Εκλογές 2019: Αθήνα - Δέκα παρατάξεις στο νέο δημοτικό συμβούλιο

Εκλογές 2019: Αθήνα - Δέκα παρατάξεις στο νέο δημοτικό συμβούλιο Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
0

Την επόμενη εβδομάδα θα αναμετρηθούν ο Κώστας Μπακογιάννης και ο Νάσος Ηλιόπουλος για τον Δήμο Αθηναίων, ενώ ένα νέο σκηνικό διαμορφώνεται καθώς δέκα παρατάξεις θα εκπροσωπούνται στο δημοτικό συμβούλιο. 

Σαφές προβάδισμα νίκης στο β΄γύρο των εκλογών, την ερχόμενη Κυριακή, έχει στον δήμο Αθηναίων ο Κώστας Μπακογιάννης, με το 41,67% που έλαβε χθες, καθώς και με την πολύ μεγάλη διαφορά του από τον δεύτερο στην τελική αναμέτρηση, τον Νάσο Ηλιόπουλο, ο οποίος έλαβε το 16,96% των ψήφων. Στο νέο δημοτικό συμβούλιο, όμως, η θητεία του οποίου θα ξεκινήσει την 1η Σεπτεμβρίου, όποιος από τους δυο και αν εκλεγεί δήμαρχος δεν θα έχει την απόλυτη πλειοψηφία, λόγω της απλής αναλογικής που ίσχυσε στην κατανομή των εδρών. Ένα πρωτόγνωρο σκηνικό με δέκα παρατάξεις να εκπροσωπούνται, αριθμός ρεκόρ μετά τη μεταπολίτευση.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, με καταγεγραμμένο το 98,41% των τμημάτων η παράταξη του Κώστα Μπακογιάννη «Αθήνα ψηλά» θα έχει 21 έδρες, η «Ανοιχτή Πόλη» του Νάσου Ηλιόπουλου θα έχει 8 έδρες, η παράταξη του Παύλου Γερουλάνου «Αθήνα είσαι εσύ», που έλαβε το 13,8% των ψήφων, 6 έδρες και η παράταξη « Ελληνική Αυγή για την Αθήνα» του Ηλία Κασιδιάρη με 10,57 % των ψήφων, 5 έδρες.

Από μια έδρα θα έχουν ο συνδυασμός «Αθήνα για την Ελλάδα», του Γιώργου Καραμπελιά με 2,2% των ψήφων που έλαβε, η «Αθήνα και πάλι Αθήνα» του πρώην υπουργού Γιώργου Βουλγαράκη με 2%, η παράταξη «Αθήνα το σπίτι μας» του Βασίλη Καπερνάρου με 1,57%, η «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας» του Πέτρου Κωνσταντίνου με 1,54% και η «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα- ανταρσία σε κυβέρνηση -ΕΕ-κεφάλαιο» της Κωνσταντίνας Ρέππα με 1%.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η «παράδοση της κατάληψης» ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η "παράδοση της κατάληψης" ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Το σχόλιο του πρωθυπουργού για το Final Four, για τις προβλέψεις της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία αλλά και τα πανεπιστήμια, στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του
LIFO NEWSROOM
«Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Lifo Videos / «Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και διευθυντή του SLpress.gr, Σταύρο Λυγερό, για τις βαθύτερες διαστάσεις της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας, το ενεργειακό σκάκι και την προπαγάνδα, τη θέση της Ευρώπης, τη στάση της Ελλάδας, τον ρόλο της Κίνας και την επιστροφή του Τραμπ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM