Ο Τραμπ απειλείται με περιβαλλοντικά πρόστιμα εκατομμυρίων δολαρίων για τα κτίρια του στη Νέα Υόρκη

Ο Τραμπ απειλείται με περιβαλλοντικά πρόστιμα εκατομμυρίων δολαρίων για τα κτίρια του στη Νέα Υόρκη Facebook Twitter
0

Η άρνηση του Ντόναλντ Τραμπ να αντιμετωπίσει την κλιματική αλλαγή ενδέχεται να κοστίσει στην επιχειρηματική αυτοκρατορία του πρόστιμα εκατομμυρίων δολαρίων από την πόλη της Νέας Υόρκης. Πρόστιμα που έχουν να κάνουν με τα υψηλά επίπεδα μόλυνσης που δημιουργούν τα κτίρια ιδιοκτησίας του.

Σύμφωνα με στοιχεία που έχει υπόψιν του ο Guardian, οκτώ κτίρια ιδιοκτησίας του Ντόναλντ Τραμπ δεν συμμορφώνονται με τους νέους κανονισμούς που σκοπό έχουν να περιορίσουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου. Αυτό σημαίνει πως ο Οργανισμός Τραμπ κινδυνεύει με πρόστιμο 2,1 εκατ. δολαρίων για κάθε έτος μετά το 2030, εκτός και αν τα κτίρια του γίνουν πιο φιλικά στο περιβάλλον.

Σύμφωνα με αξιωματούχους της πόλης, τα 8 μεγαλύτερα κτίρια ιδιοκτησίας του προέδρου παράγουν περισσότερο από 27.000 τόνους αέριων που συμβάλουν στην αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη κάθε χρόνο, ποσότητα παρόμοια με αυτή που παράγουν 5.800 αυτοκίνητα. Ανάμεσα στα κτίρια τα οποία υπερβαίνουν τα νέα όρια ρύπανσης είναι ο Πύργος Τραμπ στην 5η λεωφόρο και το Κτίριο Τραμπ στη Γουόλ Στριτ. 

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, ο Μπιλ ντε Μπλάζιο, διοργανώνει σήμερα συγκέντρωση έξω από τον πύργο Τραμπ, θέλοντας να υπογραμμίσει τα διαφαινόμενα πρόστιμα. «Πρόεδρε Τραμπ είσαι στο μικροσκόπιο των αρχών. Τα κτίρια σου που μολύνουν είναι μέρος του προβλήματος. Μείωσε τις εκπομπές αερίων ή πλήρωσε το τίμημα», λέει ο ντε Μπλάζιο. 

Τα πρόστιμα αποτελούν μέρος πρόσφατης νομοθεσίας που εγκρίθηκε τον περασμένο Απρίλιο και αφορά κτίρια της Νέας Υόρκης με έκτασης πάνω από 25000 τετραγωνικά πόδια, περίπου 50.000 κτίρια σε όλη την πόλη. Τα συγκεκριμένα κτίρια υποχρεώνονται να μειώσουν τις εκπομπές αερίων κατά 40% ή να πληρώνουν πρόστιμα σε ετήσια βάση. Σημειώνεται πως τα κτίρια ευθύνονται για πάνω από τα 2/3 των συνολικών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στη Νέα Υόρκη. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόδραση Κινέζου βαρόνου φαιντανύλης στο Μεξικό προκαλεί κρίση στις σχέσεις με ΗΠΑ

Διεθνή / Απόδραση Κινέζου βαρόνου φαιντανύλης στο Μεξικό προκαλεί κρίση στις σχέσεις με ΗΠΑ

Ο Κινέζος Zhi Dong Zhang, κατηγορούμενος για λαθρεμπόριο φαιντανύλης και ξέπλυμα $150 εκατ., απέδρασε από κατ' οίκον περιορισμό στο Μεξικό, πυροδοτώντας αντιδράσεις στην κυβέρνηση Σέινμπαουμ και εντάσεις με τις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
«Η Μέριλιν πέθανε»: Όταν τα πρωτοσέλιδα πάγωσαν τον κόσμο με τον θάνατο της Μονρόε

Διεθνή / «Η Μέριλιν πέθανε»: Όταν τα πρωτοσέλιδα πάγωσαν τον κόσμο με τον θάνατο της Μονρόε

Σαν σήμερα, 5 Αυγούστου 1962, η Μέριλιν Μονρόε βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στο Λος Άντζελες. Τα πρωτοσέλιδα της επομένης αποτύπωσαν την απώλεια ενός ειδώλου, αλλά και την αρχή ενός διαρκούς μύθου
LIFO NEWSROOM
Σε κίνδυνο το Ιερό Όρος των Απάτσι – Χαλκορυχείο απειλεί ιστορικό τόπο λατρείας

Διεθνή / Σε κίνδυνο το Ιερό Όρος των Απάτσι – Χαλκορυχείο απειλεί ιστορικό τόπο λατρείας

Το ιερό έδαφος των Απάτσι, Oak Flat, κινδυνεύει από την κατασκευή ενός τεράστιου μεταλλείου χαλκού - Παρά τις αντιδράσεις της φυλής και την προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο, η εξόρυξη φαίνεται να προχωρά
LIFO NEWSROOM
Συναγερμός στην Κίνα για έξαρση του ιού τσικουνγκούνια: Πάνω από 7.000 κρούσματα και αυστηρά μέτρα αλά Covid-19

Διεθνή / Συναγερμός στην Κίνα για έξαρση του ιού τσικουνγκούνια: Πάνω από 7.000 κρούσματα και αυστηρά μέτρα αλά Covid-19

Η Κίνα καταγράφει πάνω από 7.000 κρούσματα του ιού chikungunya στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ, προκαλώντας ανησυχία και μέτρα αντίστοιχα με εκείνα της πανδημίας Covid-19
LIFO NEWSROOM