Εμπάργκο από Rihanna και Axl Rose - Στη μαύρη λίστα ο Τραμπ

Εμπάργκο από Rihanna και Axl Rose - Στη μαύρη λίστα ο Τραμπ Facebook Twitter
0

Η Rihanna και ο Axel Rose είναι οι καινούργιοι διάσημοι επικριτές του Ντόναλντ Τραμπ από τον χώρο της σόου μπίζνες. 

Η σταρ της ποπ και ο τραγουδιστής των Guns N' Roses ζήτησαν η μουσική τους να μην ακούγεται στις προεκλογικές συγκεντρώσεις του Τραμπ. 

Ένας δημοσιογράφος της Washington Post έγραψε στο Twitter πως στη διάρκεια συγκέντρωσης του Τραμπ, στην Τσατανούγκα του Τενεσί, ακούστηκε το τραγούδι της Rihanna «Don't Stop The Music. Η τραγουδίστρια σχολίασε «όχι για πολύ καιρό ακόμα» και περιέγραψε τις συγκεντρώσεις του Τραμπ ως «τραγικές». 

Λίγες ώρες νωρίτερα η τραγουδίστρια είχε αναφέρει στο Instagram πως υποστηρίζει των υποψήφιο των Δημοκρατικών, Άντριου Γκίλουμ, για κυβερνήτη της Φλόριντα. 

To περασμένο Σαββατοκύριακο ήταν ο Axl Rose που κατηγόρησε την καμπάνια του Τραμπ πως εκμεταλλεύεται διάφορα νομικά «παραθυράκια» των αδειών για χρήση των τραγουδιών  που έχουν οι χώροι όπου γίνονται οι συγκεντρώσεις, χωρίς να έχει τη συγκατάθεση των καλλιτεχνών. 

Ο Rose έμαθε πως μια από τις μεγάλες επιτυχίες των Guns N' Roses το «Sweet Child O' Mine», ακούγονταν στις συγκεντρώσεις του Τραμπ. Το συγκρότημά ζήτησε επισήμως η μουσική του να μην παίζεται σε εκδηλώσεις του Τραμπ ή σε εκδηλώσεις που σχετίζονται με τον Αμερικανό πρόεδρο. 

Σύμφωνα πάντως  με τον Γκάνταρ Σέιβορ, αντιπρόεδρο της δισκογραφικής εταιρίας Rough Trade Publishing, συνήθως οι χώροι που γίνονται οι συγκεντρώσεις του Τραμπ έχουν αποκτήσει το δικαίωμα να παίζουν τα τραγούδια που ακούγονται μέσω ευρύτερων συμφωνιών με τις δισκογραφικές εταιρίες.  

Στο παρελθόν, οι Rolling Stones έχουν ζητήσει επανειλημμένως από τον Τραμπ να σταματήσει να χρησιμοποιεί το τραγούδι τους  «You Can't Always Get What You Want» στο κλείσιμο των ομιλιών του. 

Με πληροφορίες από Guardian 

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νεα έκθεση στο Princeton επιστρέφει στα χρόνια που έκαναν τον Willem de Kooning παγκόσμιο μύθο

Πολιτισμός / Νεα έκθεση στο Princeton επιστρέφει στα χρόνια που έκαναν τον Willem de Kooning παγκόσμιο μύθο

Η νέα έκθεση στο Princeton επιστρέφει στην πενταετία 1945-1950, όταν ο Willem de Kooning πέρασε από την αβεβαιότητα και την υπόγεια φήμη στη στιγμή που άρχισε να γίνεται παγκόσμιο καλλιτεχνικό μέγεθος
THE LIFO TEAM
Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης παρουσιάζει την έκθεση «Jeff Koons: Αφροδίτη του Lespugue»

Πολιτισμός / Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης παρουσιάζει την έκθεση «Jeff Koons: Αφροδίτη του Lespugue»

Τι μπορεί να συνδέει ένα μικρό προϊστορικό ειδώλιο σκαλισμένο σε χαυλιόδοντα μαμούθ πριν από περίπου 28.000 χρόνια με ένα μνημειακό γλυπτό Aφροδίτης από ανακλαστικό ανοξείδωτο χάλυβα στον 21ο αιώνα;
THE LIFO TEAM
Αγάπα με! Οι Inez & Vinoodh γιορτάζουν 40 χρόνια κοινής ματιάς με μεγάλη αναδρομική έκθεση στη Χάγη

Πολιτισμός / Αγάπα με! Οι Inez & Vinoodh γιορτάζουν 40 χρόνια πορείας με μια αναδρομική έκθεση

Το Kunstmuseum Den Haag παρουσιάζει από τις 21 Μαρτίου έως τις 6 Σεπτεμβρίου 2026 τη μεγάλη αναδρομική έκθεση Can Love Be a Photograph: 40 Years of Inez & Vinoodh. Με αφορμή τα 40 χρόνια της κοινής τους πορείας, το διάσημο φωτογραφικό δίδυμο μιλά για τη φωτογραφία ως πράξη αγάπης και για μια εικόνα που κινείται ανάμεσα στη μόδα, την τέχνη και την επινόηση της πραγματικότητας
THE LIFO TEAM
Τι ψάχνει ένας γιος όταν ψάχνει την αλήθεια για τον πατέρα του;

Πολιτισμός / Τι ψάχνει ένας γιος όταν ψάχνει την αλήθεια για τον πατέρα του;

Το νέο memoir του Tom Junod χρησιμοποιεί τα οικογενειακά μυστικά, τις αποκαλύψεις και τη δημοσιογραφική έρευνα όχι μόνο για να ξαναδεί έναν χαρισματικό και σκοτεινό πατέρα, αλλά και για να ανοίξει ένα μεγαλύτερο ερώτημα γύρω από τον ανδρισμό, την κληρονομιά και την αλήθεια.
THE LIFO TEAM