Εννέα νεκροί από τις σφοδρές βροχοπτώσεις στη Μαδαγασκάρη

Εννέα νεκροί από τις σφοδρές βροχοπτώσεις στη Μαδαγασκάρη Facebook Twitter
Φωτό Αρχείου - EPA
0

Οι σφοδρές βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν τη νύχτα του Σαββάτου στο Ανταναναρίβο είχαν αποτέλεσμα να καταρρεύσουν κατοικίες και τουλάχιστον εννιά κάτοικοι να χάσουν τη ζωή τους, σύμφωνα με έναν απολογισμό που δημοσιοποίησε χθες το πυροσβεστικό σώμα της Μαδαγασκάρης.

Κατά τη διάρκεια επιχείρησης για την αντιμετώπιση της κρίσης που προκάλεσαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα, «το βράδυ του Σαββάτου στο Τσιμιαλονζάφι, βρέθηκαν πέντε πτώματα», ενημέρωσε η πυροσβεστική της Μαδαγασκάρης το Γαλλικό Πρακτορείο. «Και, την Κυριακή, βρέθηκαν κάτω από τα συντρίμμια άλλα τέσσερα πτώματα».

Η χωροφυλακή ανέφερε ότι δέχθηκε κλήσεις κατοίκων της συνοικίας που ζητούσαν βοήθεια περί τις 19:00 το Σάββατο.

Ο βουλευτής του τέταρτου διαμερίσματος του Ανταναναρίβο, ο Φελίξ Ραντριαμαντιμπσού, ανέφερε ότι πέντε σπίτια παρασύρθηκαν από ορμητικά νερά και τα συντρίμμια καταπλάκωσαν άλλες κατοικίες στη συνοικία Τσιμιαλονζάφι, αντίκρυ στον πέτρινο όγκο του λόφου Αντοάλο.

Σε αυτόν τον λόφο βρίσκονται αρκετά ιστορικά κτίρια της πρωτεύουσας, όπως το σπίτι του Ζαν Λαμπόρντ (1805-1878, εξερευνητής, σύμβουλος της μοναρχίας των Μερίνα, βιομήχανος, μεταγενέστερα πρώτος πρόξενος της Γαλλίας στη Μαδαγασκάρη) ή το βασιλικό παλάτι Μαντζακαμιάντα, που αποτελεί μαγνήτη για τους τουρίστες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Νέοι νόμοι κατά της ρητορικής μίσους μετά την τραγωδία στην παραλία Μπόντι

Διεθνή / Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Νέοι νόμοι κατά της ρητορικής μίσους μετά την τραγωδία στην παραλία Μπόντι

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός ανακοινώνει νέους νόμους κατά της ρητορικής μίσους, παραδεχόμενος ότι θα μπορούσαν να είχαν γίνει περισσότερα πριν από τη σφοδρότερη τρομοκρατική επίθεση στην ιστορία της χώρας
THE LIFO TEAM
O Τραμπ απηύθυνε διάγγελμα για να περηφανευτεί για τον εαυτό του και να αποδώσει ευθύνες στον Μπάιντεν

Διεθνή / O Τραμπ απηύθυνε διάγγελμα για να αποδώσει ευθύνες στον Μπάιντεν και να περηφανευτεί για τον εαυτό του

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν παρουσίασε καμία νέα πρόταση για την αντιμετώπιση της κρίσης του κόστους ζωής στις ΗΠΑ, αντ' αυτού τα έβαλε με τους μετανάστες και τους τρανς
THE LIFO TEAM
Rob και Michele Reiner: Ο λόγος που ο γιος τους μπορεί να αντιμετωπίσει θανατική ποινή

Διεθνή / Rob και Michele Reiner: Ο λόγος που ο γιος τους μπορεί να αντιμετωπίσει ακόμη και θανατική ποινή

Οι δύο κατηγορίες για φόνο πρώτου βαθμού περιλαμβάνουν έναν επιβαρυντικό παράγοντα, που σημαίνει ότι αν κριθεί ένοχος, μπορεί να του επιβληθεί η αυστηρότερη δυνατή ποινή
THE LIFO TEAM