Ταϊλάνδη: Γκουρού της γιόγκα κατηγορείται ότι βίαζε μαθήτριές του

Ταϊλάνδη: Γκουρού της γιόγκα κατηγορείται ότι βίαζε μαθήτριές του Facebook Twitter
0

Πρώην μαθήτριες και εργαζόμενοι ενός κέντρου γιόγκα στην Ταϊλάνδη, καταγγέλλουν ότι η σχολή λειτουργούσε ως «σεξουαλική αίρεση» με αναρίθμητα περιστατικά βιασμών.

Δεκατέσσερις γυναίκες και δύο άνδρες που μίλησαν στην εφημερίδα Guardian, αποκάλυψαν ότι τα τελευταία 15 χρόνια το θέρετρο για γιόγκα ενθάρρυνε τις σεξουαλικές επιθέσεις και τους βιασμούς, κάνοντας «πλύση εγκεφάλου και μισογυνισμού» σε εκατοντάδες μαθήτριες ώστε να πειστούν να κάνουν σεξ με τον γκουρού Σουάμι.

Ο γκουρού Σουάμι Βιβεκανάντα Σαρασουάτι, κατά κόσμον Ναρσίς Ταρκάου, είναι ο επικεφαλής δάσκαλος του κέντρου «ταντρικού διαλογισμού» της σχολής Agama. 

Από το 2003 που ιδρύθηκε η σχολή, εξελίχθηκε στο μεγαλύτερο κέντρο ταντρικής γιόγκα στον κόσμο, με χιλιάδες μαθητές.

Εκτός από τη σχολή στην Ταϊλάνδη, η Agama διαθέτει παραρτήματα στην Ινδία, την Αυστρία και την Κολομβία, με τα τρία τέταρτα των μαθητών να είναι γυναίκες.

Οι περισσότερες από τις γυναίκες που μίλησαν ανώνυμα στην εφημερίδα είναι από τη Βρετανία, την Αυστραλία, τη Βραζιλία, την Αμερική και τον Καναδά. 

Τρεις από αυτές ισχυρίζονται ότι βιάστηκαν από τον Ταρκάου ο οποίος τους υποσχόταν ότι με αυτόν τον τρόπο θα «θεραπεύσει τα ψυχολογικά τους τραύματα». Οι υπόλοιπες κατηγορούν τον γκουρού ότι τους επιτέθηκε σεξουαλικά σε ιδιωτικές συνεδρίες στο γραφείο του.

Τον περασμένο Ιούλιο, 31 γυναίκες κατήγγειλαν ότι κακοποιήθηκαν σεξουαλικά στο Agama και το θέρετρο προσπάθησε αρχικά να αποσιωπήσει το σκάνδαλο, αλλά πλέον την υπόθεση έχει αναλάβει η Δικαιοσύνη. 

Ο κατηγορούμενος γκουρού εγκατέλειψε το νησί Κο Πανγκάν πριν από μερικές εβδομάδες και δεν βρίσκεται πλέον στην Ταϊλάνδη.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο γκουρού έκανε απρεπείς χειρονομίες στις γυναίκες, κατά τη διάρκεια των «συνεδριών», χαϊδεύοντάς τις χωρίς τη συγκατάθεσή τους, βάζοντας τα δάχτυλά του στα γεννητικά τους όργανα.

Όταν εκείνες διαμαρτύρονταν, ο ίδιος επέμενε λέγοντας «εγώ ξέρω τι είναι καλό για σένα». Σε ορισμένες περιπτώσεις ο γκουρού εξανάγκασε τις γυναίκες να κάνουν σεξ μαζί του.

Πολλά από τα θύματα συνέχιζαν να πηγαίνουν στο θέρετρο παρά την κακοποίηση, υποστηρίζοντας πως ο γκουρού τις έκανε «πλύση εγκεφάλου», υποστηρίζοντας πως αν σταματούσαν να συνευρίσκονται μαζί του και μιλούσαν στις αρχές, θα τις ακολουθούσε «κακό κάρμα» στη ζωή τους.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

H Τουρκία απαγόρευσε τη χρήση ΛΟΑΤΚΙ+ όρων: Το 2025 ως «Έτος της Οικογένειας» και η εντεινόμενη καταστολή

Διεθνή / H Τουρκία απαγόρευσε τη χρήση ΛΟΑΤΚΙ+ όρων: Το 2025 ως «Έτος της Οικογένειας» και η εντεινόμενη καταστολή

Η τουρκική κυβέρνηση απαγορεύει τη χρήση όρων όπως «κοινωνικό φύλο», «σεξουαλικός προσανατολισμός» και «LGBT» το 2025 - Οι σημαντικότερες επιθέσεις και η κατάσταση των δικαιωμάτων στην Τουρκία
LIFO NEWSROOM
Στα όρια Ινδία-Πακιστάν: Δεκατρεις νεκροί άμαχοι λέει το Νέο Δελχί - Έκρηξη στη Λαχόρη

Διεθνή / Στα όρια Ινδία-Πακιστάν: Δεκατρεις νεκροί άμαχοι λέει το Νέο Δελχί - Έκρηξη στη Λαχόρη

Νέες στρατιωτικές συγκρούσεις ξέσπασαν ανάμεσα σε Ινδία και Πακιστάν στο Κασμίρ, με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες - Οι εξελίξεις, οι αιτίες της κρίσης και ο κίνδυνος κλιμάκωσης μεταξύ των δύο πυρηνικών δυνάμεων
LIFO NEWSROOM
Μία στις 5 γυναίκες και ένας στους 7 άνδρες έχουν υποστεί σεξουαλική βία στην παιδική ηλικία

Διεθνή / Μία στις 5 γυναίκες και ένας στους 7 άνδρες έχουν υποστεί σεξουαλική βία στην παιδική ηλικία

Η μελέτη του Lancet αποκαλύπτει ότι η παιδική σεξουαλική κακοποίηση αποτελεί παγκόσμια κρίση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δημόσιας υγείας, με ελάχιστη πρόοδο τις τελευταίες δεκαετίες.
LIFO NEWSROOM
Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ: Οι 5 φορές που απέδειξε ότι είναι ο πιο γνωστός αντιεμβολιαστής των ΗΠΑ

Διεθνή / Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ: Οι 5 φορές που απέδειξε ότι είναι ο πιο γνωστός αντιεμβολιαστής των ΗΠΑ

Ο αμερικανός υπουργός Υγείας προσπάθησε πολλές φορές να αποτάξει τον τίτλο του αντιεμβολιαστή, ωστόσο οι πράξεις και τα λόγια του έως σήμερα αποδεικνύουν το αντίθετο
LIFO NEWSROOM
Κασμίρ: Τα χτυπήματα της Ινδίας στο Πακιστάν δείχνουν πώς ο πόλεμος έγινε και πάλι νόρμα

Διεθνή / Κασμίρ: Τα χτυπήματα της Ινδίας στο Πακιστάν δείχνουν πώς ο πόλεμος έγινε και πάλι νόρμα

Ο ολοκληρωτικός πόλεμος είναι απίθανος, αλλά η μετατόπιση των στόχων εν μέσω των συγκρούσεων στη Γάζα και την Ουκρανία υποδηλώνει ότι η κρίση στο Κασμίρ θα μπορούσε να κλιμακωθεί
LIFO NEWSROOM