EKT: Καταργείται το waiver για την Ελλάδα από τις 21 Αυγούστου

EKT: Καταργείται το waiver για την Ελλάδα από τις 21 Αυγούστου Facebook Twitter
0

Την κατάργηση του waiver από τις 21 Αυγούστου, με τη λήξη δηλαδή του προγράμματος, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, όπως άλλωστε είχε προαναγγείλει ο πρόεδρός της, Μάριο Ντράγκι.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση της ΕΚΤ, την οποία υπογράφει ο κ. Ντράγκι, «το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε ότι από τις 21 Αυγούστου 2018 θα πρέπει στα εμπορεύσιμα χρεόγραφα που εκδίδει ή εγγυάται πλήρως η Ελληνική Δημοκρατία να εφαρμόζονται τα ενιαία κριτήρια και τα ελάχιστα όρια πιστοληπτικής διαβάθμισης του Ευρωσυστήματος και ότι τα εν λόγω χρεόγραφα θα υπόκεινται στις ενιαίες περικοπές αποτίμησης που καθορίζονται στην κατευθυντήρια γραμμή (Ε.Ε.) 2016/65 της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας».

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα θα εξέλθει από το τρίτο πρόγραμμα στήριξης αργότερα αυτό τον μήνα, και το waiver μπορεί να δοθεί μόνο σε χώρες που τελούν σε προγράμματα στήριξης.

Παρά την ανάκληση του waiver μια έξοδος από το πρόγραμμα είναι και πάλι πιθανόν να ενισχύσει την εμπιστοσύνη καθώς η Ελλάδα θα σταθεί τελικά στις δικές της δυνάμεις αφού για χρόνια δεχόταν τη στήριξη των διεθνών δανειστών, επισημαίνει το πρακτορείο Reuters.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ Reuters

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκτοξεύτηκε στις εξαγωγές το ούζο – Πρωταθλητής των ελληνικών αποσταγμάτων στις διεθνείς αγορές

Οικονομία / Εκτοξεύτηκε στις εξαγωγές το ούζο – Πρωταθλητής των ελληνικών αποσταγμάτων στις διεθνείς αγορές

Με αύξηση 5,2% στην αξία και 2,4% στην εξαγόμενη ποσότητα, το ούζο διατηρεί τη δυναμική του και ενισχύει τη θέση της Ελλάδας στο διεθνές εμπορικό πεδίο των αλκοολούχων
LIFO NEWSROOM