Συνταγματική Αναθεώρηση: Ξεκίνησε η πρώτη ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή

Συνταγματική Αναθεώρηση: Ξεκίνησε η πρώτη ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Ξεκίνησε στην Ολομέλεια της Βουλής η ονομαστική ψηφοφορία επί των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ (καθώς και ομάδων βουλευτών που έχουν τον απαιτούμενο αριθμό των 50 υπογραφών) για τις υπό αναθεώρηση διατάξεις του Συντάγματος.


Η συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος έκλεισε με τις τοποθετήσεις των γενικών εισηγητών και ειδικών αγορητών των κομμάτων και η ανακοίνωση του αποτελέσματος θα γίνει προς το απόγευμα.

Στο επίκεντρο των διαφωνιών μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων βρέθηκαν, κυρίως, το άρθρο 32 που αφορά τον τρόπο εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας και για το οποίο έχουν καταθέσει προτάσεις τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η ΝΔ, καθώς και το άρθρο 16 που προβλέπει την ίδρυση και λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων, σύμφωνα με την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ένα ακόμα σημείο αιχμής μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ήταν εκ νέου η ερμηνεία του άρθρου 110 για τη δεσμευτικότητα ή μη της επόμενης Βουλής, από την παρούσα Βουλή, ως προς την κατεύθυνση και το περιεχόμενο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε στην άποψη ότι η παρούσα Βουλή δεσμεύει την επόμενη ως προς την κατεύθυνση και το περιεχόμενο των υπό αναθεώρηση διατάξεων, άποψη την οποία απορρίπτει κατηγορηματικά η ΝΔ, υποστηρίζοντας ακριβώς το αντίθετο και με την οποία συντάσσεται και η ΔΗΣΥ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΕΛΦΟΙ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης από Δελφούς: «Χρειαζόμαστε plan b εάν η κρίση στη Μέση Ανατολή επεκταθεί»

«Εάν το μπλόκο στα Στενά του Ορμούζ συνεχιστεί, είναι θέμα χρόνου να έχουμε σημαντικές διαταραχές στον εφοδιασμό του πετρελαίου και προϊόντων», σημείωσε ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΛΒΕΡΤΟΣ ΜΟΝΑΚΟ

Πολιτική / Στην Ελλάδα ο πρίγκιπας Αλβέρτος Β' του Μονακό: Συναντήθηκε με Μητσοτάκη και Τασούλα

Κατά τις συναντήσεις, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις πρωτοβουλίες της χώρας για βιώσιμη διαχείριση του θαλάσσιου πλούτου και τον ρόλο της Μεσογείου ως κοινού σημείου αναφοράς
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Είναι πολύ σημαντικό για την παγκόσμια οικονομία να διασφαλιστεί ότι τα Στενά θα παραμείνουν ανοιχτά»

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή έγιναν στο πλαίσιο συνάντησής του με τον αντιπρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Χουσεΐν αλ-Σεΐχ
THE LIFO TEAM