Ο Ερντογάν καλεί τους Τούρκους να μετατρέψουν τα δολάρια και τα ευρώ τους σε τουρκικές λίρες

Ο Ερντογάν καλεί τους Τούρκους να μετατρέψουν τα δολάρια και τα ευρώ τους σε τουρκικές λίρες Facebook Twitter
EPA
1

Να μετατρέψουν όσα ευρώ και δολάρια έχουν «κρυμμένα» σε τουρκικές λίρες, κάλεσε σήμερα τους Τούρκους πολίτες ο πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Με αυτό τον τρόπο ο Ερντογάν επιχειρεί να ενισχύσει το εθνικό νόμισμα της Τουρκίας που έχει χάσει σχεδόν το 20% της αξίας του έναντι του αμερικανικού δολαρίου από τις αρχές του έτους. 

«Αδέλφια μου που έχετε δολάρια ή ευρώ κάτω από το μαξιλάρι σας. Πηγαίνετε να μετατρέψετε τα χρήματά σας σε λίρες. Μαζί θα οδηγήσουμε στην αποτυχία αυτό το παιγνίδι», δήλωσε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης του στο Ερζερούμ της ανατολικής Τουρκίας, ενόψει των βουλευτικών και προεδρικών εκλογών της 24ης Ιουνίου.

Η πτώση της λίρας, οφείλεται εν μέρει στην ανησυχία των διεθνών αγορών ότι ο πρόεδρος Ερντογάν θα αποκτήσει  ακόμα μεγαλύτερο έλεγχο στα επιτόκια αν κερδίσει - όπως είναι αναμενόμενο - τις εκλογές.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η μητέρα τρανς αγοριού που πέθανε σε μονάδα ψυχικής του Μάντσεστερ υγείας ζητά δημόσια έρευνα

Διεθνή / Η μητέρα τρανς αγοριού που πέθανε σε μονάδα ψυχικής υγείας του Μάντσεστερ ζητά δημόσια έρευνα

Έρευνα διαπίστωσε ότι υπήρξαν παραλείψεις πολλών υπηρεσιών πριν από τον θάνατο του 17χρονου Τσάρλι Μίλερς τον Δεκέμβριο του 2020 σε μονάδα ψυχικής υγείας του Μάντσεστερ
NEWSROOM