Ο Ερντογάν καλεί τους Τούρκους να μετατρέψουν τα δολάρια και τα ευρώ τους σε τουρκικές λίρες

Ο Ερντογάν καλεί τους Τούρκους να μετατρέψουν τα δολάρια και τα ευρώ τους σε τουρκικές λίρες Facebook Twitter
EPA
1

Να μετατρέψουν όσα ευρώ και δολάρια έχουν «κρυμμένα» σε τουρκικές λίρες, κάλεσε σήμερα τους Τούρκους πολίτες ο πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Με αυτό τον τρόπο ο Ερντογάν επιχειρεί να ενισχύσει το εθνικό νόμισμα της Τουρκίας που έχει χάσει σχεδόν το 20% της αξίας του έναντι του αμερικανικού δολαρίου από τις αρχές του έτους. 

«Αδέλφια μου που έχετε δολάρια ή ευρώ κάτω από το μαξιλάρι σας. Πηγαίνετε να μετατρέψετε τα χρήματά σας σε λίρες. Μαζί θα οδηγήσουμε στην αποτυχία αυτό το παιγνίδι», δήλωσε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης του στο Ερζερούμ της ανατολικής Τουρκίας, ενόψει των βουλευτικών και προεδρικών εκλογών της 24ης Ιουνίου.

Η πτώση της λίρας, οφείλεται εν μέρει στην ανησυχία των διεθνών αγορών ότι ο πρόεδρος Ερντογάν θα αποκτήσει  ακόμα μεγαλύτερο έλεγχο στα επιτόκια αν κερδίσει - όπως είναι αναμενόμενο - τις εκλογές.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΡΙΑ ΣΟΡΕ ΑΝΙΕΛΙ ΙΤΑΛΙΑ

Διεθνή / Πέθανε σε ηλικία 100 ετών η Μαρία Σόλε Ανιέλι, κεντρικό πρόσωπο της δυναστείας Ανιέλι

Διετέλεσε δήμαρχος στο Καμπέλο σουλ Κλιτούννο, στην Ούμπρια, από το 1960 έως το 1970, σε μια περίοδο που η συμμετοχή των γυναικών στην πολιτική ήταν περιορισμένη στην Ιταλία
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Άντριου: Η φωτογραφία του ανήμερα των Χριστουγέννων μετά τον αποκλεισμό από τη βασιλική οικογένεια

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Η φωτογραφία του ανήμερα των Χριστουγέννων μετά τον αποκλεισμό από τη βασιλική οικογένεια

Ο αδελφός του βασιλιά Καρόλου εθεάθη λυπημένος και μόνος στο Royal Lodge, από το οποίο σύντομα θα φύγει, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας πέρασαν μαζί τα Χριστούγεννα
THE LIFO TEAM