Βρετανία: Ο πρώην Εργατικός Γκάβιν Σούκερ πρόεδρος αλλά όχι ηγέτης της «Ανεξάρτητης Ομάδας»

Βρετανία: Ο πρώην Εργατικός Γκάβιν Σούκερ πρόεδρος αλλά όχι ηγέτης της «Ανεξάρτητης Ομάδας» Facebook Twitter
EPA
0

Ο Γκάβιν Σούκερ, θα είναι ο προεδρεύων της «Ανεξάρτητης Ομάδας» αλλά όχι και ο ηγέτης της, όπως έγινε γνωστό μετά την πρώτη επίσημη σύσκεψή της.

Η πρώτη αυτή επίσημη συνάντηση της «Ανεξάρτητης Ομάδας» πραγματοποιήθηκε στο Ουέστμινστερ, αφότου τα 11 μέλη της ανακοίνωσαν τις παραιτήσεις τους από τα κόμματα των Εργατικών και των Συντηρητικών. 

Ο Γκάβιν Σούκερ είναι πρώην βουλευτής των Εργατικών. 

Πριν τη συνάντηση οι βουλευτές - μέλη της ομάδας, Τσούκα Ουμούνα και Άννα Σούμπρι, δήλωσαν ότι σκοπεύουν να προωθήσουν τη διαδικασία για περιφρόνηση των αρχών, εάν η κυβέρνηση δεν τηρήσει την υπόσχεσή της να δημοσιοποιήσει τα έγγραφα για τις οικονομικές επιπτώσεις από ένα Brexit χωρίς συμφωνία.

Ο πρώην βουλευτής των Εργατικών Τσούκα Ουμούνα και η πρώην βουλευτής των Συντηρητικών Άννα Σούμπρι υπενθύμισαν στην Τερέζα Μέι ότι πρέπει να τηρήσει την προθεσμία για την δημοσιοποίηση των κυβερνητικών εγγράφων, όπως είχε δεσμευτεί να κάνει στο κοινοβούλιο.

«Εάν δεν τα δημοσιοποιήσουν θα κινήσουμε άμεσα τη διαδικασία περιφρόνησης εναντίον τους στη Βουλή επειδή αθέτησαν την υπόσχεσή τους» δήλωσε ο Τσούκα Ουμούνα.

Η Άννα Σούμπρι είχε καταθέσει σχετική τροπολογία προς ψήφιση στη Βουλή των Κοινοτήτων, αλλά την απέσυρε την τελευταία στιγμή, όταν έλαβε τη διαβεβαίωση υπουργού ότι η κυβέρνηση θα δημοσιοποιήσει τα έγγραφα.

Η Σούμπρι εκτιμά ότι θα αποκαλύψουν μεγάλο οικονομικό πλήγμα από μία έξοδο χωρίς συμφωνία, που σύμφωνα με οικονομολόγους θα είναι αντίστοιχο της ύφεσης που ακολούθησε την οικονομική κρίση του 2008.

Ωστόσο, η Ντάουνινγκ Στριτ αντέδρασε ανακοινώνοντας ότι τα έγγραφα θα δημοσιευτούν σύντομα και πριν τις ψηφοφορίες της Τετάρτης στο κοινοβούλιο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ διακηρύσσει το «νόμιμο δικαίωμα» να αμυνθεί κατά του Ισραήλ

Διεθνή / Λίβανος: Η Χεζμπολάχ διακηρύσσει το «νόμιμο δικαίωμα» να αμυνθεί κατά του Ισραήλ

Στην «ανοικτή επιστολή» της, η οργάνωση διακηρύσσει ότι έχει το νόμιμο δικαίωμα «να αμυνθεί κατά ενός εχθρού που επιβάλλει τον πόλεμο στη χώρα μας και δεν σταματά τις επιθέσεις του».
LIFO NEWSROOM
Miss Universe 2025: Στέλεχος της διοργάνωσης αποκάλεσε «χαζή» τη Μις Μεξικό

Διεθνή / Miss Universe 2025: Εκπρόσωπος της διοργάνωσης αποκάλεσε «χαζή» τη Μις Μεξικό

Η Fatima Bosch αντιμετώπισε μια ιδιαίτερα αγενή συμπεριφορά από τον 60χρονο Nawat Itsaragrisil, ο οποίος την επέπληξε δημόσια με τον ισχυρισμό ότι η διαγωνιζόμενη δεν ανήρτησε προωθητικό περιεχόμενο στα social media
LIFO NEWSROOM
Κλαούντια Σέινμπαουμ: Θα κινηθεί νομικά απέναντι στον άνδρα που την παρενόχλησε σε δημόσια εμφάνισή της

Διεθνή / Κλαούντια Σέινμπαουμ: Θα κινηθεί νομικά απέναντι στον άνδρα που την παρενόχλησε σε δημόσια εμφάνισή της

«Aν δεν υποβάλω μήνυση, τι θα συμβεί με τις υπόλοιπες Μεξικανές γυναίκες; Αν το κάνουν αυτό στην πρόεδρο, τι θα γίνει με όλες τις άλλες;», δήλωσε η πρόεδρος του Μεξικού
LIFO NEWSROOM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΧΟΥΑΝ ΚΑΡΛΟΣ ΦΡΑΝΚΟ

Διεθνή / Ο Χουάν Κάρλος της Ισπανίας εξομολογείται τον «βαθύ σεβασμό» του για τον Φράνκο

Στα απομνημονεύματά του, ο έκπτωτος βασιλιάς της Ισπανίας κατηγορεί επίσης τον γιο του, βασιλιά Φελίπε, για εγκατάλειψη - «Είμαι ο μόνος Ισπανός που δεν έχει σύνταξη, μετά από σαράντα χρόνια υπηρεσίας» γράφει
LIFO NEWSROOM