«Το μίσος στο δρόμο δεν έχει θέση στη Γερμανία» λέει η Μέρκελ για τα επεισόδια στο Κέμνιτς

«Το μίσος στο δρόμο δεν έχει θέση στη Γερμανία» λέει η Μέρκελ για τα επεισόδια στο Κέμνιτς Facebook Twitter
(EPA)
0

«Το μίσος στον δρόμο δεν έχει θέση στη Γερμανία», προειδοποίησε σήμερα η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ ενώ εντείνονται οι ανησυχίες στη χώρα μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο Κέμνιτς, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων της ακροδεξιάς εναντίον των αλλοδαπών.

«Αυτό που είδαμε δεν έχει θέση σε ένα κράτος δικαίου» είπε η Μέρκελ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Βερολίνο μαζί με τον Κροάτη ομόλογό της Αντρέι Πλένκοβιτς.

«Είδαμε μαζικό κυνηγητό, είδαμε μίσος στον δρόμο και αυτό δεν έχει καμία σχέση με το κράτος δικαίου» επέμεινε η καγκελάριος, αναφερόμενη στις διαδηλώσεις των δύο τελευταίων ημερών.

Το κυνήγι  των ξένων που οργάνωσαν οι υποστηρικτές της ακροδεξιάς την Κυριακή και τα βίαια επεισόδια στη νέα συγκέντρωση της Δευτέρας –όπου πολλοί από τους συμμετέχοντες χαιρετούσαν ναζιστικά– προκάλεσαν σοκ τη Γερμανία. Το βράδυ της Δευτέρας 20 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις των ακροδεξιών μα ακροαριστερούς που είχαν οργανώσει αντιδιαδήλωση.

Μια νέα διαδήλωση έχει προαναγγελθεί για σήμερα το απόγευμα στη Δρέσδη, την πρωτεύουσα της Σαξονίας, κοντά στο Κέμνιτς.

Αφορμή για τις ταραχές στάθηκε ο θάνατος ενός 35χρονου Γερμανού ο οποίος μαχαιρώθηκε κατά τη διάρκεια ενός καυγά την Κυριακή, για άγνωστους ακόμη λόγους. Η αστυνομία έχει συλλάβει δύο υπόπτους, έναν Σύρο και έναν Ιρακινό που φέρονται ότι επιτέθηκαν στον Γερμανό μετά από μια «φραστική αντιπαράθεση».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, Reuters 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νορβηγία: Έκλεισε η πρεσβεία της Βενεζουέλας «χωρίς εξήγηση»

Διεθνή / Νορβηγία: Έκλεισε η πρεσβεία της Βενεζουέλας «χωρίς εξήγηση» - Πώς εμπλέκεται η φετινή νικήτρια του Νόμπελ Ειρήνης

«Ενημερωθήκαμε από την πρεσβεία της Βενεζουέλας ότι θα κλείσει τις πόρτες της, χωρίς να δώσει εξήγηση», ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του νορβηγικού υπουργείου Εξωτερικών
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Οι αραβικές χώρες συνεργάζονταν με το Ισραήλ κρυφά παρά τις καταδίκες

Διεθνή / Γάζα: Οι αραβικές χώρες συνεργάζονταν με το Ισραήλ κρυφά παρά τις καταδίκες

Διαρρεύσαντα έγγραφα αποκαλύπτουν ότι ενώ τα αραβικά κράτη καταδίκασαν δημόσια τον πόλεμο στη Γάζα, ενίσχυσαν κρυφά τη στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ υπό την καθοδήγηση των ΗΠΑ – μια συνεργασία που μπορεί να διαμορφώσει τη μελλοντική εκεχειρία
LIFO NEWSROOM
Νόμπελ Οικονομίας 2025: Στους πρωτοπόρους της καινοτομίας που εξηγούν πώς η τεχνολογία αλλάζει τον κόσμο

Διεθνή / Νόμπελ Οικονομίας 2025: Στους πρωτοπόρους της καινοτομίας που εξηγούν πώς η τεχνολογία αλλάζει τον κόσμο

Η ανακοίνωση έγινε σε μια εποχή όπου η τεχνητή νοημοσύνη και η τεχνολογική επανάσταση επανακαθορίζουν την παραγωγικότητα, τη βιωσιμότητα και τις κοινωνικές ισορροπίες σε παγκόσμιο επίπεδο
LIFO NEWSROOM
Νετανιάχου αποθεώνει Τραμπ: «Κανένας Αμερικανός πρόεδρος δεν έδειξε τέτοιο σθένος και αποφασιστικότητα»

Διεθνή / Νετανιάχου αποθεώνει Τραμπ: «Κανένας Αμερικανός πρόεδρος δεν έδειξε τέτοιο σθένος και αποφασιστικότητα»

«Ο Θεός να ευλογεί εσάς, την οικογένειά σας, τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ισραήλ και τη φιλία ανάμεσα στις δύο χώρες της Επαγγελίας» σημείωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM