Χατζηδάκης: Το σχέδιο για την διάσωση της ΔΕΗ - Προς μερική ιδιωτικοποίηση η ΔΕΔΔΗΕ

Χατζηδάκης: Το σχέδιο για την διάσωση της ΔΕΗ - Προς μερική ιδιωτικοποίηση η ΔΕΔΔΗΕ Facebook Twitter
0

Μερική ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ προανήγγειλε κατά τις προγραμματικές δηλώσεις ο υπουργός Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης.

«Η κακοδιαχείριση επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε στην ΔΕΗ ζημίες που υπερβαίνουν τα 600 εκατομμύρια ευρώ, φέρνοντας την επιχείρηση στα πρόθυρα της κατάρρευσης», δήλωσε κατά τις προγραμματικές δηλώσεις της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Χατζηδάκης.

Ο Κωστής Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι ήρθε για να συμβάλει στη σωτηρία της ΔΕΗ προς όφελος των καταναλωτών, των εργαζομένων της επιχείρησης και της εθνικής οικονομίας.

Γι' αυτό και, όπως είπε, το Σχέδιο Διάσωσης της ΔΕΗ που έχει εκπονήσει η κυβέρνηση της Ν.Δ. κινείται σε δύο άξονες: αφενός στα Μέτρα Στήριξης, αφετέρου στα Μέσα Εξυγίανσης.

Σημείωσε, ότι υπό τις παρούσες συνθήκες δεν είναι δυνατόν να βρεθεί στρατηγικός επενδυτής, ούτε είναι βιώσιμη τυχόν διαίρεση σε «καλή» και «κακή» ΔΕΗ – όπου θα μεταφερθούν προβληματικά στοιχεία – καθώς θα κόστιζε στους φορολογούμενους περίπου 5 δισεκατομμύρια ευρώ σε βάθος λίγων ετών.

Το σχέδιο, είπε, περιλαμβάνει μερική ιδιωτικοποίηση του διαχειριστή του δικτύου ηλεκτροδότησης, του ΔΕΔΔΗΕ, κατάργηση των δημοπρασιών ρεύματος που στοιχίζουν στην ΔΕΗ και ευνοούν τους ανταγωνιστές της και διεύρυνση του ρόλου των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Προανήγγειλε, επίσης, στόχευση των στρατηγικών κακοπληρωτών και των μεγάλων οφειλετών συν εθελούσια έξοδο προσωπικού.

Υποστήριξε πάντως ότι οι αλλαγές δεν θα οδηγήσουν σε αυξήσεις στις χρεώσεις του ρεύματος για τους καταναλωτές. «Αυτό είναι δέσμευση της κυβέρνησης», είπε χαρακτηριστικά.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η «παράδοση της κατάληψης» ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η "παράδοση της κατάληψης" ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Το σχόλιο του πρωθυπουργού για το Final Four, για τις προβλέψεις της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία αλλά και τα πανεπιστήμια, στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του
LIFO NEWSROOM
«Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Lifo Videos / «Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και διευθυντή του SLpress.gr, Σταύρο Λυγερό, για τις βαθύτερες διαστάσεις της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας, το ενεργειακό σκάκι και την προπαγάνδα, τη θέση της Ευρώπης, τη στάση της Ελλάδας, τον ρόλο της Κίνας και την επιστροφή του Τραμπ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ