Κικίλιας: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «αγκαλιά» με τους κουκουλοφόρους

Κικίλιας: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «αγκαλιά» με τους κουκουλοφόρους Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Βασίλης Κικίλιας, με αφορμή τη χθεσινή επίθεση κουκουλοφόρων στο Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας. 

«Όταν κάποιοι κουκουλοφόροι - με την ανοχή επί 4 χρόνια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ - καίνε, σπάνε, βανδαλίζουν και πετούν καμιά τριανταριά μολότοφ σε μία στατική φρουρά στο ΑΤ Ομονοίας, τότε είναι εν δυνάμει δολοφόνοι και αυτό σημαίνει ότι το κράτος δεν κάνει καλά τη δουλειά του», σχολίασε ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ, μιλώντας στον Alpha. 

«Επί ΣΥΡΙΖΑ έχει αλλάξει τρεις φορές η πολιτική ηγεσία και η κατάσταση είναι απογοητευτική και λίαν ανησυχητική. Τα αποτελέσματα δείχνουν τεράστια ανεπάρκεια στη διοίκηση, σχέσεις μεταξύ των φυλακών Κορυδαλλού, του αναρχικού κόσμου και ποινικών στοιχείων. Ο Ρουβίκωνας αφήνεται να αλωνίσει σε Πανεπιστήμια, δημόσιους χώρους, στη Βουλή, στο Υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας, στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως. Δυστυχώς, έτσι γεννιέται μια νέα γενιά τρομοκρατών στη χώρα, με την πολιτική ανοχή και κάλυψη του ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε κατηγορώντας τους υπουργούς πως ο ένας λέει πως «τα παιδιά κάνουν ακτιβισμό» και ο άλλος πως «τα παιδιά δεν κάνουν τίποτα κακό».

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια υπάρχει κοινή ιδεολογική μήτρα με τον ΣΥΡΙΖΑ από την εποχή που ήταν κόμμα διαμαρτυρίας του 2,5%.

Μάλιστα, όπως είπε, επί Νέας Δημοκρατίας δεν θα υπάρχει ανοχή στην παραβατικότητα, στο μπάχαλο, την ασυδοσία και την αναρχία που επικρατούν.

«Οι Έλληνες πολίτες το δικαιούνται γιατί πληρώνουν μέσω της φορολογίας να έχουν ασφάλεια και τάξη στις γειτονιές τους. Όλοι κρινόμαστε από το αποτέλεσμα. Το 2014 είχαμε τους χαμηλότερους δείκτες εγκληματικότητας. Στο Λεκανοπέδιο έχει αφεθεί ο πολίτης στην τύχη του. Είναι πολιτική επιλογή, πιέστηκαν οι προηγούμενοι Υπουργοί από τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, ακτιβιστικές ομάδες και συγκεκριμένα πρόσωπα να μην ακουμπούν το Ρουβίκωνα» τόνισε.

«Είναι γνωστή η ιδεολογική τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι σήμερα, το αν έχουν υπερασπιστεί βουλευτές του, τους τρομοκράτες της 17 Νοέμβρη στα δικαστήρια, αν στελέχη του στο Υπουργείο Δικαιοσύνης ήταν σε ανοιχτή γραμμή με ποινικούς με τρομοκρατικές ρίζες». Αναφερόμενος στο νόμο Παρασκευόπουλου, ο κ. Κικίλιας είπε πως έχουν αποφυλακιστεί εγκληματίες και έχουν σκοτώσει.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα λογοδοτήσει για την ανομία που επικρατεί στη χώρα. Όμως, η βασική μας διαφορά με το ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι εμείς πιστεύουμε στο διαχωρισμό των εξουσιών. Δεν θα ακούσετε από μένα ποιος θα πάει φυλακή. Αυτά θα τα ακούσετε από τον κ. Πολάκη και τον κ. Καμμένο. Υπάρχει απολυταρχισμός στη διάθεση της κυβέρνησης να ελέγξει όλες τις εξουσίες. Δεν είμαστε όμως στη μετα-Σοβιετική Ένωση, είμαστε μια δυτική ευρωπαϊκή χώρα» τόνισε.

Αναφορικά με το Σκοπιανό, ο τομεάρχης 'Αμυνας της ΝΔ είπε πως οι κ.κ. Τσίπρας, Καμμένος και Κοτζιάς, διαπραγματεύτηκαν εις βάρος των εθνικών μας συμφερόντων, ενώ για την οικονομία δήλωσε πως «μετά το παράλληλο πρόγραμμα, το σκίσιμο των μνημονίων, τη σεισάχθεια, την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, και αφού έκοψαν τις συντάξεις, υπερφορολόγησαν τους πάντες και διέλυσαν τη μεσαία τάξη, έρχονται στο τέλος της τετραετίας να μας πουν ότι θα προνομοθετήσουν δεσμεύοντας την επόμενη κυβέρνηση».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

LiFO politics / Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

Ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Σπύρος Βλαχόπουλος, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για την ανάγκη κατάργησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών, εξηγώντας όμως γιατί πρέπει να τηρείται όσο παραμένει σε ισχύ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Πολιτική / Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Ο κ. Γεραπετρίτης διατύπωσε την επιδίωξη της Ελλάδας για ενίσχυση των διμερών σχέσεων με την Τρίπολη, με έμφαση στην οικονομία και τις επενδύσεις - Τι δήλωσε ο Λίβυος ΥΠΕΞ
LIFO NEWSROOM
Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Πολιτική / Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Το καλοκαίρι του 2024, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ενεπλάκη σε περιστατικό χειροδικίας κατά εργαζόμενου στο «Ελ. Βενιζέλος» με αποτέλεσμα τη διαγραφή του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

«Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν είναι μόνο ένα οικονομικό σκάνδαλο διαφθοράς, αλλά μια δυσώδης υπόθεση διαπλοκής μετά το 2019 υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών της ΝΔ και «γαλάζιων» παραγόντων» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM