ΤΕΡΜΑ ΤΟ GOOGLE ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ

ΤΕΡΜΑ ΤΟ GOOGLE ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ Facebook Twitter
0

Η Google αποχωρεί από την κινεζική αγορά στις 10 Απριλίου αντιδρώντας με αυτό τον τρόπο στην λογοκρισία στο διαδίκτυο από την κυβέρνηση της χώρας. Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον κινέζικο τύπο η Google έστειλε επιστολές στους συνεργάτες της με τις οποίες τους γνωστοποιεί ότι το Google.cn θα κλείσει στα τέλη Μαρτίου. Το κλείσιμο του Google.cn είχε περάσει σαν είδηση και στους οι Financial Times της περασμένης εβδομάδας.

H διαμάχη της Google με την κινεζική κυβέρνηση έχει ξεκινήσει από τον Ιανουάριο όταν η εταιρεία ανακοίνωσε ότι είχε αντιληφθεί εκτεταμένες κυβερνοεπιθέσεις εναντίον της. Οι επιθέσεις προέρχονταν από τα χωρικά ύδατα της Κίνας και είχαν στόχο την υποκλοπή πληροφοριών για Κινέζους αντιφρονούντες. Αντιδρώντας στις επιθέσεις, η Google ανακοίνωσε ότι σκοπεύει σταματήσει να λογοκρίνει τα αποτελέσματα της μηχανής αναζήτησης στο Google.cn, αγνοώντας τις απαιτήσεις της κινεζικής νομοθεσίας.

Το θέμα της διαδικτυακής λογοκρισίας και των κυβερνοεπιθέσεων έχει προκαλέσει σοβαρή ένταση στις διπλωματικές σχέσεις Πεκίνου-Ουάσινγκτον. Παρ’ όλα αυτά, η κινεζική κυβέρνηση επιμένει ότι οι ξένες εταιρείες πρέπει να σέβονται τις νομοθεσίες των χωρών στις οποίες δραστηριοποιούνται.

ΜΚ

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΛΑΞΙΑΣ ΠΙΟ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΟΣ ΠΑΛΙΟΣ

Τech & Science / Βρήκαν τον πιο απομακρυσμένο και παλιό γαλαξία που έχει παρατηρηθεί ποτέ

Ο γαλαξίας MoM-z14 προσφέρει ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες ενδείξεις για το χρονολόγιο της ιστορίας του Σύμπαντος και για το πόσο διαφορετικό ήταν το πρώιμο Σύμπαν από ό,τι περίμεναν οι αστρονόμοι
THE LIFO TEAM
Ανακαλύφθηκε νέος δυνητικά κατοικήσιμος πλανήτης μεγέθους Γης 146 έτη φωτός μακριά

Τech & Science / Ανακαλύφθηκε νέος δυνητικά κατοικήσιμος πλανήτης στο μέγεθος της Γης, 146 έτη φωτός μακριά

Ωστόσο το άστρο του πλανήτη HD 137010 b, είναι πιο ψυχρό και λιγότερο φωτεινό από τον Ήλιο, γεγονός που σημαίνει ότι η θερμοκρασία στην επιφάνεια του μπορεί να πέφτει κάτω από τους -70 βαθμούς Κελσίου
THE LIFO TEAM