Ομάδας Αστέγων ποδοσφαίρου υποδέχτηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μια ημέρα μετά την επιστροφή τους από το Κάρντιφ όπου συμμετείχαν στο 17ο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκφράζοντας τη μεγάλη του χαρά για την συνάντηση και ευχαριστώντας τα μέλη της ομάδας για την επίσκεψη τους συνεχάρη για ότι έχουν κάνει και για το γεγονός ότι, όπως είπε, δεν το βάζουν ποτέ κάτω. «Για εμάς είστε φάρος αισιοδοξίας και μας δείχνετε πως όσες δυσκολίες κι αν αντιμετωπίζει κάποιος μπορεί με θέληση να τις ξεπεράσει. Πραγματικά χίλια μπράβο όχι μόνο για τις ποδοσφαιρικές διακρίσεις αλλά συνολικά για τη δουλειά σας» τόνισε προσθέτοντας πως η κοινωνική ένταξη και η καταπολέμηση της φτώχειας αποτελεί για τον ίδιο προσωπικά ένα μεγάλο στοίχημα, για μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς η οποία θα δίνει ευκαιρίες σε όλους.

«Σας εύχομαι να παίξετε την καλύτερη μπάλα για την επόμενη τετραετία», είπε από την πλευρά της Εθνικής Ομάδας Αστέγων ο Γιάννης, προσφέροντάς στον Πρωθυπουργό μια μπάλα με τις υπογραφές όλων των παικτών, μια φανέλα της ομάδας καθώς και το τελευταίο τεύχος του περιοδικού δρόμου «Σχεδία». Ο κ. Μητσοτάκης απάντησε πως φροντίζει κάθε μήνα να αγοράζει το περιοδικό και θυμήθηκε την τελευταία φορά που είχε συναντήσει την Ομάδα Αστέγων στο γήπεδο.

Μητσοτάκης στην Εθνική Αστέγων: Προσωπικό μου στοίχημα η καταπολέμηση της φτώχειας Facebook Twitter
Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ
Μητσοτάκης στην Εθνική Αστέγων: Προσωπικό μου στοίχημα η καταπολέμηση της φτώχειας Facebook Twitter
Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

«Κάποιοι από σας θυμούνται ότι είχαμε παίξει μαζί τον Δεκέμβριο του 2016, λίγο πριν από τα Χριστούγεννα εκείνης της χρονιάς. Θυμάμαι πολύ έντονα τη ζεστή ατμόσφαιρα εκείνου του αγώνα, παρότι ήταν μια πολύ κρύα χειμωνιάτικη ημέρα». Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να επαναλάβουν τον ποδοσφαιρικό αγώνα του 2016.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε το νεαρότερο μέλος της ομάδας, η 16χρονη Αγγελική, η οποία αναδείχθηκε δύο φορές πολυτιμότερη παίκτρια αγώνα κατά τη διάρκεια του φετινού τουρνουά. Η Αγγελική χαρακτήρισε αξέχαστη εμπειρία τη συμμετοχή της σημειώνοντας ότι «οι κανόνες του παιχνιδιού είναι και οι κανόνες της ζωής».

«Έδωσα τη ψυχή μου και είχα να το κάνω δέκα χρόνια αυτό» ήταν η επισήμανση του Γιώργου, ο οποίος εργάζεται ως διανομέας.

Μητσοτάκης στην Εθνική Αστέγων: Προσωπικό μου στοίχημα η καταπολέμηση της φτώχειας Facebook Twitter
Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ
Μητσοτάκης στην Εθνική Αστέγων: Προσωπικό μου στοίχημα η καταπολέμηση της φτώχειας Facebook Twitter
Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Πρόσκληση για επίσκεψη στα γραφεία της Σχεδίας

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για την εξαιρετική δουλειά της «Σχεδίας» και αποδέχθηκε την πρόσκληση της Ομάδας Αστέγων να επισκεφθεί ο ίδιος το φιλόξενο χώρο εστίασης που έχει ανοίξει τις πόρτες του εδώ και δύο μήνες.

Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε, τέλος, πως η κυβέρνηση θα καταβάλει όποια προσπάθεια απαιτηθεί έτσι ώστε η χώρα μας να φιλοξενήσει τη διοργάνωση ενός επόμενου Παγκοσμίου Κυπέλλου Αστέγων. Στη συνάντηση συμμετείχαν η Υφυπουργός για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου και ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας Γιώργος Σταμάτης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Lifo Videos / «Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και διευθυντή του SLpress.gr, Σταύρο Λυγερό, για τις βαθύτερες διαστάσεις της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας, το ενεργειακό σκάκι και την προπαγάνδα, τη θέση της Ευρώπης, τη στάση της Ελλάδας, τον ρόλο της Κίνας και την επιστροφή του Τραμπ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM