Ντόρα Μπακογιάννη: Θα χρησιμοποιώ τον όρο Βόρεια Μακεδονία

Ντόρα Μπακογιάννη: Θα χρησιμοποιώ τον όρο Βόρεια Μακεδονία Facebook Twitter
Eurokinissi
0

«Θα χρησιμοποιώ τον όρο Βόρεια Μακεδονία» δήλωσε η πρώην υπουργός βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη. 

Η πρώην υπουργός μιλώντας στον Νews24/7 πρόσθεσε ότι «Δεν θα μιλήσω ποτέ για Μακεδόνα πρωθυπουργό και Μακεδόνα υπουργό».

Σε ερώτηση για τις απόψεις Μπογδάνου για την ΕΡΤ η κα Μπακογιάννη απάντησε ότι «η ΝΔ είναι ένα βαθιά δημοκρατικό πατριωτικό φιλελεύθερο κόμμα. Όταν είπαμε ότι η ΕΡΤ είναι εργαλείο προπαγάνδας είχαμε δίκιο. Είχα διαφωνήσει με το κλείσιμο της ΕΡΤ. Εγώ θέλω να δω μια ποιοτική ελεύθερη δημόσια τηλεόραση. Οι ακραίες φωνές (σ.σ. για τανκς στην ΕΡΤ) δεν εκφράζουν τη θέση της ΝΔ».

Αναφορικά με την υποψηφιότητά της για ΓΓ του Συμβουλίου της Ευρώπης είπε ότι «θα κριθεί τον Ιούνιο από 670 βουλευτές απ' όλη την Ευρώπη», ενώ για ενδεχόμενη υποστήριξή από την κυβέρνηση και αν έχει κάποιο νέο σχετικά, η κα Μπακογιάννη απάντησε «όχι. Θα δούμε ποια θα είναι η θέση της ελληνικής κυβέρνησης».

Όσον αφορά στη θεωρία περί «σικέ διαζυγίου» Τσίπρα-Καμμένου σχολίασε ότι «φαινόταν ότι είναι σικέ γιατί υπήρχε συμφωνία που δεν την τήρησε ο κ. Τσίπρας που πούλησε τον κ. Καμμένο ο οποίος τώρα κλαίει. Έτσι το διαζύγιο έγινε από σικέ πραγματικό».

Μιλώντας για τις εκλογές τόνισε ότι «από την ώρα που θα στηθούν κάλπες στέλνεται ένα πολιτικό μήνυμα. Αν δεν γίνουν ταυτόχρονα οι εθνικές εκλογές, οι ευρωεκλογές θα είναι καθοριστικές. Το βράδυ των εκλογών όλοι θα ξέρουν ποιο είναι το μήνυμα, ο λαός θα εκφραστεί. Το μήνυμα θα είναι συντριπτικό. Υπάρχει οργή στον κόσμο».

«Ποτέ δεν υπήρξε η ΝΔ -συνέχισε- τίποτα άλλο από μία μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη. Αν δεν καλύψει το πλήρες εύρος δεν υπάρχει περίπτωση να κερδίσει εκλογές. Πρέπει να συνδυάσει απόψεις που δεν είναι εύκολο να συνδυαστούν».

Κατά την Ντόρα Μπακογιάννη με τη συμφωνία των Πρεσπών «μακροπρόθεσμα, επειδή δεν έχει αντιμετωπιστεί το ταυτοτικό θέμα του αλυτρωτισμού, θα υπάρξουν προβλήματα και εντός της γειτονικής χώρας και εκτός. Η διαφορετική άποψη του κ. Θεοδωράκη προφανώς επηρεάζει. Ο ελληνικός λαός θα επιβάλει τις μετεκλογικές συνεργασίες».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Το αντίδοτο απέναντι στην ακρίβεια, είναι η αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος»

«Δεν αρκεί μόνο να βρει κάποιος οποιαδήποτε δουλειά, αλλά το πώς, θα παντρέψουμε τις ανάγκες των επιχειρήσεων με τις ανάγκες των εργαζομένων», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΙΤΑΚΗΣ ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν χρειάζονται διαμεσολαβητές στα ελληνοτουρκικά» - Πότε αναμένεται η συνάντηση με τον Ερντογάν

Όσα είπε ο πρωθυπουργός για τις σχέσεις της Ελλάδας με ΗΠΑ, Τουρκία και Ισραήλ, τον στόχο της αυτοδυναμίας, την τροπολογία για τη συνεπιμέλεια, την αναθεώρηση του Συντάγματος
THE LIFO TEAM