Ασάνζ: Ορίστηκε η νέα ακροαματική διαδικασία για την πιθανή έκδοση στις ΗΠΑ

Ασάνζ: Ορίστηκε η νέα ακροαματική διαδικασία για την πιθανή έκδοση στις ΗΠΑ Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Στα μέσα Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η νέα ακροαματική διαδικασία για πιθανή έκδοση του Τζούλιαν Ασάνζ στις ΗΠΑ.

Ο ιστότοπος WikiLeaks γνωστοποίησε σήμερα ότι η επόμενη ακροαματική διαδικασία όσον αφορά την πιθανή έκδοση του ιδρυτή του Τζούλιαν Ασάνζ στις ΗΠΑ αναβλήθηκε και θα γίνει τη 14η Ιουνίου, αντί της 12ης, όπως ήταν προγραμματισμένο. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η νέα ακροαματική διαδικασία θα διεξαχθεί στο δικαστήριο του Μπέλμαρς.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ζητήσει την έκδοση του Ασάνζ, ο οποίος συνελήφθη στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο μετά την άρση της ασυλίας του από το Κίτο. Αντιμετωπίζει συνολικά 18 κατηγορίες στις ΗΠΑ και δεκαετίες φυλάκισης αν καταδικαστεί. Πριν από μια εβδομάδα τα WikiLeaks ανακοίνωσαν ότι ανησυχούν πολύ για την υγεία του Ασάνζ και ότι έχει μεταφερθεί στη νοσοκομειακή πτέρυγα της βρετανικής φυλακής Μπέλμαρς όπου κρατείται. Η υγεία του επιδεινώθηκε στη φυλακή και έχει χάσει πολύ βάρος, ανέφεραν τα WikiLeaks.

Παράλληλα ο Νιλς Μέλτσερ, ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ για τα βασανιστήρια, ανέφερε ότι ο Τζούλιαν Ασάνζ υποστεί ψυχολογικά βασανιστήρια. «Ο κ. Ασάνζ έχει εκ προθέσεως εκτεθεί, για μια περίοδο πολλών χρόνων, σε όλο και πιο σοβαρές μορφές σκληρής, απάνθρωπης ή εξευτελιστικής μεταχείρισης ή τιμωρίας, τα σωρευτικά αποτελέσματα των οποίων μπορούν να χαρακτηριστούν μόνο ως ψυχολογικά βασανιστήρια», δήλωσε ο Μέλτσερ. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Είμαστε παρόντες αλλά απόντες»: Η Κέιτ Μίντλετον προειδοποίεί για την επίδραση των κινητών στην οικογένεια

Διεθνή / «Είμαστε παρόντες αλλά απόντες»: Η Κέιτ Μίντλετον προειδοποιεί για την επίδραση των κινητών στην οικογένεια

«Ενώ οι ψηφιακές συσκευές υπόσχονται να μας κρατούν συνδεδεμένους, στην πραγματικότητα συχνά κάνουν το αντίθετο», έγραψε η Πριγκίπισσα της Ουαλίας σε άρθρο που συνέγραψε με καθηγητή του Χάρβαρντ
LIFO NEWSROOM
Μετά τον πόλεμο, οι νάρκες εμποδίζουν την ανοικοδόμηση στη Συρία

Διεθνή / Μετά τον πόλεμο, οι νάρκες εμποδίζουν την ανοικοδόμηση στη Συρία

Η επιστροφή εκτοπισμένων στη Συρία φέρνει νέες τραγωδίες: εγκαταλελειμμένα εκρηκτικά σκοτώνουν παιδιά και ενήλικες στο Mrei’iyeh, καθιστώντας την εκκαθάριση νάρκων άμεση προτεραιότητα για την ανοικοδόμηση
LIFO NEWSROOM
Κίνδυνος για ζεστό νερό στην Ευρώπη: Το μέταλλο «άφνιο» και οι νέοι κανονισμοί στην ΕΕ

Διεθνή / Κίνδυνος για ζεστό νερό στην Ευρώπη: Το μέταλλο «άφνιο» και οι νέοι κανονισμοί στην ΕΕ

Η έλλειψη έγκρισης του χάφνιου και ζιρκονίου στους κανονισμούς ΕΕ απειλεί το 90% των θερμοσιφώνων και τα νοικοκυριά κινδυνεύουν με αυξημένα κόστη και περιορισμένη πρόσβαση σε ζεστό νερό από το 2027
LIFO NEWSROOM