Πυρά Καμμένου σε ΝΑΤΟ, ΕΕ και ΕΥΠ

Πυρά Καμμένου σε ΝΑΤΟ, ΕΕ και ΕΥΠ Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Αιχμές κατά των Υπηρεσιών Πληροφοριών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και του ΝΑΤΟ, άφησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε συνέδριο που διοργάνωσε το ΓΕΕΘΑ. 

«Δεν μοιραζόμαστε πληροφορίες με τις υπηρεσίες πληροφοριών. Οι υπηρεσίες πληροφοριών μοιράζονται πληροφορίες, μόνο εάν το επιθυμούν, με τους αρχηγούς των κυβερνήσεων» είπε, εγείροντας ερωτήματα και για τον τρόπο συνεργασίας σε διακρατικό επίπεδο. 

«Όταν θέλουμε να ταυτοποιήσουμε τα δαχτυλικά αποτυπώματα ενός υπόπτου από μία βάση δεδομένων 40 εκατομμυρίων, χρειαζόμαστε πάνω από τρεις ώρες», είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος σε ζητήματα τρομοκρατίας. 

Το συνέδριο παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, μέλη διπλωματικών αντιπροσωπειών, ξένοι υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί, εκπρόσωποι Διεθνών Οργανισμών και Ινστιτούτων και μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας. 

Σκληρή κριτική άσκησε και στην συνεργασία εντός ΕΕ, την οποία κατηγόρησε πως διοργανώνει δεξιώσεις, ενώ «υπάρχουν δάσκαλοι και καθηγητές (...) πρώην πολεμιστές που εκπαιδεύουν μαθητές να γίνουν τρομοκράτες, έχοντας ευρωπαϊκή ταυτότητα».

Παράλληλα άσκησε κριτική στο ΝΑΤΟ σχετικά με την ιεράρχηση των κινδύνων: «Κάθε χρόνο κάνει σενάρια ρωσικής επίθεσης στην Βόρεια Ευρώπη και αφήνει τη νοτιοανατολική Μεσόγειο χωρίς έλεγχο» είπε.

«Τα πλοία μας συμμετέχουν στο παιχνίδι να ψάχνουν τα ρωσικά υποβρύχια» πρόσθεσε, τονίζοντας ωστόσο πως απαιτείται συνεργασία και με τη Ρωσία. «Αν δεν συνεργαστούμε με τη Ρωσία, είμαστε "γυμνοί" απέναντι στην τρομοκρατία».

«Είμαι ένας από τους πιο μεγάλους σε ηλικία υπουργούς Άμυνας στην Ευρώπη και δεν γνωρίζω εάν θα συνεχίσω την πολιτική μου καριέρα στο μέλλον, για αυτό και θέλω να τα μοιραστώ μαζί σας».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Άλλο ο καταλογισμός ευθυνών και άλλο το κυνήγι μαγισσών

Πολιτική / Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Άλλο ο καταλογισμός ευθυνών και άλλο το κυνήγι μαγισσών

«Η ΝΔ προτείνει τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τη λειτουργία του Οργανισμού από την ίδρυσή του έως σήμερα ώστε να αντιμετωπιστούν οι βαθιά ριζωμένες παθογένειες και οι διακομματικές αστοχίες» ανέφερε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Αχιλλέας Μπέος: «Μας γέμισε κοντέϊνερ στον Βόλο» - Επίθεση κατά της Ζέττας Μακρή

Πολιτική / Αχιλλέας Μπέος: «Μας γέμισε κοντέινερ στον Βόλο» - Επίθεση κατά της Ζέττας Μακρή

Το περιστατικό σημειώθηκε κατά την επίσκεψη του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών σε λύκειο της περιοχής - «Δίχτυα στις μπασκέτες θα βάλει από τα λεφτά που πήρε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ»
LIFO NEWSROOM
Δένδιας: Χρησιμοποιούσαν πολυκατοικία για να στεγάσουν έναν αξιωματικό - Τη μισθώσαμε για 800 χιλ. ευρώ

Πολιτική / Δένδιας: Χρησιμοποιούσαν πολυκατοικία για να στεγάσουν έναν αξιωματικό - Τη μισθώσαμε για 800.000 ευρώ τον μήνα

«Θα καταθέσουμε αύριο δήλωση συμμετοχής στο SAFE, με το 1,2 δισ. ευρώ δημοσιονομικό χώρο που μου έδωσε μετά από διαπραγμάτευση το υπουργείο Οικονομικών», είπε ο Νίκος Δένδιας
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: 25 μεταρρυθμίσεις από τώρα ως το τέλος του έτους

Πολιτική / Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: 25 μεταρρυθμίσεις από τώρα ως το τέλος του έτους

«Είναι πολύ σημαντικό σε επίπεδο υπουργικού συμβουλίου να έχουμε χαράξει έναν οδικό χάρτη με συγκεκριμένους στόχους και προοπτική, με ορίζοντα υλοποίησης το τέλος αυτής της χρονιάς» τόνισε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
ΛΕΙΨΥΔΡΙΑ ΜΕΤΡΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Λειψυδρία: Αλλάζει ριζικά το μοντέλο διαχείρησης υδάτων στη χώρα - Οι 5 βασικοί άξονες

Στη 19η θέση παγκοσμίως η Ελλάδα στον κίνδυνο λειψυδρίας - Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, τόνισε ότι το νερό είναι και θα παραμείνει δημόσιο αγαθό
LIFO NEWSROOM
Πλεύρης από Κοπεγχάγη: «Αν μπεις στην Ευρώπη παράνομα ή η αίτηση ασύλου σου απορριφθεί, πρέπει να επιστρέψεις στη χώρα σου»

Πολιτική / Πλεύρης από Κοπεγχάγη: «Αν μπεις στην Ευρώπη παράνομα ή η αίτηση ασύλου σου απορριφθεί, πρέπει να επιστρέψεις στη χώρα σου»

«Οι επιστροφές των παράνομων μεταναστών πρέπει να είναι η πρώτη μας προτεραιότητα» δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
LIFO NEWSROOM