Η Ιταλία σχεδιάζει φοροαπαλλαγές και αυξήσεις συντάξεων

Η Ιταλία σχεδιάζει φοροαπαλλαγές και αυξήσεις συντάξεων Facebook Twitter
0

Να αυξήσει τις κατώτατες συντάξεις, να στηρίξει τους ανέργους και να μειώσει τη φορολογία για τις επιχειρήσεις σχεδιάζει η κυβέρνηση της Ιταλίας, με αφορμή την ψήφιση του νέου προϋπολογισμού.

H ιταλική πολιτική πραγματικότητα συνεχίζει να συγκεντρώνει το ευρωπαϊκό ενδιαφέρον. Στο πεδίο της οικονομίας, οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι ο κρατικός προϋπολογισμός θα αγγίξει τα τριάντα δισεκατομμύρια ευρώ. Από αυτά, δεκαέξι δισεκατομμύρια ευρώ θα χρησιμοποιηθούν πιθανότατα για την μείωση των φόρων και για να βοηθηθούν οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι.

Από την μία πλευρά, σύμφωνα με τον Τύπο, η φορολογική κλίμακα για τους ελεύθερους επαγγελματίες που κερδίζουν μέχρι εξήντα χιλιάδες ευρώ τον χρόνο, θα μειωθεί στο 15%. Από την άλλη, οι κατώτερες συντάξεις αναμένεται να αυξηθούν από τα 515 ευρώ που είναι σήμερα, στα 780 ευρώ. Πρόκειται δηλαδή για ένα μέρος από τα μέτρα που είχαν υποσχεθεί πριν από τις εκλογές της 4ης Μαρτίου, η Λέγκα και τα Πέντε Αστέρια.

Όλα δείχνουν πάντως ότι η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε πρόκειται να σεβαστεί τις ευρωπαϊκές δεσμεύσεις στα δημοσιονομικά και να περιορίσει την σχέση ελλείμματος - ΑΕΠ, ίσως και κάτω από το 2%.

Mε πληροφορίες από Deutsche Welle

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ διακηρύσσει το «νόμιμο δικαίωμα» να αμυνθεί κατά του Ισραήλ

Διεθνή / Λίβανος: Η Χεζμπολάχ διακηρύσσει το «νόμιμο δικαίωμα» να αμυνθεί κατά του Ισραήλ

Στην «ανοικτή επιστολή» της, η οργάνωση διακηρύσσει ότι έχει το νόμιμο δικαίωμα «να αμυνθεί κατά ενός εχθρού που επιβάλλει τον πόλεμο στη χώρα μας και δεν σταματά τις επιθέσεις του».
LIFO NEWSROOM
Miss Universe 2025: Στέλεχος της διοργάνωσης αποκάλεσε «χαζή» τη Μις Μεξικό

Διεθνή / Miss Universe 2025: Εκπρόσωπος της διοργάνωσης αποκάλεσε «χαζή» τη Μις Μεξικό

Η Fatima Bosch αντιμετώπισε μια ιδιαίτερα αγενή συμπεριφορά από τον 60χρονο Nawat Itsaragrisil, ο οποίος την επέπληξε δημόσια με τον ισχυρισμό ότι η διαγωνιζόμενη δεν ανήρτησε προωθητικό περιεχόμενο στα social media
LIFO NEWSROOM
Κλαούντια Σέινμπαουμ: Θα κινηθεί νομικά απέναντι στον άνδρα που την παρενόχλησε σε δημόσια εμφάνισή της

Διεθνή / Κλαούντια Σέινμπαουμ: Θα κινηθεί νομικά απέναντι στον άνδρα που την παρενόχλησε σε δημόσια εμφάνισή της

«Aν δεν υποβάλω μήνυση, τι θα συμβεί με τις υπόλοιπες Μεξικανές γυναίκες; Αν το κάνουν αυτό στην πρόεδρο, τι θα γίνει με όλες τις άλλες;», δήλωσε η πρόεδρος του Μεξικού
LIFO NEWSROOM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΧΟΥΑΝ ΚΑΡΛΟΣ ΦΡΑΝΚΟ

Διεθνή / Ο Χουάν Κάρλος της Ισπανίας εξομολογείται τον «βαθύ σεβασμό» του για τον Φράνκο

Στα απομνημονεύματά του, ο έκπτωτος βασιλιάς της Ισπανίας κατηγορεί επίσης τον γιο του, βασιλιά Φελίπε, για εγκατάλειψη - «Είμαι ο μόνος Ισπανός που δεν έχει σύνταξη, μετά από σαράντα χρόνια υπηρεσίας» γράφει
LIFO NEWSROOM