Νορβηγία: Λειτουργούν ξανά τρεις από τις μηχανές του κρουαζιερόπλοιου Viking Sky

Νορβηγία: Λειτουργούν ξανά τρεις από τις μηχανές του κρουαζιερόπλοιου Viking Sky Facebook Twitter
Eva Frisnes
0

Επαναλειτούργησαν, σήμερα το πρωί, τρεις από τις τέσσερις μηχανές του κρουαζιερόπλοιου Viking Sky που υπέστη μηχανική βλάβη, το Σάββατο στα ανοικτά της Νορβηγίας, με περισσότερους από 1.300 επιβαίνοντες.

Το πλοίο θα ρυμουλκηθεί προς ένα λιμάνι, όπως ανακοίνωσαν οι νορβηγικές υπηρεσίες διάσωσης.


Η δραματική επιχείρηση εκκένωσης του πλοίου, με τους επιβάτες να ανεβαίνουν ένας ένας στο ελικόπτερο για να μεταφερθούν στη στεριά συνεχίζεται με αργούς ρυθμούς.

Σύμφωνα με τις αρχές, 338 από τους 1.373 επιβαίνοντες του Viking Sky έχουν ήδη μεταφερθεί στη στεριά.  «Τρεις από τις τέσσερις μηχανές λειτουργούν, οπότε το πλοίο μπορεί τώρα να μετακινηθεί μόνο του», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κέντρου διάσωσης.


Νωρίς το πρωί, το πλοίο απομακρυνόταν με ταχύτητα δύο έως τριών κόμβων από την ακτογραμμή, στην οποία υπάρχει που πλήθος επικίνδυνων υφάλων, στα ανοικτά της περιοχής Μέρε ογκ Ρομσντάλ, στη δυτική Νορβηγία.

Δεκαεφτά άτομα δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες, δήλωσε στο AFP ο επικεφαλής των αστυνομικών επιχειρήσεων, Μπόργκε Αμνταμ. Οι περισσότεροι επιβάτες είναι Βρετανοί και Αμερικανοί.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΖΙΑΝΙ ΙΝΦΑΝΤΙΝΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Τζιάνι Ινφαντίνο: Κλήθηκε να καταθέσει ενώπιον του Κογκρέσου σχετικά με τις σχέσεις του με τον Τραμπ

Με επιστολή του ο Τζέιμι Ράσκιν, επικεφαλής των Δημοκρατικών στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής των Αντιπροσώπων, καταδικάζει τη συμπεριφορά του Ινφαντίνο
THE LIFO TEAM
Πώς η ιμπογκαΐνη πέρασε από τον Τζο Ρόγκαν στο Οβάλ Γραφείο

Διεθνή / Ο Τραμπ μετατρέπει την ψυχεδελική υπόσχεση του Τζο Ρόγκαν σε κυβερνητική πολιτική

Ο Τζο Ρόγκαν έσπρωξε την ιμπογκαΐνη μέχρι το Οβάλ Γραφείο και ο Τραμπ ζητά γρηγορότερη έρευνα για ψυχεδελικές θεραπείες. Οι υποστηρικτές της μιλούν για ελπίδα σε εθισμούς και τραύμα, οι ειδικοί για σοβαρούς κινδύνους.
THE LIFO TEAM
ΑΝΤΟΝΙΟ ΓΚΟΥΤΙΕΡΕΣ ΚΥΠΡΟ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

Διεθνή / Reuters: Διπλωματική πρωτοβουλία Γκουτέρες για το Κυπριακό - Νέες συνομιλίες μετά από μία δεκαετία

Ο Γκουτέρες, η θητεία του οποίου ολοκληρώνεται στα τέλη του 2026, θα συναντηθεί ξεχωριστά την Τρίτη με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Τουφάν Ερχιουρμάν
THE LIFO TEAM