Ο Τραμπ απειλείται με περιβαλλοντικά πρόστιμα εκατομμυρίων δολαρίων για τα κτίρια του στη Νέα Υόρκη

Ο Τραμπ απειλείται με περιβαλλοντικά πρόστιμα εκατομμυρίων δολαρίων για τα κτίρια του στη Νέα Υόρκη Facebook Twitter
0

Η άρνηση του Ντόναλντ Τραμπ να αντιμετωπίσει την κλιματική αλλαγή ενδέχεται να κοστίσει στην επιχειρηματική αυτοκρατορία του πρόστιμα εκατομμυρίων δολαρίων από την πόλη της Νέας Υόρκης. Πρόστιμα που έχουν να κάνουν με τα υψηλά επίπεδα μόλυνσης που δημιουργούν τα κτίρια ιδιοκτησίας του.

Σύμφωνα με στοιχεία που έχει υπόψιν του ο Guardian, οκτώ κτίρια ιδιοκτησίας του Ντόναλντ Τραμπ δεν συμμορφώνονται με τους νέους κανονισμούς που σκοπό έχουν να περιορίσουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου. Αυτό σημαίνει πως ο Οργανισμός Τραμπ κινδυνεύει με πρόστιμο 2,1 εκατ. δολαρίων για κάθε έτος μετά το 2030, εκτός και αν τα κτίρια του γίνουν πιο φιλικά στο περιβάλλον.

Σύμφωνα με αξιωματούχους της πόλης, τα 8 μεγαλύτερα κτίρια ιδιοκτησίας του προέδρου παράγουν περισσότερο από 27.000 τόνους αέριων που συμβάλουν στην αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη κάθε χρόνο, ποσότητα παρόμοια με αυτή που παράγουν 5.800 αυτοκίνητα. Ανάμεσα στα κτίρια τα οποία υπερβαίνουν τα νέα όρια ρύπανσης είναι ο Πύργος Τραμπ στην 5η λεωφόρο και το Κτίριο Τραμπ στη Γουόλ Στριτ. 

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, ο Μπιλ ντε Μπλάζιο, διοργανώνει σήμερα συγκέντρωση έξω από τον πύργο Τραμπ, θέλοντας να υπογραμμίσει τα διαφαινόμενα πρόστιμα. «Πρόεδρε Τραμπ είσαι στο μικροσκόπιο των αρχών. Τα κτίρια σου που μολύνουν είναι μέρος του προβλήματος. Μείωσε τις εκπομπές αερίων ή πλήρωσε το τίμημα», λέει ο ντε Μπλάζιο. 

Τα πρόστιμα αποτελούν μέρος πρόσφατης νομοθεσίας που εγκρίθηκε τον περασμένο Απρίλιο και αφορά κτίρια της Νέας Υόρκης με έκτασης πάνω από 25000 τετραγωνικά πόδια, περίπου 50.000 κτίρια σε όλη την πόλη. Τα συγκεκριμένα κτίρια υποχρεώνονται να μειώσουν τις εκπομπές αερίων κατά 40% ή να πληρώνουν πρόστιμα σε ετήσια βάση. Σημειώνεται πως τα κτίρια ευθύνονται για πάνω από τα 2/3 των συνολικών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στη Νέα Υόρκη. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουρκία: «Λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα» - Επιβεβαίωσε ότι καταρρίφθηκε τρίτος πύραυλος από το Ιράν

Διεθνή / Τουρκία: «Λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα» - Επιβεβαίωσε ότι καταρρίφθηκε τρίτος πύραυλος από το Ιράν

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγες ημέρες μετά την κατάρριψη δεύτερου βαλλιστικού πυραύλου που είχε εκτοξευθεί από το Ιράν - Βίντεο από το περιστατικό
THE LIFO TEAM
Η Βουλή της Σενεγάλης ψήφισε αυστηρότερο νόμο κατά των ομόφυλων σχέσεων

Διεθνή / Η Βουλή της Σενεγάλης αυστηροποιεί τις διώξεις ομοφυλοφίλων: «Δεν είναι της κουλτούρας μας»

Η Βουλή της Σενεγάλης ενέκρινε νομοσχέδιο που αυξάνει στα 10 χρόνια τη μέγιστη ποινή για ομόφυλες σχέσεις και προβλέπει κυρώσεις και για την προώθηση ή χρηματοδότησή τους.
THE LIFO TEAM
Αγιατολάχ Χαμενεΐ: Η σύζυγος του είναι ακόμη ζωντανή - Ψευδείς οι αναφορές για τον θάνατό της , λένε τα ιρανικά ΜΜΕ

Διεθνή / Αγιατολάχ Χαμενεΐ: Η σύζυγος του είναι ακόμη ζωντανή - Ψευδείς οι αναφορές για τον θάνατό της, λένε τα ιρανικά ΜΜΕ

Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ κατά τη διάρκεια του πρώτου επίσημου μηνύματός του στον λαό του Ιράν, αξίζει να σημειωθεί πως δεν ανέφερε πουθενά τη μητέρα του
THE LIFO TEAM
Ισραήλ: «Οι τελευταίες μέρες ήταν οι πιο δύσκολες»: Η ζωή των κατοίκων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του πολέμου

Διεθνή / Ισραήλ: «Οι τελευταίες μέρες ήταν οι πιο δύσκολες»: Η ζωή των κατοίκων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του πολέμου

Οι κάτοικοι στο βόρειο Ισραήλ ζουν καθημερινά στην πρώτη γραμμή των συγκρούσεων, προσπαθώντας να κρατήσουν την κανονικότητα παρά τις συνεχείς επιθέσεις της Χεζμπολάχ και τις εκτοξεύσεις ιρανικών πυραύλων
THE LIFO TEAM