Στρατιώτες γάζωσαν αυτοκίνητο οικογένειας στη Βραζιλία γιατί το μπέρδεψαν με όχημα ληστών

Στρατιώτες γάζωσαν αυτοκίνητο οικογένειας στη Βραζιλία γιατί το μπέρδεψαν με όχημα ληστών Facebook Twitter
EPA
0

Πυρ εναντίον ενός αυτοκινήτου που επέβαινε μία οικογένεια άνοιξαν στρατιωτικοί στην Βραζιλία με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο οδηγός του και να τραυματιστούν άλλοι δύο, ένας εκ των οποίων πεζός. 

Σύμφωνα με τα βραζιλιάνικα Μέσα ενημέρωσης το περιστατικό συνέβη την Κυριακή στη Γκουανταλούπε, μια φτωχή συνοικία στα βόρεια περίχωρα του Ρίο.


Οι στρατιωτικοί βρίσκονταν σε περίπολο σε αυτήν την περιοχή, η οποία βρίσκεται κοντά σε μια στρατιωτική ζώνη, σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εξέδωσε ο στρατός.

Η στρατιωτική διοίκηση, που είναι επιφορτισμένη με την ασφάλεια στην περιοχή, ανακοίνωσε σήμερα ότι 10 στρατιώτες τέθηκαν υπό κράτηση, αφού ανακρίθηκαν.

«Όλα δείχνουν ότι οι στρατιωτικοί μπέρδεψαν το όχημα (της οικογένειας) με το αυτοκίνητο διαφυγής ληστών» επιβεβαίωσε στο TV Globo ο Λεονάρδο Σαλγάδο, ο διοικητής που έχει αναλάβει την υπόθεση.

«Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου δεν βρέθηκε κανένα όπλο. Ήταν μια κανονική οικογένεια, καλοί άνθρωποι, που έπεσαν θύματα των στρατιωτικών» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Πέντε μέλη της ίδιας οικογένειας, μεταξύ αυτών ένα παιδί 7 ετών, επέστρεφαν από ένα baby shower, όταν βρέθηκαν αντιμέτωποι με τα πυρά.

Στο λευκό αυτοκίνητό τους είναι εμφανή τα σημάδια από τις σφαίρες.

Ένας 51χρονος έχασε τη ζωή του, πατέρας ενός μικρού αγοριού, μουσικός και υπάλληλος εταιρείας φύλαξης. Ο πεθερός του τραυματίστηκε.

Η στρατιωτική αστυνομία, στην αρχή, χθες το βράδυ, υποστήριξε ότι οι στρατιώτες αντέδρασαν σε «άδικη επίθεση» «διαρρηκτών», για να παραδεχθεί σήμερα ότι αυτή η εκδοχή που παρουσίασε ήταν «ανυπόστατη».

Με πληροοφρίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Αίγυπτος κλείνει τη Μονή Σινά - Για «δεύτερη Άλωση» μιλά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Διεθνή / Η Αίγυπτος κλείνει τη Μονή Σινά - Για νέα «Άλωση» μιλά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

ΥΠΕΞ για Όρος Σινά: Κανένα περιθώριο να αποκλίνουμε από την κοινή κατανόηση Ελλάδας και Αιγύπτου - Αιγύπτιοι αρχαιολόγοι υποστηρίζουν πως οι δημεύσεις εμπίπτουν στους νόμους περί αρχαιοτήτων και πως η απόφαση αυτή είναι προς όφελος της Μονής
LIFO NEWSROOM
Κωπηλάτης από τη Γαλλία συνελήφθη στα ρωσοεσθονικά σύνορα - Πέρασε στην Εσθονία κάνοντας κουπί

Διεθνή / Κωπηλάτης από τη Γαλλία συνελήφθη στα ρωσοεσθονικά σύνορα - Πέρασε στην Εσθονία κάνοντας κουπί

Το προξενείο της χώρας στην Αγία Πετρούπολη επικοινώνησε με τις ρωσικές αρχές ώστε να διασφαλίσει ότι ο άνδρας αυτός θα λάβει προξενική βοήθεια, όπως προβλέπει η Συνθήκη της Βιέννης
LIFO NEWSROOM
Η κυβέρνηση Τραμπ στοχεύει το Χάρβαρντ και άλλα πανεπιστήμια για αντισημιτισμό – Απειλές περικοπής ομοσπονδιακής χρηματοδότησης

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ στοχεύει το Χάρβαρντ και άλλα πανεπιστήμια για αντισημιτισμό

Η κυβέρνηση Τραμπ προχωρά σε αυστηρά μέτρα κατά κορυφαίων αμερικανικών πανεπιστημίων, κατηγορώντας τα για αντισημιτισμό και απειλώντας να κόψει δισεκατομμύρια δολάρια σε ομοσπονδιακή χρηματοδότηση
LIFO NEWSROOM