ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

«Δεν μου αρέσει η λέξη ιδιοφυΐα» - Το 12χρονο αγόρι από το Μεξικό που ξεκινάει σπουδές στο πανεπιστήμιο

«Δεν μου αρέσει η λέξη ιδιοφυΐα» - Το 12χρονο αγόρι από το Μεξικό που ξεκινάει σπουδές στο πανεπιστήμιο Facebook Twitter
0

Ένα 12χρονο αγόρι από το Μεξικό έγινε δεκτό στο τμήμα της Βιοϊατρική Φυσικής του πανεπιστημίου UNAM (Εθνικό Ανεξάρτητο Πανεπιστήμιο Μεξικού), από τα κορυφαία εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, όπου και θα ξεκινήσει τις σπουδές του την ερχόμενη Δευτέρα. 

Ο Κάρλος Αντόνιο Σανταμαρία Ντίαζ (Carlos Antonio Santamaria Diaz) θα γίνει έτσι ο νεαρότερος σε ηλικία φοιτητής του πανεπιστημίου, επίτευγμα που είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό όχι μόνο αν αναλογιστεί κανείς την ηλικία του αλλά και το γεγονός ότι το σκορ του στις εισαγωγικές εξετάσεις ήταν 105 στα 109.

Το νεαρό αγόρι, το οποίο κατάγεται από την πόλη Κουερναβάκα, 90 χλμ. από το Μέξικο Σίτι - συμμετέχει σε μαθήματα του πανεπιστημίου ήδη από το 2015, δηλαδή όταν ήταν 9 ετών, μελετώντας τομείς όπως η Αναλυτική Χημεία, η Βιοχημεία και η Μοριακή Βιολογία. 

Όπως είναι αναμενόμενο ο Ντίαζ πέρασε γρήγορα τόσο από την πρωτοβάθμια όσο και από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Στο μέλλον θα ήθελε να ασχοληθεί με το πεδίο της αναγέννησης κυττάρων και τη θεραπεία ασθενειών. 

Ο ίδιος, ωστόσο, δεν θεωρεί τον εαυτό του ιδιοφυΐα. «Δεν μου αρέσει να χρησιμοποιώ αυτή τη λέξη».

Ερωτηθείς για το αν έχει νιώσει ποτέ απομονωμένος λόγω της ευφυίας του, το απορρίπτει. «Η αλήθεια είναι, όχι, νιώθω ότι το πανεπιστήμιο μου έχει φερθεί πολύ καλά, ιδιαίτερα το τμήμα Χημείας». 

Ο ίδιος αφιερώνει όσα έχει καταφέρει μέχρι στιγμής στους γονείς του. «Έχουν κάνει για μένα πολλά περισσότερα απ' ότι εγώ γι αυτούς, έχουν προετοιμάσει τα πάντα και έτσι το μόνο που έχω να κάνω είναι να διαβάζω και να περνάω τις εξετάσεις».

Το πανεπιστήμιο ανέφερε ότι ο Κάρλος δεν πρόκειται να έχει διαφορετική μεταχείριση από τους άλλους μαθητές, ούτε ειδικά προνόμια. 

 

Με πληροφορίες από ABC News και Stuff

0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: Συγκεντρώσεις νεοφασιστών για τα 79 χρόνια από την εκτέλεση του Μουσολίνι

Διεθνή / Ιταλία: Συγκεντρώσεις νεοφασιστών για τα 79 χρόνια από την εκτέλεση του Μουσολίνι

Περίπου 200 νεοφασίστες, ντυμένοι στα μαύρα, ταξίδεψαν στη Λίμνη Κόμο για να γιορτάσουν την επέτειο των 79 χρόνων από την εκτέλεση του Μουσολίνι - Διαδηλωτές απάντησαν με το αντιφασιστικό «Bella Ciao» στους φασιστικούς ύμνους
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Επέτειος γάμου για πρίγκιπα Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Η γνωριμία, ο αρραβώνας, ο γάμος και η μάχη με τον καρκίνο

Διεθνή / Επέτειος γάμου για πρίγκιπα Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Η γνωριμία, ο αρραβώνας, ο γάμος και η μάχη με τον καρκίνο

Ιδιωτικά αναμένεται να γιορτάσουν τα 13 χρόνια του γάμου τους ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας - Το ζευγάρι ένωσε τις ζωές του στις 29 Απριλίου του 2011 στο Αββαείο του Ουεστμίνστερ
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ