ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Νορβηγία: Δραματική εκκένωση του κρουαζιερόπλοιου με ελικόπτερα - Αντίξοες καιρικές συνθήκες

Νορβηγία: Δραματική εκκένωση του κρουαζιερόπλοιου με ελικόπτερα - Αντίξοες καιρικές συνθήκες Facebook Twitter
0

Με αργούς ρυθμούς συνεχίζεται η δραματική επιχείρηση εκκένωσης του κρουαζιερόπλοιου Viking Sky στη Νορβηγία, από το οποίο έχουν ήδη μεταφερθεί στη στεριά, με ελικόπτερα, 338 από τους 1.300 επιβαίνοντες στο πλοίο. 

Όπως μεταδίδει το νορβηγικό πρακτορείο ειδήσεων ΝΤΒ  επιχείρηση μπορεί να διαρκέσει όλη την Κυριακή.

Χθες το μεσημέρι, το κρουαζιερόπλοιο Viking Sky υπέστη μηχανική βλάβη, ανοικτά των δυτικών ακτών της Νορβηγίας, όπου έπνεαν - και συνεχίζουν να πνέουν - ισχυροί άνεμοι, με αποτέλεσμα το κρουαζιερόπλοιο να πλέει ακυβέρνητο προς τη στεριά εκπέμποντας σήμα κινδύνου.

Από τους 1.300 επιβαίνοντες στο πλοίο, 915 είναι επιβάτες και 458 μέλη του πληρώματος. Σήμερα το πρωί η αστυνομία ανακοίνωσε ότι 338 επιβάτες μεταφέρθηκαν από το κρουαζιερόπλοιο με ελικόπτερα στη στεριά.


«Οι καιρικές συνθήκες καθιστούν την επιχείρηση μεταφοράς δύσκολη. Χρειάζεται χρόνος καθώς κάθε φορά τα ελικόπτερα απομακρύνουν 15 -20 επιβάτες», εξήγησε ο εκπρόσωπος Τύπου στο Κέντρο Διάσωσης, Per Fjeld.

Συνολικά, πέντε ελικόπτερα συμμετέχουν στην επιχείρηση.

Το Κέντρο Διάσωσης διευκρινίζει ότι προς το παρόν είναι αδύνατο να χρησιμοποιηθούν σωστικές λέμβοι, καθώς τα κύματα στο σημείο έχουν ύψος 6 με 8 μέτρα.

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ