Στους 54 οι νεκροί από το κύμα καύσωνα στο Κεμπέκ του Καναδά

Στους 54 οι νεκροί από το κύμα καύσωνα στο Κεμπέκ του Καναδά Facebook Twitter
flickr/Benson Kua
1

Τουλάχιστον 54 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στον Κεμπέκ, από το κύμα καύσωνα που σαρώνει επί μια εβδομάδα τον ανατολικό Καναδά. 

Οι αρχές Υγείας της μητρόπολης του Κεμπέκ ανέφεραν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι 28 θάνατοι που σχετίζονται με το «κύμα καύσωνα» καταμετρήθηκαν στην περιοχή του Μόντρεαλ. 

Οι υπόλοιποι θάνατοι καταγράφηκαν στο νοτιοδυτικό τμήμα της γαλλόφωνης επαρχίας, τόνισε το υπουργείο Υγείας του Κεμπέκ.

Εκπρόσωπος του υπουργείου σημείωσε ότι μετά από μια εβδομάδα υψηλών θερμοκρασιών στον ανατολικό Καναδά, ο υδράργυρος αναμένεται να υποχωρήσει από σήμερα, Σάββατο, και η θερμοκρασία να επιστρέψει σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. 

Κανένας θάνατος δεν έχει αναφερθεί στο γειτονικό Οντάριο, που επίσης πλήττεται από πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

Το 2010 ένα κύμα καύσωνα είχε προκαλέσει το θάνατο 100 ανθρώπων στην επαρχία του Μόντρεαλ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ

Διεθνή / Λίβανος: Oι πολίτες επιστρέφουν μετά την εύθραυστη εκεχειρία αντικρίζοντας εικόνες καταστροφής

«Μου είπαν ότι το σπίτι μου έχει καταστραφεί, αλλά ήθελα να το δω με τα μάτια μου» - Κτίρια έχουν ισοπεδωθεί, δρόμοι έχουν καταστραφεί και πολλές κατοικίες είχαν καεί ή υποστεί σοβαρές ζημιές από αεροπορικά πλήγματα
THE LIFO TEAM
ΙΤΑΛΙΑ ΤΖΟΡΤΖΙΑ ΜΕΛΟΝΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ

Διεθνή / Ιταλία: Μπόνους σε δικηγόρους για να πείθουν τους μετανάστες-πελάτες τους να επιστρέψουν στην πατρίδα τους

Το ακριβές ποσό δεν καθορίζεται στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μελόνι, ωστόσο σύμφωνα με εκτιμήσεις του ιταλικού Τύπου ανέρχεται περίπου στα 615 ευρώ
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΠΥΡΑΥΛΟΙ ΒΙΝΤΕΟ

Διεθνή / Ιράν: «Ανανεώνουμε το οπλοστάσιό μας ταχύτερα από πριν» - Βίντεο από υπόγειες πυραυλικές εγκαταστάσεις

Βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media, απαθανατίζει τον διοικητή της Αεροδιαστημικής Δύναμης των Φρουρών της Επανάστασης, να επιθεωρεί υπόγειες πυραυλικές εγκαταστάσεις άγνωστης τοποθεσίας
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Ο Καναδάς είναι μια χώρα που συμβάλλει σημαντικά στο φαινόμενο του θερμοκηπίου το οποίο προκαλεί την υπερθέρμανση του πλανήτη. Κυρίως μέσω της εκμετάλλευσης των τεράστιων κοιτασμάτων ασφαλτούχου άμμου της Αλμπέρτα : ξηλώνονται μεγάλες εκτάσεις δασών, και η ασφαλτούχος άμμος υποβάλλεται σε μια εξαιρετικά ρυπογόνο κατεργασία (τόσο για την ατμόσφαιρα, όσο και για τους υδάτινους πόρους) και παράγεται "μη συμβατικό πετρέλαιο" σε τεράστιες ποσότητες. Τα τελευταία χρόνια, ο "ψυχρός" Καναδάς πλήττεται από εντυπωσιακά κύματα καύσωνα και ξηρασίας. Πριν ένα ή δύο χρόνια, η ξηρασία ήταν η αιτία μιας γιγάντιας πυρκαγιάς που διάρκεσε περισσότερο από 10 ημέρες, κατέκαψε τεράστιες εκτάσεις και πολλούς οικισμούς, προκάλεσε τον θάνατο πολλών ατόμων. ανάγκασε πολλές δεκάδες χιλιάδες άτομα να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και απείλησε τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις.