Υπόθεση Μπεναλά - Παραμένει κρατούμενος ο συνεργάτης του Μακρόν που χτυπούσε διαδηλωτή

Υπόθεση Μπεναλά - Παραμένει κρατούμενος ο συνεργάτης του Μακρόν που χτυπούσε διαδηλωτή Facebook Twitter
0

Παρατείνεται η κράτηση του Αλεξάντρ Μπεναλά, του πρώην συνεργάτη του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος εμφανίζεται σε βίντεο να χτυπάει έναν διαδηλωτή την Πρωτομαγιά, καθώς και του Βενσάν Κρας, του αστυνομικού, ο οποίος ήταν μαζί του στη διάρκεια των γεγονότων.

Την ανακοίνωση έκανε η εισαγγελία της γαλλικής πρωτεύουσας τονίζοντας ότι παρατείνεται από σήμερα το πρωί και ενδεχομένως για ένα 24ωρο.

Οι δύο άνδρες τέθηκαν υπό κράτηση χθες Παρασκευή, ενώ στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας ανακοινώθηκε και η απόλυση του Μπεναλά.

Ο Μπεναλά, υπεύθυνος ασφαλείας του Γάλλου προέδρου, εμφανιζόταν σε βίντεο το οποίο ανέβασε στην ιστοσελίδα της η «Monde», να φοράει αστυνομικό κράνος και να χτυπάει έναν νεαρό άνδρα κατά τις διαδηλώσεις της 1ης Μαΐου, στο Παρίσι. Αρχικά, ο Μπεναλά τέθηκε σε διαθεσιμότητα αλλά στη συνέχεια απολύθηκε.

Ο Κρας, υπάλληλος του κόμματος του Μακρόν La République En Marche, βρισκόταν μαζί με τον Μπεναλά στα επεισόδια.

 

Σήμερα το πρωί έγινε έρευνα στο σπίτι του Μπεναλά.

Ο Μπεναλά είχε λάβει άδεια να συμμετάσχει με την αστυνομική δύναμη στη διατήρηση της τάξης την ημέρα εκείνη αλλά ως απλός παρατηρητής.

Υπό κράτηση έχουν τεθεί και τρεις αστυνομικοί, οι οποίοι είχαν αρχικά τεθεί σε διαθεσιμότητα για την απόσπαση εικόνων από ένα σύστημα βιντεοεπιτήρησης για την ασφάλεια και την παραβίαση του επαγγελματικού απορρήτου.

Την ίδια ώρα, νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστό ότι ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ θα καταθέσει το πρωί της Δευτέρας στην Νομική Επιτροπή της Εθνοσυνέλευσης, η οποία έχει αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης Μπεναλά.

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/ afp

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΓΚΑΛΟΠ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΑΝΔΡΕΣ

Διεθνή / Gallup: Η αύξηση της θρησκευτικότητας στους νέους άνδρες αλλάζει τις ισορροπίες μεταξύ των φύλων

Στις ΗΠΑ, το 42% των ανδρών ηλικίας 18 έως 29 ετών δηλώνει ότι η θρησκεία είναι «πολύ σημαντική» για τους ίδιους, ποσοστό αυξημένο αισθητά από το 28% που καταγραφόταν το 2022-2023
THE LIFO TEAM
ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ Χ XCHAT

Διεθνή / Έλον Μασκ: Η X λανσάρει το XChat, μία αυτόνομη εφαρμογή μηνυμάτων

Η εφαρμογή περιλαμβάνει λειτουργίες που εστιάζουν στην ιδιωτικότητα, όπως η δυνατότητα απενεργοποίησης των στιγμιότυπων οθόνης και η αποστολή μηνυμάτων που διαγράφονται αυτόματα μέσα σε λίγα λεπτά
THE LIFO TEAM
ΝΑΠΟΛΗ ΕΝΟΠΛΗ ΛΗΣΤΕΙΑ

Διεθνή / Νάπολη: Ένοπλοι ληστές κράτησαν 25 ομήρους σε τράπεζα - Διέφυγαν μέσω υπόγειας σήραγγας

Παρόμοια ληστεία είχε σημειωθεί το 2020 σε υποκατάστημα της Crédit Agricole στο Milan, όπου οι δράστες χρησιμοποίησαν επίσης το αποχετευτικό δίκτυο για να αποκτήσουν πρόσβαση και να διαφύγουν
THE LIFO TEAM