ΗΠΑ: Δολοφόνησαν έφηβη έγκυο για να της πάρουν το μωρό

ΗΠΑ: Δολοφόνησαν έφηβη έγκυο για να της πάρουν το μωρό Facebook Twitter
0

Τρία άτομα κατηγορούνται από την αστυνομία στο Σικάγο για τον φόνο μιας έφηβης εγκύου, το μωρό της οποίας τής αφαιρέθηκε από τη μήτρα μεταθανάτια.

Το πτώμα της Μαρλίν Οτσόα -Λόπες, 19 ετών, βρέθηκε τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη, σχεδόν τέσσερις εβδομάδες μετά την εξαφάνισή της. Η έφηβη είχε στραγγαλιστεί με καλώδιο κάποιου είδους, σύμφωνα με τις αρχές.

Η 19χρονη, εννιά μηνών έγκυος, πήγε την 23η Απριλίου σε σπίτι όπου της είχε δοθεί η υπόσχεση πως θα της χάριζαν ρούχα και βρεφικά είδη. Δολοφονήθηκε πριν το μωρό αφαιρεθεί από τη μήτρα, διευκρίνισε η αστυνομία.

 

Η Κλαρίσα Φιγκερόα, 46 ετών, και η κόρη της Ντεζιρέ, 24, κατηγορούνται για τον φόνο. Ο Πιοτρ Μπόμπακ, 40 ετών, σύντροφος της Κλαρίσας Φιγκερόα σύμφωνα με την αστυνομία, κατηγορείται πως προσπάθησε να συγκαλύψει το έγκλημα.Το κίνητρο της δολοφονίας της νεαρής δεν είναι ακόμη σαφές. Ενδέχεται οι γυναίκες να ήθελαν να μεγαλώσουν εκείνες το παιδί.

Πρόκειται για έναν «αηδιαστικό», «αληθινά φρικιαστικό» φόνο, δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας του Σικάγου Έντι Τζόνσον.

«Δεν μπορώ καν να φανταστώ τι ζει η οικογένεια» της κοπέλας, συνέχισε. «Θα γιόρταζε τη γέννηση ενός μωρού. Αντί γι' αυτό, θρηνεί τον χαμό της μητέρας και πιθανόν και του μωρού», πρόσθεσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Κατά τον υπαρχηγό της αστυνομίας Μπρένταν Ντίνιχαν, το θύμα «είχε αγοράσει ορισμένα άλλα βρεφικά είδη από το σπίτι της Κλαρίσας, την γνώριζε».

Την ημέρα της εξαφάνισής της Μαρλίν Οτσόα Λόπες, η Κλαρίσα Φιγκερόα είχε επικοινωνήσει μαζί της μέσω Facebook. Η νεαρή πήγε στο σπίτι της Φιγκερόα διότι την είχε διαβεβαιώσει πως θα της χάριζε βρεφικά ρούχα και άλλα είδη, σύμφωνα με την αστυνομία. Την ίδια ημέρα, η Κλαρίσα Φιγκερόα τηλεφώνησε στη γραμμή των πρώτων βοηθειών και δήλωσε πως χρειαζόταν βοήθεια διότι ένα νεογέννητο δεν ανέπνεε.

Το μωρό νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Οι πιθανότητες να επιβιώσει μοιάζουν μηδαμινές. Κατά την εφημερίδα Chicago Sun-Times, το νεογέννητο είναι εγκεφαλικά νεκρό.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ /AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκκενώνεται η πρεσβεία της Λιθουανίας στο Ισραήλ – Ενισχύεται η εμπλοκή ΗΠΑ

Διεθνή / Εκκενώνεται η πρεσβεία της Λιθουανίας στο Ισραήλ – Ενισχύεται η εμπλοκή ΗΠΑ

Σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Ανώτατος Ηγέτης του Ιράν Αλί Χαμενεΐ υποστήριξε ότι η αυξημένη εμπλοκή των Ηνωμένων Πολιτειών είναι «απόδειξη της αδυναμίας και ανικανότητας του Ισραήλ»
LIFO NEWSROOM
Το δίλημμα της αεράμυνας της Ευρώπης: Μπορεί ένα γαλλο-ιταλικό σύστημα να ανταγωνιστεί τους Patriot;

Διεθνή / Το δίλημμα της αεράμυνας της Ευρώπης: Μπορεί ένα γαλλο-ιταλικό σύστημα να ανταγωνιστεί τους Patriot;

Η Γαλλία και η Ιταλία προωθούν το νέο ευρωπαϊκό αντιαεροπορικό σύστημα SAMP-T NG, αμφισβητώντας την κυριαρχία των αμερικανικών Patriot - Μπορεί η Ευρώπη να μειώσει την εξάρτησή της από τις ΗΠΑ στην άμυνα;
LIFO NEWSROOM
Διπλωματικός αγώνας δρόμου πριν γενικευτεί ο πόλεμος: Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία συναντούν τον Ιρανό ΥΠΕΞ

Διεθνή / Διπλωματικός αγώνας δρόμου πριν γενικευτεί ο πόλεμος: Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία συναντούν τον Ιρανό ΥΠΕΞ

Η Ευρώπη αναλαμβάνει πρωτοβουλία εν μέσω αμερικανικής αμφιταλάντευσης - Ύστατη προσπάθεια να επιστρέψει το Ιράν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων
LIFO NEWSROOM
ΟΗΕ: Το Ιράν εκτέλεσε 975 άτομα το 2024 – Ο υψηλότερος αριθμός εδώ και μία δεκαετία

Διεθνή / ΟΗΕ: Το Ιράν εκτέλεσε 975 άτομα το 2024 – Ο υψηλότερος αριθμός εδώ και μία δεκαετία

Περισσότεροι από τους μισούς εκτελεσθέντες είχαν καταδικαστεί για υποθέσεις ναρκωτικών, ενώ η έκθεση επισημαίνει και δυσανάλογα υψηλό ποσοστό μειονοτήτων μεταξύ των θυμάτων
LIFO NEWSROOM
Τι είναι η βόβμα «bunker buster» που κάνει τον Τραμπ να αμφιβάλλει για την επίθεση στο Ιράν

Διεθνή / Τι είναι η βόμβα «bunker buster» που κάνει τον Τραμπ να αμφιβάλλει για την επίθεση στο Ιράν

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει διαμηνύσει ότι η ενδεχόμενη επίθεση στο Ιράν θα είχε νόημα μόνο αν υπάρχει εγγύηση πως μπορεί να εξουδετερώσει την υπόγεια πυρηνική εγκατάσταση στο Φορντόου
LIFO NEWSROOM