Ο Κιμ Γιονγκ Ουν δηλώνει «έτοιμος» για αποπυρηνικοποίηση

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν δηλώνει «έτοιμος» για αποπυρηνικοποίηση Facebook Twitter
0

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν τόνισε σήμερα ότι δεν θα είχε ταξιδέψει στο Ανόι για τη δεύτερη σύνοδο κορυφής με τον Ντόναλντ Τραμπ εάν δεν ήταν «έτοιμος» για την αποπυρηνικοποίηση της χώρας του.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας  έκανε αυτή τη δήλωση όταν ένας δημοσιογράφος του υπέβαλε το ερώτημα αν είναι «έτοιμος»: «Εάν δεν ήμουν, δεν θα βρισκόμουν εδώ», αποκρίθηκε.

Ωστόσο, οι δύο πλευρές αποκλίνουν όσον αφορά το περιεχόμενο του όρου «αποπυρηνικοποίηση».

Ερωτηθείς για συγκεκριμένα μέτρα που ενδέχεται να ληφθούν, ο Κιμ προτίμησε να παραμείνει πάντως αόριστος: «αυτό συζητάμε», απάντησε.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας διαβεβαίωσε εξάλλου τους δημοσιογράφους ότι θα ήταν «καλοδεχούμενη» η εγκατάσταση ενός «συνδέσμου» -γραφείου εκπροσώπησης των συμφερόντων των ΗΠΑ- στην Πιονγκγιάνγκ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΔΡΑΣΤΗΣ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

Διεθνή / Πυροβολισμοί στην Ουάσινγκτον: «Δεν περιμένω συγχώρεση» έγραφε ο 31χρονος δράστης

Οι αρχές εξετάζουν τις αναρτήσεις και το ιστορικό του στα social media, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν τα κίνητρα πίσω από την επίθεση, την ώρα που ο 31χρονος δεν συνεργάζεται με τους ανακριτές
THE LIFO TEAM
ΤΡΑΜΠ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ

Διεθνή / «Δεν ανησύχησα» - Ο Ντόναλντ Τραμπ περιέγραψε τα λεπτά των πυροβολισμών στο Washington Hilton

Η συνέντευξή του για το συμβάν – Ο εκνευρισμός του με την παρουσιάστρια όταν αναφέρθηκε σε αποσπάσματα από το μανιφέστο του δράστη, που αποκαλούσε τον Αμερικανό πρόεδρο «βιαστή» και «παιδεραστή»
THE LIFO TEAM