H συναρπαστική διάσωση φαλακρού αετού που πάγωσε η ουρά του

0

Οι παγεροί άνεμοι και το polar vortex έκρυβαν μία οδυνηρή περιπέτεια για έναν νεαρό αετό στο Μίσιγκαν. Το αρπακτικό ενώ κυνηγούσε μέσα στους ανέμους είδε τη μεγαλόπρεπη ουρά του να μετατρέπεται σε μία σφαίρα πάγου: στην άκρη της είχαν εγκλωβιστεί κλαδιά, φύλλα και νερό που μετατράπηκε σε ένα κομμάτι πάγου μεγαλύτερο των 20 εκ. 

Η ομάδα διάσωσης που τον εντόπισε, αντιλήφθηκε όχι μόνο ότι το αρπακτικό πτηνό δεν μπορούσε να πετάξει εξαιτίας της παγωμένης μάζας που είχε φυλακίσει την ουρά του, αλλά και ότι ο αετός πονούσε σε κάθε βήμα που επιχειρούσε να κάνει ακόμη και στη γη. 

Με αρκετό κόπο τον έπιασαν και επιχείρησαν να αποσπάσουν τον πάγο, όμως, η πρώτη αυτή απόπειρα διάσωσης στέφθηκε με αποτυχία: το επόμενο βήμα ήταν να οδηγηθεί σε καταφύγιο άγριων ζώων και εκεί οι ειδικοί να βουτήξουν την ουρά σε ζεστό νερό, προκειμένου να λιώσει ο πάγος. 

Παρά τις αρχικές αντιδράσεις του αρπακτικού, η προσπάθεια αξίζει τον κόπο κι αυτό φαίνεται ακόμη και στην έκφραση ανακούφισής του, την ώρα που -μετά από μέρες- τον απαλλάσσουν από τα δεσμά που η κακοκαιρία δημιούργησε αποκλειστικά για εκείνον. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τανζανία: H Σαμίγια Σουλούχου Χασάν επανεκλέγεται πρόεδρος και εκατοντάδες θεωρούνται νεκροί στις ταραχές

Διεθνή / Τανζανία: H Σαμίγια Σουλούχου Χασάν επανεκλέγεται πρόεδρος και εκατοντάδες θεωρούνται νεκροί στις ταραχές

Οι διαδηλώσεις οδηγούνται κυρίως από νέους - Κατηγορούν την κυβέρνηση ότι υπονομεύει τη δημοκρατία καταστέλλοντας τους βασικούς ηγέτες της αντιπολίτευσης
LIFO NEWSROOM
Μαλδίβες: Η πρώτη χώρα που απαγορεύει το κάπνισμα σε όποιον γεννήθηκε μετά το 2007

Διεθνή / Μαλδίβες: Η πρώτη χώρα που απαγορεύει το κάπνισμα σε όποιον γεννήθηκε μετά το 2007

Οι Μαλδίβες πρωτοπορούν απαγορεύοντας σε όποιον γεννήθηκε μετά την 1η Ιανουαρίου του 2007 να αγοράζει ή να χρησιμοποιεί καπνό, με στόχο την «προώθηση μιας γενιάς χωρίς τσιγάρο»
LIFO NEWSROOM
Τανζανία: Γιατί βυθίστηκε στο χάος μετά τις εκλογές – Αναφορές για εκατοντάδες νεκρούς

Διεθνή / Τανζανία: Γιατί βυθίστηκε στο χάος μετά τις εκλογές – Αναφορές για εκατοντάδες νεκρούς

Οι Αρχές επέβαλαν πλήρες μπλακ άουτ στο διαδίκτυο, μπλοκάροντας δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ο στρατός περιπολεί στους δρόμους
LIFO NEWSROOM
ΓΑΛΛΙΑ ΦΟΡΟΣ ΖΟΥΚΜΑΝ ΥΠΕΡΠΛΟΥΣΙΟΙ

Διεθνή / Γαλλία: Η βουλή απέρριψε τον «φόρο Ζούκμαν» στους υπερπλούσιους

Οι Γάλλοι βουλευτές, αντιθέτως, στήριξαν ένα ηπιότερο κυβερνητικό σχέδιο για τη φορολόγηση περιουσιακών στοιχείων - «Να μην πληρώσουν οι Γάλλοι τον φόρο που δεν θέλουν να πληρώσουν οι δισεκατομμυριούχοι»
LIFO NEWSROOM