3 μαγαζιά που θα γιορτάσουν την Τσικνοπέμπτη

3 μαγαζιά που θα γιορτάσουν την Τσικνοπέμπτη Facebook Twitter
Η κουζίνα του Ρις Με Γούστο είναι επικεντρωμένη στο κρέας με ελληνική καταγωγή, από Μυτιλήνη μέχρι Κομοτηνή.
0

Ρις Με Γούστο

Ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών με τις γεύσεις!

Αν ψάχνεις ένα πραγματικό γαστρονομικό διαμάντι σε καθημερινή συσκευασία, το εστιατόριο «Ρις με γούστο» στη Βούλα μπορεί εύκολα να δώσει τέλος στην αναζήτησή σου.

Εκεί μπορείς να απολαύσεις γευστικές εξάρσεις, πρωτόγνωρες ίσως, χωρίς να θυσιάσεις την άνεση και τη χαλάρωση και, κυρίως, χωρίς να χρειαστεί να αποκωδικοποιήσεις γεύσεις και να ερμηνεύσεις συνδυασμούς.

Άλλωστε, ο εμπνευστής και ιδιοκτήτης του «Ρις με γούστο» Γρηγόρης Τσακίρης δηλώνει ευθέως, όταν τον ρωτήσεις για τη φιλοσοφία της κουζίνας του, ότι πρόκειται για ένα «ξεκαθάρισμα λογαριασμών με τις μπερδεμένες γεύσεις».

Μια προσέγγιση που δεν μπορεί να αγνοηθεί, όταν προέρχεται από έναν «άνθρωπο του φαγητού» με μακρά παράδοση στη δημιουργία εστιατορίων αλλά και στην επεξεργασία τροφίμων – ναι, το ιστορικά καλύτερο ελληνικό τυποποιημένο σνακ, τα πατατάκια Τσακίρης, αποτελούν μέρος της οικογενειακής παράδοσης του Γρηγόρη.

Έτσι προκύπτουν πιάτα φτιαγμένα με υλικά πολύ καλής ποιότητας, οικεία, προσγειωμένα, μακριά από εξεζητημένους πειραματισμούς, στα οποία η διαφορετική μαγειρική προσέγγιση χαρίζει άλλη διάσταση.

Στην κουζίνα, που είναι ανοιχτή, εκφράζοντας την ειλικρίνεια της παραγωγής, μαγειρεύουν με πάθος ο Γρηγόρης Τσακίρης και η νέα γενιά, ο γιος του, ο Γιώργος, που ξεδιπλώνει το ταλέντο του στα νόστιμα πιάτα που θα βρεθούν στο τραπέζι σου.

Η κουζίνα είναι επικεντρωμένη στο κρέας με ελληνική καταγωγή, από Μυτιλήνη μέχρι Κομοτηνή. Σίγουρα, δε, ο τρόπος ψησίματος έχει την ταυτότητα του Τσακίρη και απογειώνει τις γεύσεις.

Το μενού πατάει πάνω σε καλοδουλεμένες συνταγές με πινελιές από ιταλικά υλικά. Θα δοκιμάσεις μπιφτέκι κατσικίσιο, τα διάσημα φρέσκα τσιπς «αλά Τσακίρης» που συνοδεύονται με αυγά τηγανητά και παρμεζάνα, λουκάνικα χειροποίητα που φτιάχνονται στο μαγαζί από μοσχίδα με αυθεντική και χωρίς καρυκεύματα κρεάτινη γεύση, ψητή φορμαέλα Αράχωβας που σερβίρεται με σπιτικό γλυκό κουταλιού βύσσινο.

Ρις Με Γούστο, Β. Παύλου 98, Βούλα, 210 8959185

 

KgrillVoula

H απόλαυση σερβίρεται ψητή στην πλατεία της Βούλας.

3 μαγαζιά που θα γιορτάσουν την Τσικνοπέμπτη Facebook Twitter
Με ένα μενού βασισμένο σε εκλεκτά κρέατα που ψήνονται στον αυθεντικό ισπανικό φούρνο Josper, η γνήσια ελληνική παράδοση περνά σε άλλο επίπεδο.

Κι όμως, οι πιο κλασικές γεύσεις μπορούν να σου ανοίξουν νέους γαστρονομικούς ορίζοντες, όταν η παρασκευή τους περιλαμβάνει μεράκι και έμπνευση, αποκαλύπτοντας την απλότητα και τη μοναδικότητα της ελληνικής κουζίνας.

Το K Grill στη Βούλα είναι η πρόταση του Ομίλου Καστελόριζο και απευθύνεται στους λάτρεις του κρέατος που ψάχνουν κάτι διαφορετικό στη γευστική τους αναζήτηση.

Με ένα μενού βασισμένο σε εκλεκτά κρέατα που ψήνονται στον αυθεντικό ισπανικό φούρνο Josper, η γνήσια ελληνική παράδοση περνά σε άλλο επίπεδο.

Παραδοσιακό σουβλάκι σε καλαμάκι ή πίτα, ζουμερό ψητό κοτόπουλο, νόστιµο κεµπάπ, χωριάτικο λουκάνικο, χοιρινά µπριζολάκια και μια πλούσια ποικιλία κρεάτων είναι αυτά που θα σε εντυπωσιάσουν με τη γεύση αλλά και την παρουσίασή τους, ενώ στα must που πρέπει να δοκιμάσεις είναι η τρυφερή picanha, τα μοσχαρίσια μπιφτέκια που μοσχοβολούν με αυγά μάτια, η χοιρινή tomahawk που ζυγίζει σχεδόν 1 κιλό, το αρνίσιο φιλέτο και, φυσικά, η εξαιρετική σαλάτα με πρόβειο προσούτο που δεν θα βρεις αλλού.

Για την παρέα υπάρχει η πρόταση της ποικιλίας κρεάτων, ενώ για τους χορτοφάγους, οι επιλογές σε πιάτα είναι εξαιρετικές και βασισμένες πάντα στα φρέσκα υλικά της ελληνικής γαστρονομίας.

Σε ένα χαλαρό περιβάλλον, στην κεντρική πλατεία της Βούλας, το K Grill είναι το στέκι που φέρει τη σφραγίδα του Ομίλου Καστελόριζο ως εγγύηση γεύσης και ποιότητας.

Την Τσικνοπέμπτη τα αρνίσια παϊδάκια έρχονται να προστεθούν στο μενού των ψητών γεύσεων ως μια πρόταση που ετοιμάζεται εξαιρετικά για την ημέρα και θα σε μυήσει στα μυστικά της grilled απόλαυσης.

KgrillVoula, Βασιλέως Παύλου 78, Βούλα, 210 899 4040, www.kgrillvoula.gr, Facebook, Instagram

BarBara Que

Burger και steaks που αλλάζουν ό,τι ήξερες για την ψητή γεύση.

3 μαγαζιά που θα γιορτάσουν την Τσικνοπέμπτη Facebook Twitter
Εμπνευσμένο από το αμερικανικό στυλ, το ΒarBara Que σε υποδέχεται σε έναν χώρο όπου η τζαμαρία έχει αντικαταστήσει τους τοίχους, έτσι ώστε το καλοκαίρι ο εσωτερικός χώρος να γίνεται ένα με την εξωτερική αυλή.

Αν είσαι από εκείνους που θεωρούν ότι φαγητό ίσον κρέας, τότε το ΒarBara Que είναι το μέρος που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείς.

Αν, πάλι, είσαι από εκείνους που εκτιμούν μια ιδιαίτερη κοπή και αναγνωρίζεις το πραγματικά καλό κρέας, τότε το ΒarBara Que θα γίνει το αγαπημένο σου στέκι, αφού εδώ θα βρεις μια σειρά από πιάτα που σε κάνουν να αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι σε κάποιο από τα πιο χαρακτηριστικά στέκια της Νέας Υόρκης.

Εμπνευσμένο από το αμερικανικό στυλ, το ΒarBara Que σε υποδέχεται σε έναν χώρο όπου η τζαμαρία έχει αντικαταστήσει τους τοίχους, έτσι ώστε το καλοκαίρι ο εσωτερικός χώρος να γίνεται ένα με την εξωτερική αυλή.

Η μεγάλη ξύλινη μπάρα γίνεται το αγαπημένο σημείο απ' όπου μπορείς να απολαύσεις το φαγητό σου και η ανοιχτή κουζίνα σού αποκαλύπτει όλα τα μυστικά των γεύσεων που σε περιμένουν ή σχεδόν όλα...

Οι πέντε διαφορετικές κοπές κρέατος, που περιλαμβάνουν τη βραζιλιάνικη picanha, το rib eye, το tomahawk, το ribroast και το flank, αναδεικνύουν έναν γαστρονομικό θησαυρό που προέρχεται αποκλειστικά από μοσχάρι Black Angus.

Το ίδιο ισχύει και για τα burgers, που έχουν κάνει γνωστό το ΒarBara Que ως must spot όσων αγαπούν την αμερικανική κουζίνα, αφού ο κατάλογος περιλαμβάνει μια σειρά από burgers που δεν έχεις ξαναδοκιμάσει, βασισμένα στην πλούσια και ζουμερή γεύση που προσφέρει το μοσχαρίσιο μπιφτέκι αλλά και ο συνδυασμός των εξαιρετικών υλικών σε κάθε συνταγή.

Αν το ψητό είναι ο οδηγός της γευστικής σου αναζήτησης, ο προορισμός σου είναι το ΒarBara Que που θα σε παρασύρει σε ένα ταξίδι στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

BarBara Que, Εθνικής Αντιστάσεως 27, Βριλήσσια, 213 0349058, Facebook, Instagram

 

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα μυστήρια της κουζίνας του λιμανιού

Γεύση / Mε τα«δώρα» του λιμανιού θα μαγειρέψεις τα ωραιότερα φαγητά

Κάβουρες από τα βαθιά νερά, φλογάτες σκορπίνες, μαγιάτικα στον φούρνο και άλλα ψάρια που δεν φτάνουν στον πάγκο του ιχθυοπώλη. Η βόλτα στο λιμάνι είναι πηγή έμπνευσης για τους σπιτικούς μάγειρες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Γλυκιά Σύρος: Ζαχαροπλάστες, συνταγές και μνήμες από το παρελθόν της Ερμούπολης

Γεύση / Γλυκιά Σύρος: Παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία και συνταγές από την Ερμούπολη

Αμυγδαλωτά, χαλβαδόπιτες, νουγκατίνες, σφολιάτσες και πολλά ακόμη παραδοσιακά γλυκά, μαζί με μια ιστορία 200 χρόνων, αναδεικνύουν την Ερμούπολη σε βασίλισσα της ζαχαροπλαστικής.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η Ταβέρνα «Πλάτων» στο Βούπερταλ

Γεύση / «Kάθε φορά που μυρίζω ούζο, θυμάμαι την ταβέρνα Πλάτων στο Βούπερταλ»

Ο Παύλος και η Ελένη, μετανάστες στη Γερμανία, δημιούργησαν μια αυθεντική ελληνική ταβέρνα, που εδώ και τρεις δεκαετίες σερβίρει απλά αλλά πεντανόστιμα πιάτα και είναι διάσημη για τον λεπτοκομμένο χειροποίητο γύρο της.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η αγκινάρα

Γεύση / «Ο καλύτερος μεζές είναι η κεφαλή της άγριας αγκινάρας»

Χοιρινό με αγκιναρόφυλλα κοκκινιστά στη Σητεία, κεφαλές αγκινάρας γεμιστές με ρύζι στην Κάσο και αγκινάρες-μουσακά στην Άνδρο: η αγκινάρα δίνει τόσο πολλά τη στιγμή που διεκδικεί μόνο το ελάχιστο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Aspasia: Πώς η Σταυριανή Ζερβακάκου έστησε ένα εστιατόριο-προορισμό

Γεύση / Aspasia: Ένα εστιατόριο που ανταμείβει κάθε στροφή του δρόμου προς τη Μάνη

Στο απόγειο της φήμης της, η Σταυριανή Ζερβακάκου αποφάσισε να επιστρέψει σε έναν τραχύ τόπο και να στήσει ένα εστιατόριο-προορισμό σε έναν μικρό ορεινό οικισμό, αξιοποιώντας στην κουζίνα της όσα άγρια της δίνει το μέρος.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η άνοιξη και το καλοκαίρι της ρίγανης

Γεύση / H ρίγανη που δίνει γεύση στα καλοκαίρια μας

Είναι το πιο δημοφιλές μυριστικό της Aνατολικής Μεσογείου και δίνει ιδέες για μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά καλοκαιρινά εδέσματα, όπως η ριγανάδα, ο ντάκος, η χωριάτικη σαλάτα και οι ριγανάτες σαρδέλες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ