Πένθος για τη Μέρκελ - Πέθανε η μητέρα της

Πένθος για τη Μέρκελ - Πέθανε η μητέρα της Facebook Twitter
EPA
0

Η μητέρα της Άνγκελα Μέρκελ, Χέρλιντ Κάσνερ, πέθανε σε ηλικία 90 ετών. 

Το γεγονός επιβεβαίωσε ένας εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων και στο γαλλικό πρακτορείο, επιβεβαιώνοντας δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου.

«Η Χέρλιντ Κάσνερ, η μητέρα της καγκελαρίου απεβίωσε», δήλωσε ο εκπρόσωπος, χωρίς να δώσει πληροφορίες για τα αίτια θανάτου.

Η πρώην δασκάλα Λατινικών και Αγγλικών, τήρωντας διαρκώς διακριτική στάση καθόλη τη διάρκεια της πολιτικής καριέρας της καγκελάριου, πέθανε στις αρχές Απριλίου στην ηλικία των 90 ετών, σύμφωνα με την εφημερίδα Bild και το περιοδικό SuperIllu.

Η Χέρλιντ Κάσνερ γέννησε την Άνγκελα Μέρκελ στο Αμβούργο το 1954, πριν μεταφερθεί στην Ανατολική Γερμανία λίγες εβδομάδες αργότερα με την κόρη της και τον άνδρα της, Χορστ Κασνέρ, πάστορα και πατέρα της κυρίας Μέρκελ, ο οποίος πέθανε το 2011.

Η κυρία Κάσνερ γεννήθηκε στο Βερολίνο το 1926 από πατέρα με πολωνικές ρίζες και όνομα, τον Λούντβιχ Καζμιερτσακ. Μετέτρεψε το όνομα της οικογένειας σε γερμανικό, Κασνέρ, λίγα χρόνια μετά την γέννηση του γιου τους Χορστ.

Η καγκελάριος πήρε το επίθετο Μέρκελ, μετά τον γάμο της το 1977 με τον πρώτο της άνδρα Ούρλιχ Μέρκελ, με τον οποίο έπειτα πήρε διαζύγιο, χωρίς να αλλάξει ωστόσο το επίθετό της.

Η Γερμανίδα καγκελάριος μετέβη σήμερα στις Βρυξέλλες για την Σύνοδο Κορυφής για το Brexit.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ζήτησε να γίνει σεβαστή η ιδιωτικότητα της καγκελαρίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/dpa/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

10 χρόνια μετά το Μπατακλάν: Η Γαλλία δεν ξεχνά τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης

Διεθνή / 10 χρόνια μετά το Μπατακλάν: Η Γαλλία δεν ξεχνά τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης

Στις 13 Νοεμβρίου 2015, τρεις ένοπλοι εισέβαλαν στο Μπατακλάν στη διάρκεια συναυλίας, προκαλώντας μία από τις πιο πρωτοφανείς και αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Άντριου: «Δεν το αντέχω άλλο αυτό» - Τι έγραφε στα emails του με τον Επστάιν

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: «Δεν το αντέχω άλλο αυτό» - Τι έστελνε στα emails του με τον Τζέφρι Έπσταϊν

Στο φως της δημοσιότητας νέα emails που φέρεται να έστειλε στον Τζέφρι Έπσταϊν και τη Γκίσλεϊν Μάξγουελ, όταν ενημερώθηκε ότι μια βρετανική εφημερίδα επρόκειτο να δημοσιεύσει ρεπορτάζ για τους τρεις τους
LIFO NEWSROOM