Σάμος: Προσαγωγές γιατρών και νοσηλευτών για πλαστές βεβαιώσεις σε αιτούντες άσυλο

Σάμος: Προσαγωγές γιατρών και νοσηλευτών για πλαστές βεβαιώσεις σε αιτούντες άσυλο Facebook Twitter
0

Έρευνες πραγματοποιεί η Υποδιεύθυνση της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδας της Ελληνικής Αστυνομίας στο Νοσοκομείο της Σάμου για το θέμα της κλοπής σφραγίδας και έκδοσης πλαστών πιστοποιητικών σε αιτούντες άσυλο.

Πληροφορίες του samiaki αναφέρουν δύο προφυλακίσεις, ενός γιατρού κι μιας νοσηλεύτριας ενώ σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, περισσότερα από πέντε άτομα από τις παραπάνω κατηγορίες εργαζομένων στο Νοσοκομείο της Σάμου έχουν συλληφθεί.


Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό «Radio Café 102.4» ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου, κ. Λάζαρος Θεόφιλος πριν από 2,5 μήνες περίπου η διοίκηση έκανε μηνυτήρια αναφορά όταν η κοινωνική υπηρεσία εντόπισε πλαστές, μη γνήσιες ιατρικές γνωματεύσεις, όπως και την προηγούμενη εβδομάδα που δηλώθηκε η απώλεια σφραγίδας ιατρού που υπηρετεί στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα. Οι γνωματεύσεις δίνονταν σε μετανάστες προκειμένου να κατατάσσονται στις ευάλωτες ομάδες και να μπορούν να φεύγουν γρηγορότερα από το νησί.

«Υπάρχει ένα πολυπληθές κλιμάκιο των Εσωτερικών Υποθέσεων της αστυνομίας από Θεσσαλονίκη που διερευνά το θέμα. Εμάς μας ζήτησαν κάποια στοιχεία για γιατρούς που υπηρετούν εδώ, τη σχέση εργασίας που έχουν με το Νοσοκομείο» τόνισε ο κ. Λάζαρος.

Περισσότερες ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν από την Ελληνική Αστυνομία εντός της ημέρας.

Με πληροφορίες από samiaki/samos24

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περιστέρι: Ένοπλος ληστής «χτύπησε» δύο φορές σε 25 λεπτά – Άρπαξε 2.200 ευρώ με την απειλή μαχαιριού

Ελλάδα / Περιστέρι: Ένοπλος ληστής «χτύπησε» δύο φορές σε 25 λεπτά – Άρπαξε 2.200 ευρώ με την απειλή μαχαιριού

Διπλή ληστεία σε καταστήματα τυχερών παιχνιδιών στο Περιστέρι μέσα σε μόλις 25 λεπτά – Ο δράστης απείλησε υπαλλήλους με μαχαίρι και διέφυγε με 2.200 ευρώ. Σε εξέλιξη οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.
LIFO NEWSROOM
Δημήτρης Παπανικολάου για Light: «Εδώ μιλάμε για ρητορική μίσους»

Ελλάδα / Δημήτρης Παπανικολάου για Light: «Εδώ μιλάμε για ρητορική μίσους»

Ο διακεκριμένος παλαίμαχος διεθνής καλαθοσφαιριστής που βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού, όπως και η κόρη του, σχολίασε τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν λόγω των μισαναπηρικών στίχων στο νέο τραγούδι του Light
LIFO NEWSROOM