ΤΕΡΜΑ ΤΟ GOOGLE ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ

ΤΕΡΜΑ ΤΟ GOOGLE ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ Facebook Twitter
0

Η Google αποχωρεί από την κινεζική αγορά στις 10 Απριλίου αντιδρώντας με αυτό τον τρόπο στην λογοκρισία στο διαδίκτυο από την κυβέρνηση της χώρας. Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον κινέζικο τύπο η Google έστειλε επιστολές στους συνεργάτες της με τις οποίες τους γνωστοποιεί ότι το Google.cn θα κλείσει στα τέλη Μαρτίου. Το κλείσιμο του Google.cn είχε περάσει σαν είδηση και στους οι Financial Times της περασμένης εβδομάδας.

H διαμάχη της Google με την κινεζική κυβέρνηση έχει ξεκινήσει από τον Ιανουάριο όταν η εταιρεία ανακοίνωσε ότι είχε αντιληφθεί εκτεταμένες κυβερνοεπιθέσεις εναντίον της. Οι επιθέσεις προέρχονταν από τα χωρικά ύδατα της Κίνας και είχαν στόχο την υποκλοπή πληροφοριών για Κινέζους αντιφρονούντες. Αντιδρώντας στις επιθέσεις, η Google ανακοίνωσε ότι σκοπεύει σταματήσει να λογοκρίνει τα αποτελέσματα της μηχανής αναζήτησης στο Google.cn, αγνοώντας τις απαιτήσεις της κινεζικής νομοθεσίας.

Το θέμα της διαδικτυακής λογοκρισίας και των κυβερνοεπιθέσεων έχει προκαλέσει σοβαρή ένταση στις διπλωματικές σχέσεις Πεκίνου-Ουάσινγκτον. Παρ’ όλα αυτά, η κινεζική κυβέρνηση επιμένει ότι οι ξένες εταιρείες πρέπει να σέβονται τις νομοθεσίες των χωρών στις οποίες δραστηριοποιούνται.

ΜΚ

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ψάρια στη Σελήνη: Το φιλόδοξο σχέδιο της Γαλλίας για διαστημική ιχθυοκαλλιέργεια

Τech & Science / Ψάρια στη Σελήνη: Το σχέδιο της Γαλλίας για διαστημικές ιχθυοκαλλιέργειες

Το γαλλικό πρόγραμμα Lunar Hatch ετοιμάζεται να στείλει λαβράκια στο διάστημα, ανοίγοντας τον δρόμο για βιώσιμη τροφή σε αποστολές στη Σελήνη και τον Άρη – αλλά και σε απομονωμένες περιοχές της Γης
LIFO NEWSROOM
Ο δορυφόρος που θα «ζυγίσει» τα 1,5 τρισεκατομμύρια δέντρα του πλανήτη

Τech & Science / Ο δορυφόρος που θα «ζυγίσει» τα 1,5 τρισεκατομμύρια δέντρα του πλανήτη

Η σημασία της αποστολής είναι τεράστια, καθώς μέχρι σήμερα η εκτίμηση του αποθηκευμένου άνθρακα βασιζόταν σε μεμονωμένες μετρήσεις δέντρων και υπολογισμούς με σημαντικό περιθώριο σφάλματος
LIFO NEWSROOM
Τι μας δείχνουν τα πρώτα ίχνη ζωής εκτός της Γης;

Διάστημα / Βρέθηκαν όντως ίχνη εξωγήινης ζωής;

Τι ανακάλυψε ακριβώς το τηλεσκόπιο James Webb; Θα υπάρξει σύντομα κατοικήσιμος πλανήτης; Πόσο κοντά είμαστε στην κατάκτηση του Διαστήματος; Ο αστρονόμος και καθηγητής Φυσικής του Διαστήματος Ξενοφών Μουσάς εξηγεί τι σηματοδοτεί η ανακάλυψη του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ