Ερντογάν για αγορά S-400: «Είμαστε αποφασισμένοι. Δεν τίθεται θέμα να κάνουμε πίσω»

Ερντογάν για αγορά S-400: «Είμαστε αποφασισμένοι. Δεν τίθεται θέμα να κάνουμε πίσω» Facebook Twitter
EPA
1

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι δεν θα υποχωρήσει όσον αφορά την αγορά του ρωσικού αμυντικού πυραυλικού συστήματος S-400 παρά τις προειδοποιήσεις των ΗΠΑ.

«Έχουμε συνάψει μια συμφωνία (με τη Ρωσία). Είμαστε αποφασισμένοι. Δεν τίθεται θέμα να κάνουμε πίσω», διαβεβαίωσε ο Τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με δηλώσεις του τις οποίες επικαλείται το επίσημο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu. Στις δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους μετά την πρωινή προσευχή, ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε επίσης ότι η προσφορά των ΗΠΑ για την πώληση πυραύλων Patriot στην Τουρκία δεν ήταν τόσο καλή όσο η ρωσική προσφορά. Η τουρκική συμφωνία για την αγορά των ρωσικών S-400, οι οποίοι μπορεί να παραδοθούν εντός εβδομάδων, ανησυχεί την Ουάσινγκτον και τους άλλους δυτικούς συμμάχους της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, οι οποίοι δηλώνουν ότι το ρωσικό σύστημα είναι ασύμβατο με το αμυντικό δίκτυο του ΝΑΤΟ και δημιουργεί απειλή για τα αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη F-35, τα οποία σχεδιάζει επίσης να αγοράσει η Τουρκία.

Ο Ερντογάν δήλωσε επίσης ότι η Τουρκία πρότεινε τη σύσταση «κοινής ομάδας εργασίας» με τις ΗΠΑ για να εργαστούν από κοινού πάνω στο ζήτημα αυτό, χωρίς ωστόσο να πει ποια ήταν η απάντηση της Ουάσινγκτον στην πρότασή της. Επίσης σημείωσε ότι η Τουρκία συζητάει μια αμερικανική προσφορά για την πώληση πυραύλων Patriot. «Ωστόσο δυστυχώς η αμερικανική πλευρά δεν μας έδωσε προσφορά που να είναι τόσο καλή όσο αυτή για τους S-400», κατέληξε. Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G20, στα τέλη Ιουνίου στην Ιαπωνία, για μια ύστατη προσπάθεια επίλυσης του ζητήματος αυτού.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/Reuters

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Διεθνή / Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, «οι γεννήτριες ιταλικών εταιριών πρόκειται να αποσταλούν στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες»
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Διεθνή / Τραμπ Τζούνιορ εναντίον Ουκρανίας: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Ο μεγαλύτερος γιος του Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση Ζελένσκι αλλά και στη στάση της Ευρώπης απέναντι στον πόλεμο, ενώ ανέφερε πως ο πατέρας δεν αποκλείεται να πάψει να στηρίζει την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
ΣΚ - Πώς οι Μαλδίβες έγιναν – απροσδόκητα – ένας προσιτός προορισμός

Διεθνή / Πώς οι Μαλδίβες έγιναν απροσδόκητα ένας προσιτός προορισμός

Κάποτε ήταν προορισμός αποκλειστικά για υπερ - πλούσιους. Σήμερα οι Μαλδίβες προσφέρουν ένα πιο τοπικό και βιώσιμο μοντέλο τουρισμού, που αλλάζει το ποιοι μπορούν να ζήσουν την εμπειρία του «παραδείσου»
LIFO NEWSROOM
ΤΡΑΜΠ ΕΥΡΩΠΗ ΕΚΛΟΓΕΣ POLITICO

Διεθνή / «Ευρώπη πρόσεχε, έρχεται για τις εκλογές σου»: Ανάλυση Politico για το νέο δόγμα Τραμπ - Το ερώτημα που θέτει

«Η ''αποστολή'' του να αναμειχθεί στην ευρωπαϊκή πολιτική θα πρέπει να τρομοκρατήσει Στάρμερ, Μακρόν και Μερτς» σχολιάζει το Politico ενώ αναρωτιέται αν «θα αντιδράσει κάποιος από αυτούς»
LIFO NEWSROOM
Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Διεθνή / Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Αναζητώντας υλικό για τη βιογραφία του Τζορτζ Γουάιντενφελντ, ο ιστορικός Τόμας Χάρντινγκ ανακάλυψε επιστολές που αντάλλαξαν ο Βρετανός μεγαλοεκδότης, η Γκισλέν Μάξγουελ και ο Έπσταϊν, το ιδιωτικό τζετ του οποίου λεγόταν «Lolita Express».
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια