ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Παιδί πυροσβέστη το 6 μηνών βρέφος που πέθανε στις φωτιές- Βρέθηκε στη θάλασσα μαζί με τη μητέρα

Παιδί πυροσβέστη το 6 μηνών βρέφος που πέθανε στις φωτιές- Βρέθηκε στη θάλασσα μαζί με τη μητέρα Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου (Eurokinissi)
0

Μέχρι στιγμής 84 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις φονικές πυρκαγιές στην ανατολική Αττική και οι τραγικές ιστορίες από τα μέτωπα της φωτιάς που βλέπουν το φως της δημοσιότητας μοιάζουν να μην έχουν τέλος. 

Το τελευταίο σοκ έρχεται μετά την αποκάλυψη πως το πρώτο θύμα της τραγωδίας, το μόλις 6 μηνών βρέφος που βρήκε τραγικό θάνατο στις φλόγες, ήταν παιδί πυροσβέστη που επιχειρούσε την ίδια ώρα στα πύρινα μέτωπα σε Ραφήνα, Μάτι και Νέο Βουτζά.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας του Πυροσβεστικού Σώματος, Δημήτρης Σταθόπουλος, η μητέρα του βρέφους δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Ευαγγελισμός.

Η μητέρα εντοπίστηκε μαζί με το παιδί της στη θάλασσα περίπου πέντε ώρες αφότου η πυρκαγιά έφτασε στο Μάτι.

Η ανταποκρίτρια της Guardian, Elena Smith, μίλησε με τη γιαγιά του αδικαχομένου βρέφους, η οποία βρίσκεται στο πλευρό της κόρης της και μητέρας του βρέφους, Μαργαρίτας, που παλεύει για τη ζωή της.

«Ο εγγονός μου ήταν έξι μηνών, δεν είχε καν βαφτιστεί. Πέθανε στα χέρια της Μαργαρίτας και τώρα εκείνη είναι στην εντατική. Τους βρήκαμε και τους δυο στη θάλασσα περίπου πέντε ώρες αφότου η πυρκαγιά έφτασε στο Μάτι» αποκάλυψε η γιαγιά του μωρού.

Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, οι γονείς του βρέφους ήταν συγγενείς της τραγικής οικογένειας Φύτρου, τρία μέλη της οποίας έχασαν τη ζωή τους λόγω της πυρκαγιάς. Η 13χρονη Εβίτα Φύτρου σκοτώθηκε πέφτοντας από γκρεμό για να σωθεί από τις φλόγες, ενώ ο 11χρονος αδερφός της Αντρέας και ο πατέρας της Γρηγόρης Φύτρος βρέθηκαν απανθρακωμένοι.

Ελλάδα
0

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάτι: «Μηδενική ανοχή στον λαϊκισμό ως προς τη Δικαιοσύνη» λέει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

Ελλάδα / Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για Μάτι: Έχουν στηθεί λαϊκά δικαστήρια υπό την ανοχή της Πολιτείας

Τι απαντά το συνδικαλιστικό όργανο των δικαστών για τους «προπηλακισμούς» σε βάρος λειτουργών της Δικαιοσύνης - Τι εξηγούν για την απόφαση που έλαβε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο για την τραγωδία με τους 104 νεκρούς στο Μάτι
NEWSROOM