Τζουμχουριέτ: Στην Άγκυρα η πρώτη συστοιχία των S-400

Τζουμχουριέτ: Στην Άγκυρα η πρώτη συστοιχία των S-400 Facebook Twitter
EPA
0

Έτοιμη είναι η Άγκυρα να παραλάβει το πυραυλικό σύστημα S-400 από τη Ρωσία, ενώ σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Τζουμχουριέτ ορίστηκε ο διοικητής της βάσης που θα εγκατασταθούν. 

Σύμφωνα με την Τζουμχουριέτ το πυραυλικό σύστημα θα εγκατασταθεί στην Άγκυρα, ενώ έχει τη δυνατότητα να μετακινείται και σε άλλες περιοχές. Η πρώτη συστοιχία θα καταφτάσει στην αεροπορική βάση Ακιντζί. Το σύστημα θα έχει την δυνατότητα ρίψης 72 πυραύλων, ενώ δεν θα συνδεθεί με κανένα ραντάρ του ΝΑΤΟ αλλά θα φέρει το δικό του ανεξάρτητο ραντάρ. Η εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι το σύστημα δεν θα είναι σε επιχειρησιακή ετοιμότητα μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, ενώ ο διοικητής της βάσης έχει τον βαθμό του Σμηναγού. 

ΗΠΑ: Δεν θα επιτραπεί στην Τουρκία να έχει συγχρόνως F-35 και S-400

«Δεν έχει αλλάξει τίποτα» στην στάση της Ουάσινγκτον για το ζήτημα των S-400 διαμηνύει το αμερικανικό Πεντάγωνο, ξεκαθαρίζοντας ότι η απόκτηση του εν λόγω ρωσικού συστήματος θα οδηγήσει στην αποπομπή της Άγκυρας από το πρόγραμμα των μαχητικών F-35.

Σε ερώτηση του ιστότοπου Hellas Journal για το εάν εξακολουθούν να ισχύουν οι σχετικές δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ, Μάρκ Τ. Έσπερ, και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου σημείωσε ότι «η αγορά από την Τουρκία του ρωσικού συστήματος πυραυλικής άμυνας S-400 είναι ασυμβίβαστη με το πρόγραμμα (κατασκευής) των F-35. Δεν θα επιτραπεί στην Τουρκία να έχει και τα δύο συστήματα».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΪΝ

Διεθνή / Υπάρχουν απόγονοι του Τζέφρι Έπσταϊν; - «Πέθανε αλλά το γενετικό του υλικό μπορεί να επέζησε»

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των New York Times, ο Τζέφρι Έπσταϊν είχε καταθέσει το σπέρμα του σε τράπεζα σπέρματος αρκετά χρόνια πριν τον θάνατό του - Ποιοι ήταν οι όροι του συμβολαίου που είχε υπογράψει
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΔΑΣΜΟΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να επιβάλει πρόσθετους δασμούς στην ΕΕ και σε άλλες 54 οικονομίες

Η εξέλιξη σημειώνεται λίγες μόλις εβδομάδες μετά τη συμφωνία μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ουάσιγκτον για τη διατήρηση των δασμών στο 15% για την πλειονότητα των ευρωπαϊκών εξαγωγών προς τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΑΛΒΑΝΙΑ ΤΖΑΡΕΝΤ ΚΟΥΣΝΕΡ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Αλβανία: Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις για το τουριστικό θέρετρο του Τζάρεντ Κούσνερ - Τι δηλώνει ο Ράμα

Οι αλβανικές αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για το σχέδιο κατασκευής του πολυτελούς θερέτρου του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ, στο ακατοίκητο νησί Sazan και σε προστατευόμενη παράκτια περιοχή, εν μέσω διαμαρτυριών των πολιτών
THE LIFO TEAM