Εξηγήσεις από την κυβέρνηση ζητούν ΚΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το περίπτερο της Χρυσής Αυγής στην Αθήνα

Εξηγήσεις από την κυβέρνηση ζητούν ΚΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το περίπτερο της Χρυσής Αυγής στην Αθήνα Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Εξηγήσεις από την κυβέρνηση ζητούν με ανακοινώσεις τους ΚΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την παραχώρηση χώρου για το περίπτερο της Χρυσής Αυγής παρά την αντίθετη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Αθηνών.

Η επίμαχη απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής συγκέντρωσε τα πυρά και του ΚΚΕ, με το Γραφείο Τύπου να επιτίθεται στην κυβέρνηση, καταγγέλλοντας τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα για ανοχή στο ναζιστικό μόρφωμα.

Το ΚΚΕ καταγγέλλει σε σχόλιό του «την απόφαση του συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, του οργάνου που εποπτεύει τους Δήμους και τις Περιφέρειες και αποτελεί κυβερνητικό στέλεχος, να κάνει δεκτή την ένσταση του ναζιστή υπόδικου Ηλ. Κασιδιάρη, που ασκήθηκε εναντίον της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αθήνας να μην παραχωρηθεί χώρος στη ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή» προσθέτοντας «κι όχι μόνον αυτό, αλλά η Αποκεντρωμένη Διοίκηση προχώρησε η ίδια στην παραχώρηση χώρου, κάτι για το οποίο δεν έχει κανένα δικαίωμα».

«Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι τα αντιφασιστικά μέτωπα του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα είναι μόνο στα λόγια, ενώ στην πράξη συνεχίζεται η συστηματική ανοχή απέναντι στη Χρυσή Αυγή» καταλήγει το σχόλιο του Κόμματος.

Να ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση, ποιος έδωσε εντολή να παραχωρηθεί χώρος στη Χρυσή Αυγή για την τοποθέτηση προεκλογικού περιπτέρου, παρά την αντίθετη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας, ζητεί η δημοτική παράταξη «Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας».

Στην ανακοίνωσή της, χαρακτηρίζει «πισώπλατη μαχαιριά και προσβολή στα δημοκρατικά και αντιφασιστικά αισθήματα της συντριπτικής πλειοψηφίας της Αθήνας», την «περίεργη απόφαση» του συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
Σύμφωνα με την «Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας», είναι «μια απαράδεκτη μεθόδευση της κυβέρνησης, μια επίθεση απέναντι στο αντιφασιστικό κίνημα που έδωσε την μάχη κατά των δολοφονικών επιθέσεων των ταγμάτων εφόδου, των ρατσιστικών συσσιτίων, των φεστιβάλ μίσους και των πογκρόμ στις γειτονιές της Αθήνας».

Η παράταξη, τέλος, ζητεί να συνεδριάσει εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Προχωράμε στην πρόωρη εξόφληση του δανείου των 52,9 δισ. ευρώ που είχε λάβει η χώρα το 2010»

«Στόχος μας είναι έως το 2030 η Ελλάδα να μην έχει το υψηλότερο δημόσιο χρέος στην Ευρώπη», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΕΕ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ευρώπη δεν μπορεί να ανεχθεί νέα προσφυγική κρίση όπως του 2015

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στις επιπτώσεις από επιθέσεις σε ενεργειακές υποδομές, προειδοποιώντας ότι μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρές συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΡΑΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Κανείς δεν ξέρει πόσο θα διαρκέσει αυτός ο πόλεμος»

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία ενώ προανήγγειλε πρόσθετα μέτρα σε περίπτωση που η κρίση στη Μέση Ανατολή διαρκέσει περισσότερο από το προβλεπόμενο
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΕΝΟΠΛΕΣ, ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Οι Έλληνες να εμπιστεύονται τις ένοπλες δυνάμεις σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς»

Η αναφορά του πρωθυπουργού στο νέο πρόγραμμα αεράμυνας «Ασπίδα του Αχιλλέα», που όπως ανέφερε θα ενισχύσει σημαντικά την προστασία της χώρας απέναντι στις σύγχρονες και μελλοντικές απειλές
THE LIFO TEAM