Παρίσι: Εκκενώθηκε συνοικία για την εξουδετέρωση βόμβας του Β' Παγκοσμίου Πολέμου

Παρίσι: Εκκενώθηκε συνοικία για την εξουδετέρωση βόμβας του Β' Παγκοσμίου Πολέμου Facebook Twitter
0

Μία ολόκληρη συνοικία του Παρισιού παρέλυσε σήμερα, καθώς σχεδόν 1800 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους για να εξουδετερωθεί μία βόμβα αεροπλάνου του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Η βόμβα ανακαλύφθηκε σε εργοτάξιο κοντά στον περιφερειακό αυτοκινητόδρομο του Παρισιού, στο βόρειο Παρίσι, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αστυνομία.

Εκτός από την εκκένωση της περιοχής από τους κατοίκους υπήρξε και αναστάτωση στα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Η βόμβα μετακινήθηκε αργά το πρωί και τοποθετήθηκε σ' ένα ειδικό κιβώτιο. Ένα σύστημα πυροδότησης προκάλεσε στη συνέχεια την έκρηξη του μηχανισμού.

«Η επιχείρηση καταστροφής της βόμβας #PortDeLaChapelle εξελίχθηκε χωρίς επεισόδια. Τέλος στους περιορισμούς που επιβλήθηκαν και απενεργοποίηση του πυρήνα ενημέρωσης του κοινού», ανακοίνωσε η αστυνομία με μήνυμά της στο Twitter.

Η επιχείρηση εξουδετέρωσης της βόμβας απαίτησε «την εκκένωση (...) σημαντικού τμήματος της συνοικίας Πορτ ντε λα Σαπέλ και την απομάκρυνση 300 ανθρώπων στο γειτονικό Σεν-Ντενί, σύμφωνα με την αστυνομία. Οι δύο κοινότητες διέθεσαν γυμναστήρια για να τους υποδεχθούν.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: Η αποξένωση από τη βασιλική οικογένεια και ο μονόλογος της συμφιλίωσης

Ο πρίγκιπας Χάρι, σε νέα συνέντευξή του, εκφράζει την επιθυμία του για συμφιλίωση με τη βασιλική οικογένεια, ωστόσο οι δηλώσεις του περιέχουν θυμό, αιχμές και επιθέσεις κατά του πατέρα του, του θεσμικού κατεστημένου και του δικαστικού σώματος
LIFO NEWSROOM
ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΤΡΑΜΠ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Διεθνή / Νέο διάταγμα Τραμπ απειλεί την οικονομική ανεξαρτησία των γυναικών στις ΗΠΑ

Το νέο εκτελεστικό διάταγμα Τραμπ, με επίφαση την αξιοκρατία και την «ουδετερότητα», αμφισβητεί κρίσιμες προστασίες κατά των έμφυλων και φυλετικών διακρίσεων
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ
Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Διεθνή / Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Την Παρασκευή, χιλιάδες Τουρκοκύπριοι κατέκλυσαν τους δρόμους της Λευκωσίας διαδηλώνοντας ενάντια στο νομοθέτημα που επιτρέπει τη χρήση μαντίλας στα σχολεία, φωνάζοντας συνθήματα όπως «κάτω τα χέρια από τον τόπο μας»
LIFO NEWSROOM