Χρυσοχοΐδης για τη φονική φωτιά στο Μάτι: Υπάρχουν ανοιχτά πολεοδομικά ζητήματα

Χρυσοχοΐδης για τη φονική φωτιά στο Μάτι: Υπάρχουν ανοιχτά πολεοδομικά ζητήματα Facebook Twitter
0

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έδωσε σήμερα το παρών στο μνημόσυνο που έγινε στη μνήμη των 102 θυμάτων της καταστροφικής πυρκαγιάς στο Μάτι.

  

«Μια τέτοια τραγωδία, ανείπωτη, δεν πρέπει και δεν νοείται να ξαναγίνει ποτέ και πουθενά. Θα εργαστούμε για να το επιτύχουμε αυτό», δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης κάνοντας λόγο για «μέρα μνήμης για ένα δράμα του οποίου οι πληγές είναι ανοιχτές».

«Είμαστε κοντά σε αυτούς που είναι εγκαυματίες και αναζητούν περίθαλψη. Υπάρχουν μια σειρά από ζητήματα που είναι ανοιχτά. Από πολεοδομικά μέχρι θέματα υγείας», είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης. Το μνημόσυνο πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της εκκλησίας, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην περιοχή και παρόντες ήταν τόσο άνθρωποι που έζησαν από κοντά τον εφιάλτη της 23ης Ιουλίου 2018 όσο συγγενείς των θυμάτων.

Χρυσοχοΐδης για τη φονική φωτιά στο Μάτι: Υπάρχουν ανοιχτά πολεοδομικά ζητήματα Facebook Twitter
Χρυσοχοΐδης για τη φονική φωτιά στο Μάτι: Υπάρχουν ανοιχτά πολεοδομικά ζητήματα Facebook Twitter

Τη δέσμευση ότι η Περιφέρεια Αττικής θα κάνει τα πάντα για να μην ξαναζήσουμε τέτοια γεγονότα, έδωσε από την πλευρά του και ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ο οποίος επίσης παραβρέθηκε στην επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της φονικής πυρκαγιάς.

«Είναι μέρα τιμής και θλίψης για αυτούς που χάθηκαν. Στενοχωριόμαστε που δεν τους έχουμε κοντά μας» είπε ο κ. Πατούλης. «Είμαι κοντά στην περιοχή, κοντά στους συνανθρώπους μου. Θα κάνουμε τα πάντα για τη γρήγορη αποκατάσταση από την 1η Σεπτεμβρίου που θα αναλάβουμε. Αλλά και συγχρόνως θα θωρακίσουμε την Αττική μας να μην ξαναζήσει τέτοια γεγονότα» είπε και συμπλήρωσε: «Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τους σκεπάζει και ας είμαστε όλοι συντονισμένοι να κάνουμε μια άλλη Ελλάδα». 

Στο μνημόσυνο στο Μάτι χοροστάτησε ο μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού Κύριλλος, ο οποίος χρησιμοποιώντας ένα ρητό του David Lawrence ανέφερε: «Η τραγωδία είναι σαν το οξύ: καθαρίζει τα πάντα εκτός από το καθαρό χρυσάφι της αλήθειας» και συμπλήρωσε ότι από εδώ και πέρα «καλούμαστε όλοι να αναλογιστούμε το παρελθόν, να σκεφθούμε το παρόν και να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον».

Την Τρίτη, 23 Ιουλίου 2019 ανήμερα της επετείου, στις 12:00 το μεσημέρι, η ΚΕΔΕ και ο Δήμος Ραφήνας- Πικερμίου συνδιοργανώνουν ημερίδα σε ξενοδοχείο της Ραφήνας με θέμα «Δημόσιος Διάλογος για τη διαμόρφωση ενός αποτελέσματος εθνικού σχεδίου Πολιτικής Προστασίας από τους φυσικούς κινδύνους και τη Κλιματική Αλλαγή. Η Ανατολική Αττική ένα χρόνο μετά», όπου έχουν κληθεί εκπρόσωποι της κυβέρνησης και φορείς που εμπλέκονται με το συγκεκριμένο θέμα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Πολιτική / Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Δεν θα μπορούσα να μην αντιδράσω σε μια χυδαία απόπειρα των τεσσάρων πιο μικρών κομμάτων της αντιπολίτευσης να μετατρέψουν ένα εθνικό δράμα σε απόπειρα πολιτικής σκευωρίας», είπε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

LiFO politics / Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

Ο πολιτικός αναλυτής και διευθυντής ερευνών της Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης, συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα σενάρια δημιουργίας νέων κομμάτων από τους δύο πρώην πρωθυπουργούς.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Πολιτική / Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει συνταγματικό τον νόμο για τη λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων χαιρέτισε ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για "τέλος στις ιδεοληψίες" και "τολμηρό βήμα προς την πρόοδο"
LIFO NEWSROOM
Στη Βουλή ο Μητσοτάκης για τον νέο ΚΟΚ – Στο επίκεντρο η οδική ασφάλεια, τα πρόστιμα και τα νέα μέτρα

Πολιτική / Στη Βουλή ο Μητσοτάκης για τον νέο ΚΟΚ – Στο επίκεντρο η οδική ασφάλεια, τα πρόστιμα και τα νέα μέτρα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε το βράδυ της Δευτέρας από τη Νίκαια της Γαλλίας, όπου συμμετείχε στην 3η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τους Ωκεανούς
LIFO NEWSROOM
NΔένδιας για ΑΟΖ με Ιταλία: «Mεγαλώσαμε την Ελλάδα»

Πολιτική / Δένδιας για ΑΟΖ με Ιταλία: «Mεγαλώσαμε την Ελλάδα»

«Μεγαλώσαμε την Ελλάδα, με μία Συμφωνία η οποία αποδεικνύει την προσήλωσή μας στο Διεθνές Δίκαιο και τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS)» επισημαίνει ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας
LIFO NEWSROOM