LIVE!

3 μαγαζιά που θα γιορτάσουν την Τσικνοπέμπτη

3 μαγαζιά που θα γιορτάσουν την Τσικνοπέμπτη Facebook Twitter
Η κουζίνα του Ρις Με Γούστο είναι επικεντρωμένη στο κρέας με ελληνική καταγωγή, από Μυτιλήνη μέχρι Κομοτηνή.
0

Ρις Με Γούστο

Ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών με τις γεύσεις!

Αν ψάχνεις ένα πραγματικό γαστρονομικό διαμάντι σε καθημερινή συσκευασία, το εστιατόριο «Ρις με γούστο» στη Βούλα μπορεί εύκολα να δώσει τέλος στην αναζήτησή σου.

Εκεί μπορείς να απολαύσεις γευστικές εξάρσεις, πρωτόγνωρες ίσως, χωρίς να θυσιάσεις την άνεση και τη χαλάρωση και, κυρίως, χωρίς να χρειαστεί να αποκωδικοποιήσεις γεύσεις και να ερμηνεύσεις συνδυασμούς.

Άλλωστε, ο εμπνευστής και ιδιοκτήτης του «Ρις με γούστο» Γρηγόρης Τσακίρης δηλώνει ευθέως, όταν τον ρωτήσεις για τη φιλοσοφία της κουζίνας του, ότι πρόκειται για ένα «ξεκαθάρισμα λογαριασμών με τις μπερδεμένες γεύσεις».

Μια προσέγγιση που δεν μπορεί να αγνοηθεί, όταν προέρχεται από έναν «άνθρωπο του φαγητού» με μακρά παράδοση στη δημιουργία εστιατορίων αλλά και στην επεξεργασία τροφίμων – ναι, το ιστορικά καλύτερο ελληνικό τυποποιημένο σνακ, τα πατατάκια Τσακίρης, αποτελούν μέρος της οικογενειακής παράδοσης του Γρηγόρη.

Έτσι προκύπτουν πιάτα φτιαγμένα με υλικά πολύ καλής ποιότητας, οικεία, προσγειωμένα, μακριά από εξεζητημένους πειραματισμούς, στα οποία η διαφορετική μαγειρική προσέγγιση χαρίζει άλλη διάσταση.

Στην κουζίνα, που είναι ανοιχτή, εκφράζοντας την ειλικρίνεια της παραγωγής, μαγειρεύουν με πάθος ο Γρηγόρης Τσακίρης και η νέα γενιά, ο γιος του, ο Γιώργος, που ξεδιπλώνει το ταλέντο του στα νόστιμα πιάτα που θα βρεθούν στο τραπέζι σου.

Η κουζίνα είναι επικεντρωμένη στο κρέας με ελληνική καταγωγή, από Μυτιλήνη μέχρι Κομοτηνή. Σίγουρα, δε, ο τρόπος ψησίματος έχει την ταυτότητα του Τσακίρη και απογειώνει τις γεύσεις.

Το μενού πατάει πάνω σε καλοδουλεμένες συνταγές με πινελιές από ιταλικά υλικά. Θα δοκιμάσεις μπιφτέκι κατσικίσιο, τα διάσημα φρέσκα τσιπς «αλά Τσακίρης» που συνοδεύονται με αυγά τηγανητά και παρμεζάνα, λουκάνικα χειροποίητα που φτιάχνονται στο μαγαζί από μοσχίδα με αυθεντική και χωρίς καρυκεύματα κρεάτινη γεύση, ψητή φορμαέλα Αράχωβας που σερβίρεται με σπιτικό γλυκό κουταλιού βύσσινο.

Ρις Με Γούστο, Β. Παύλου 98, Βούλα, 210 8959185

 

KgrillVoula

H απόλαυση σερβίρεται ψητή στην πλατεία της Βούλας.

3 μαγαζιά που θα γιορτάσουν την Τσικνοπέμπτη Facebook Twitter
Με ένα μενού βασισμένο σε εκλεκτά κρέατα που ψήνονται στον αυθεντικό ισπανικό φούρνο Josper, η γνήσια ελληνική παράδοση περνά σε άλλο επίπεδο.

Κι όμως, οι πιο κλασικές γεύσεις μπορούν να σου ανοίξουν νέους γαστρονομικούς ορίζοντες, όταν η παρασκευή τους περιλαμβάνει μεράκι και έμπνευση, αποκαλύπτοντας την απλότητα και τη μοναδικότητα της ελληνικής κουζίνας.

Το K Grill στη Βούλα είναι η πρόταση του Ομίλου Καστελόριζο και απευθύνεται στους λάτρεις του κρέατος που ψάχνουν κάτι διαφορετικό στη γευστική τους αναζήτηση.

Με ένα μενού βασισμένο σε εκλεκτά κρέατα που ψήνονται στον αυθεντικό ισπανικό φούρνο Josper, η γνήσια ελληνική παράδοση περνά σε άλλο επίπεδο.

Παραδοσιακό σουβλάκι σε καλαμάκι ή πίτα, ζουμερό ψητό κοτόπουλο, νόστιµο κεµπάπ, χωριάτικο λουκάνικο, χοιρινά µπριζολάκια και μια πλούσια ποικιλία κρεάτων είναι αυτά που θα σε εντυπωσιάσουν με τη γεύση αλλά και την παρουσίασή τους, ενώ στα must που πρέπει να δοκιμάσεις είναι η τρυφερή picanha, τα μοσχαρίσια μπιφτέκια που μοσχοβολούν με αυγά μάτια, η χοιρινή tomahawk που ζυγίζει σχεδόν 1 κιλό, το αρνίσιο φιλέτο και, φυσικά, η εξαιρετική σαλάτα με πρόβειο προσούτο που δεν θα βρεις αλλού.

Για την παρέα υπάρχει η πρόταση της ποικιλίας κρεάτων, ενώ για τους χορτοφάγους, οι επιλογές σε πιάτα είναι εξαιρετικές και βασισμένες πάντα στα φρέσκα υλικά της ελληνικής γαστρονομίας.

Σε ένα χαλαρό περιβάλλον, στην κεντρική πλατεία της Βούλας, το K Grill είναι το στέκι που φέρει τη σφραγίδα του Ομίλου Καστελόριζο ως εγγύηση γεύσης και ποιότητας.

Την Τσικνοπέμπτη τα αρνίσια παϊδάκια έρχονται να προστεθούν στο μενού των ψητών γεύσεων ως μια πρόταση που ετοιμάζεται εξαιρετικά για την ημέρα και θα σε μυήσει στα μυστικά της grilled απόλαυσης.

KgrillVoula, Βασιλέως Παύλου 78, Βούλα, 210 899 4040, www.kgrillvoula.gr, Facebook, Instagram

BarBara Que

Burger και steaks που αλλάζουν ό,τι ήξερες για την ψητή γεύση.

3 μαγαζιά που θα γιορτάσουν την Τσικνοπέμπτη Facebook Twitter
Εμπνευσμένο από το αμερικανικό στυλ, το ΒarBara Que σε υποδέχεται σε έναν χώρο όπου η τζαμαρία έχει αντικαταστήσει τους τοίχους, έτσι ώστε το καλοκαίρι ο εσωτερικός χώρος να γίνεται ένα με την εξωτερική αυλή.

Αν είσαι από εκείνους που θεωρούν ότι φαγητό ίσον κρέας, τότε το ΒarBara Que είναι το μέρος που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείς.

Αν, πάλι, είσαι από εκείνους που εκτιμούν μια ιδιαίτερη κοπή και αναγνωρίζεις το πραγματικά καλό κρέας, τότε το ΒarBara Que θα γίνει το αγαπημένο σου στέκι, αφού εδώ θα βρεις μια σειρά από πιάτα που σε κάνουν να αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι σε κάποιο από τα πιο χαρακτηριστικά στέκια της Νέας Υόρκης.

Εμπνευσμένο από το αμερικανικό στυλ, το ΒarBara Que σε υποδέχεται σε έναν χώρο όπου η τζαμαρία έχει αντικαταστήσει τους τοίχους, έτσι ώστε το καλοκαίρι ο εσωτερικός χώρος να γίνεται ένα με την εξωτερική αυλή.

Η μεγάλη ξύλινη μπάρα γίνεται το αγαπημένο σημείο απ' όπου μπορείς να απολαύσεις το φαγητό σου και η ανοιχτή κουζίνα σού αποκαλύπτει όλα τα μυστικά των γεύσεων που σε περιμένουν ή σχεδόν όλα...

Οι πέντε διαφορετικές κοπές κρέατος, που περιλαμβάνουν τη βραζιλιάνικη picanha, το rib eye, το tomahawk, το ribroast και το flank, αναδεικνύουν έναν γαστρονομικό θησαυρό που προέρχεται αποκλειστικά από μοσχάρι Black Angus.

Το ίδιο ισχύει και για τα burgers, που έχουν κάνει γνωστό το ΒarBara Que ως must spot όσων αγαπούν την αμερικανική κουζίνα, αφού ο κατάλογος περιλαμβάνει μια σειρά από burgers που δεν έχεις ξαναδοκιμάσει, βασισμένα στην πλούσια και ζουμερή γεύση που προσφέρει το μοσχαρίσιο μπιφτέκι αλλά και ο συνδυασμός των εξαιρετικών υλικών σε κάθε συνταγή.

Αν το ψητό είναι ο οδηγός της γευστικής σου αναζήτησης, ο προορισμός σου είναι το ΒarBara Que που θα σε παρασύρει σε ένα ταξίδι στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

BarBara Que, Εθνικής Αντιστάσεως 27, Βριλήσσια, 213 0349058, Facebook, Instagram

 

Γεύση
0

LIVE!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini «στου Ηλία» Μαρινάκη 

Γεύση / Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini στου Ηλία Μαρινάκη 

Στην πιάτσα των Ιλισίων, σε ένα μέρος όπου όλα είναι μελετημένα, ένας πολύπειρος και προσγειωμένος μπάρμαν μας καλεί να χαθούμε στον «Κήπο των επίγειων απολαύσεων», συζητώντας και πίνοντας κλασικά αλλά αναβαθμισμένα κοκτέιλ.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΜΠΑΚΑΛΙΚΑ, DELI

Γεύση / Ο μεγάλος οδηγός του Αθηναίου καλοφαγά: Τα 51 πιο νόστιμα σημεία της πόλης

Εξειδικευμένα παντοπωλεία, deli με αλλαντικά και τυριά από την Ελλάδα και τον κόσμο, χασάπικα για κρέατα άριστης ποιότητας, κάβες και φούρνοι με ψωμιά παραδοσιακά αλλά και νέας εποχής, σε μια λίστα που μπορεί να είναι ο παράδεισος του foodie.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Είναι η τούρτα αμυγδάλου του Μπόζα η πιο ωραία στην Αθήνα;

Γεύση / Είναι η τούρτα αμυγδάλου του Μπόζα η πιο ωραία τούρτα της Αθήνας;

Όσο και αν η τέχνη της ζαχαροπλαστικής έχει κάνει άλματα στη χώρα μας, δεν έχουμε πάψει ποτέ να αγαπάμε τα «παλιά γλυκά» που μας θυμίζουν παιδικά χρόνια, οικογενειακές συγκεντρώσεις, γενέθλια και γιορτές.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ωδή στην pure σεβεντίλα: Ένα σπίτι που μοιάζει με μικροοργανισμό.

Γεύση / Ένα σπίτι στο Παλαιό Φάληρο που αποθεώνει τα απίθανα '70s

Το σπίτι του Γιώργου Κελέφη, εκδότη του περιοδικού ΟΖΟΝ, στο Παλαιό Φάληρο ‒σχεδιασμένο από τους σπουδαίους αρχιτέκτονες Δημήτρη και Σουζάνα Αντωνακάκη‒ μοιάζει με χρονοκάψουλα που σε μεταφέρει στη δεκαετία του ’70.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Τα κρασιά της Κεφαλονιάς: Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και άλλες εξαιρετικές ποικιλίες

Το κρασί με απλά λόγια / Τα κρασιά της Κεφαλονιάς: Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και άλλες εξαιρετικές ποικιλίες

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης ταξιδεύουν στους αμπελώνες της Κεφαλονιάς, με οδηγό τον οινοποιό Ευρυβιάδη Σκλάβο. Μαθαίνουμε για τις γνωστές, αλλά και τις πιο σπάνιες ποικιλίες του νησιού, καθώς και για τον ρόλο που παίζει το βουνό Αίνος στην αμπελουργία του.
THE LIFO TEAM
Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Γεύση / Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Ο Βαγγέλης από το «Σπιρτόκουτο» –δηλαδή ο Γιάννης Βουλγαράκης– άφησε τα Κύθηρα για την Αθήνα και ανανέωσε, με τις λιτές του γεύσεις, έναν χώρο όπου κάποτε αράζαμε για ποτά και τώρα πηγαίνουμε για φρέσκες παπαρδέλες και σφακιανόπιτα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Γιαννούδι, Μαραθέφτικο, Μαύρο: Οι άγνωστες δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Το κρασί με απλά λόγια / Γιαννούδι, Μαραθεύτικο, Μαύρο: Οι ερυθρές δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Σε τι ξεχωρίζουν οι γηγενείς κόκκινες ποικιλίες της Κύπρου; Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον οινολόγο και οινοποιό Σοφοκλή Βλασίδη και συζητούν μαζί του για τα αυτόριζα αμπέλια του νησιού.
THE LIFO TEAM
Ronin: Ένα καταφύγιο ιαπωνικής κομψότητας και γεύσης στο Κολωνάκι/ Στο Ronin στο Κολωνάκι θα ανακαλύψεις το νόημα της ιαπωνικής απλότητας/ Ronin: Η ιαπωνική απλότητα που συγκινεί σε κάθε πιάτο

Γεύση / Ronin: Ιαπωνέζικη κουζίνα με ακρίβεια, λιγότερο fusion, περισσότερο zen

Το εστιατόριο Ronin φέρνει στο Κολωνάκι τη δύναμη της απλότητας της ιαπωνικής κουλτούρας και την αποθέωση της γευστικής λεπτομέρειας σε έναν απολαυστικό διάλογο μεταξύ παράδοσης και μοντέρνας δημιουργίας.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Γεύση / Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Ο σεφ Δημήτρης Μπαλάκας σιγομαγειρεύει σχεδόν τα πάντα στον ξυλόφουρνο, «ψήθηκε» με τις παραδοσιακές γεύσεις στον φούρνο του παππού και της γιαγιάς του, και μοιράστηκε μαζί μας τρεις αυθεντικές συνταγές από τη Φλώρινα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Γκίκας Ξενάκης

Γκίκας Ξενάκης / «Έχω κάνει λάθη – δούλεψα πολύ με τον εαυτό μου για να τους σέβομαι όλους στην κουζίνα»

Μεγαλώνοντας στη Θήβα, αγάπησε το φρέσκο ψάρι, τα άγρια χόρτα και τις ταπεινές συνταγές. Αν και είχε αρχικά πολύ κακή εικόνα για τους μάγειρες, εξελίχθηκε σε σεφ για τον οποίο –όπως είπε ο Επίκουρος– μπορούσε να καταλάβει κανείς ένα πιάτο του με κλειστά τα μάτια. Ο «τιμονιέρης» της κουζίνας του Aleria, Γκίκας Ξενάκης, είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ